HP håller grön linje på Fespa

HP:s Marcus Wollard och Serena Faudella. Foto: Claes Nordström

HP:s utställning på Fespa vilar på tre pelare – och det är hållbara maskiner och utskrifter som står i centrum. Serena Faudella, marketing manager inom storformat och Marcus Wollard, ansvarig för affärsområdet i Sverige, möter mässbesökarna med att berätta om möjligheterna med vitt bläck och företagets miljöfokus.

Årets HP-tema på Fespa-mässan är ”Print for the Future”.

– Vi talar om hållbart print för operatörer, med vårt vattenbaserade bläck. 65 procent av bläcket är vattenbaserat, säger Serena Faudella och tillägger att användare med hjälp av HP.s maskiner kan arbeta i en giftfri miljö inomhus utan att behöva andas in skadliga kemikalier. Till sin hjälp tar HP sina befintliga kunder för att belysa detta.

Årets HP-tema på Fespa – print för framtiden. Foto: Claes Nordström

Program för återvinning

Enligt Serena Faudella är det inte bara tomt prat från HP:s sida utan de kan verkligen visa att de är ”den mest hållbara printtillverkaren”. Det visar de genom att kommunicera HP:s program för återvinning i montern, vilket avser till exempel maskindelar som är återvinningsbara, men också att de har ett grönt och cirkulärt tänk kring skrivhuvuden, bläck, dess behållare och transporter.

Förberedelser inför HP-presentationer. Foto: Claes Nordström

Flera föredrag rullar under mässdagarna för att berätta om HP:s gröna linje, varvat med företagets hållbara tryckmetoder och applikationer.

Print på mjuka och hårda material

I produktväg visas HP:s latexteknik, bland annat 700/800-maskinerna för flexibla material och flatbäddskrivaren HP Latex R2000 för att printa på diverse skivmedia. Alla maskinerna kommer med möjligheten att printa med vitt bläck, vilket också visas upp i utställningen med många exempel tryckta produkter – vepor, dekaler, plakat och printade bord etcetera.

Rulle till rulle-skrivaren i HP:s 800-serie printar med vitt. Foto: Claes Nordström

– Vårt stora fokus är miljö och hållbarhet och det har vi här försökt göra synligt i montern. Allt är utskrivet på våra maskiner på återvunnet material där tanken är att visa att allt ska kunna gå tillbaka i kretsloppet igen.

Flatbäddskrivaren HP Latex R2000. Foto: Claes Nordström

Marcus Wollard ser fram emot att träffa många besökare och kunder. Målet med mässan är glasklart.

– Vi vill fortsätta driva marknaden och våra kunder till hållbara utskrifter. Miljön står jättemycket i fokus för HP som bolag, inte bara print utan även för PC-biten också.

Marcus Wollard är taggad på att möta kunder och besökare på Fespa när vi träffar honom under första mässdagen. Foto: Claes Nordström

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *