HP håller grön linje på Fespa

PUBLICERAD: 31 maj 2022
UPPDATERAD: 31 maj
HP:s Marcus Wollard och Serena Faudella. Foto: Claes Nordström

HP:s utställning på Fespa vilar på tre pelare – och det är hållbara maskiner och utskrifter som står i centrum. Serena Faudella, marketing manager inom storformat och Marcus Wollard, ansvarig för affärsområdet i Sverige, möter mässbesökarna med att berätta om möjligheterna med vitt bläck och företagets miljöfokus.

Årets HP-tema på Fespa-mässan är ”Print for the Future”.

– Vi talar om hållbart print för operatörer, med vårt vattenbaserade bläck. 65 procent av bläcket är vattenbaserat, säger Serena Faudella och tillägger att användare med hjälp av HP.s maskiner kan arbeta i en giftfri miljö inomhus utan att behöva andas in skadliga kemikalier. Till sin hjälp tar HP sina befintliga kunder för att belysa detta.

Årets HP-tema på Fespa – print för framtiden. Foto: Claes Nordström
Program för återvinning

Enligt Serena Faudella är det inte bara tomt prat från HP:s sida utan de kan verkligen visa att de är ”den mest hållbara printtillverkaren”. Det visar de genom att kommunicera HP:s program för återvinning i montern, vilket avser till exempel maskindelar som är återvinningsbara, men också att de har ett grönt och cirkulärt tänk kring skrivhuvuden, bläck, dess behållare och transporter.

Förberedelser inför HP-presentationer. Foto: Claes Nordström

Flera föredrag rullar under mässdagarna för att berätta om HP:s gröna linje, varvat med företagets hållbara tryckmetoder och applikationer.

Print på mjuka och hårda material

I produktväg visas HP:s latexteknik, bland annat 700/800-maskinerna för flexibla material och flatbäddskrivaren HP Latex R2000 för att printa på diverse skivmedia. Alla maskinerna kommer med möjligheten att printa med vitt bläck, vilket också visas upp i utställningen med många exempel tryckta produkter – vepor, dekaler, plakat och printade bord etcetera.

Rulle till rulle-skrivaren i HP:s 800-serie printar med vitt. Foto: Claes Nordström

– Vårt stora fokus är miljö och hållbarhet och det har vi här försökt göra synligt i montern. Allt är utskrivet på våra maskiner på återvunnet material där tanken är att visa att allt ska kunna gå tillbaka i kretsloppet igen.

Flatbäddskrivaren HP Latex R2000. Foto: Claes Nordström

Marcus Wollard ser fram emot att träffa många besökare och kunder. Målet med mässan är glasklart.

– Vi vill fortsätta driva marknaden och våra kunder till hållbara utskrifter. Miljön står jättemycket i fokus för HP som bolag, inte bara print utan även för PC-biten också.

Marcus Wollard är taggad på att möta kunder och besökare på Fespa när vi träffar honom under första mässdagen. Foto: Claes Nordström

 

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1