Skogen som symbol för grönt fokus

PUBLICERAD: 31 maj 2022
UPPDATERAD: 31 maj
Moritz Weber, marknadschef på Neschen, framför den printbara folien Easydot. Foto: Anja Degerholm

I Neschens monter under Fespa är det grönt vart man än vänder sig. I ”The Forest”, som är årets tema, lyfts framför allt företagets pvc-fria och pappersbaserade sortiment fram.

– Vårt mål inför årets mässa var att bygga vår monter med enbart pvc-fria material, berättar marknadschefen Moritz Weber.

Den gröna färgen som går igen i hela monterinredningen är ett medvetet val för att kommunicera Neschens vilja att vara i framkant när det gäller hållbara material.

– Vi vill visa att vi är ett företag som jobbar med gröna produkter och att vi är väl förberedda på en ökad efterfrågan på dessa produkter. Vi ser ett stort intresse i Europa, framför allt i Norra Europa, säger Moritz Weber.

Bland produkterna som visas finns Easy Dot PET matt L-UV för inomhusapplikationer, den pvc-fria tapeten L-UV smooth FR, även den för inomhusanvändning, samt pappersbaserade easySTYLE för alla tänkbara möbelytor.

Grönt skogstema, även i taket.

Läs vidare

Höstmöte med hett och kyligt studiebesök

Två företagsbesök stod på agendan när Fespa Sweden i oktober bjöd in till sitt sedvanliga höstmöte. Den här gången gick färden till Göteborg.
Fespa höstmöte 2

Tålig och vattenavvisande kartong för utomhusskyltning

Papyrus senaste nyhet i sortimentet är en displayboard för skyltning som alltid vinner över vädrets makter, enligt leverantören.
FotoJet (36)

Heidelberg vill slå världsrekord – lanserar uppdaterad offsetpress

Med målet att slå rekord i antal producerade ark har Heidelberg uppdaterat sin arkmatade offsetpress för att få den snabbare och effektivare.
SM_XL_106_21_k_1

Fullt hus när Canon presenterade den nya V-serien

I samband med Canons lansering av de nya skrivarna i Imagepress V-serien anordnade företaget ett evenemang på sitt europeiska huvudkontor i Poing utanför München.
Canon V-serie Foto: Sören Winslow.

Senaste nytt

Stockholmstryckeri växlar upp

US-AB lägger i en högre växel med ett fullutrustat broschyrhäftsystem från Plockmatic och satsar samtidigt på att bredda erbjudandet med en e-handelsplattform för profiltrycksaker.
Usab3

Vinnarna klara i folietävling

Den årliga Hexis-fototävlingen fick in fler än 450 bidrag. Nu har vinnarna utsetts.
Hexis_collage_1

Spandex satsar på pvc-fri folie

Med målet att det ska vara precis lika enkelt och billigt att välja pvc-fria som traditionella folier så lanserade Spandex i dagarna sin nya serie print- och skärfolier, ImagePerfect EverGreen.
Screenshot 2022-12-07 at 12.01.51

Servicefokus och försäljningsrekord i sikte

Återförsäljaren KA Olsson & Gems ser ut att stänga verksamhetsåret med de bästa försäljningssiffrorna någonsin, enligt försäljningschefen Emil Gillmor. Förklaringen beror delvis på ett uppsving på dekor­sidan. Samtidigt vässas produktportföljen ytterligare med fler nyheter för bilfolierare.
emil