Agfa avslutar förvärv: ”Ett stort steg”

PUBLICERAD: 1 juni 2022
UPPDATERAD: 1 juni
Agfa välkomnade Inca Digital Printers in i familjen på Fespa-mässan i Berlin. Foto: Anja Degerholm

Agfa-koncernen meddelar nu att uppköpet av brittiska Inca Digital Printers är helt klart. Ett förvärv som enligt företaget blir en tillväxtmotor inom digitalt höghastighetstryck på marknader med förpackningstryck samt inom visuell kommunikation.

Vincent Wille. Foto: Pressbild

Brittiska Inca Digital Printers utvecklar och tillverkar produktionsteknik och digitala trycklösningar för skylt- och displayapplikationer, men också för den snabbt växande marknaden för digitaltryckta förpackningar.

”Ett stort steg”

Det var i april som Agfa först meddelade sina förvärvsplaner. Nu är det klart att företaget köps upp av Screen graphic solutions group, vilket inkluderar hela serviceorganisationen.

– Jag är glad att vi nu kan börja integrera Incas aktiviteter i vår organisation. Detta förvärv är ett stort steg i omvandlingen av vår koncern. Vår tillväxtmotor för digitala utskrifter har en enorm potential, som kommer att påskyndas ytterligare genom tillskottet av Inca, säger Pascal Juéry, vd och koncernchef för Agfa-Gevaert-koncernen.

Ser tillväxt

Vincent Wille, vd för Agfas division Digital print and chemicals:

– Kombinationen av Inca Digitals tillverkningskunnande och Agfas bläck, tekniska expertis, världsomspännande närvaro och utmärkta servicenätverk gör detta till en fantastisk möjlighet att växa i den snabbrörliga förpackningsbranschen. Vi kan nu ta vår position med high-end och höghastighetssystem för både skyltar och displayer och de växande kartong- och wellpappmarknaderna.

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1