Nu motordriven glidbom hos Rollsroller

PUBLICERAD: 3 juni 2022
UPPDATERAD: 3 juni
Rollsroller-gänget på Fespa: David Ogenvall, Per Wendel och Sebastian Nilsson. Foto: Claes Nordström

Nu kan applikatorer utrustas med en motoriserad glidbom.
– Det här är perfekt när du laminerar för du får en kontrollerad rörelse på appliceringen, säger försäljningschef Per Wendel.

Karlstadföretaget Rollsroller presenterade en världsnyhet på Fespa i Berlin. Företagets monteringsbord kan nu fås  med en motordriven glidbom. För användaren blir fördelen en mer jämn hastighet vid laminering och foliering på en rad material, enligt Per Wendel på Rollsroller.

– Det här är perfekt när du laminerar för du får en kontrollerad rörelse på appliceringen. Detta i kombination med värmevalsen är väldigt bra speciellt när du laminerar, säger han och tillägger att monteringsbordets motoriserade glidbommen också reducerar den så kallade silvering-effekten – att det bildas små luftbubblor under lamineringsfilmen som ger ett fläckigt utseende på ett laminerat tryck.

Glidbom – nu med motor. Foto: Claes Nordström

Den motoriserade glidbommen som släpps är möjlig att eftermontera på applikatorer som kunder redan använder på marknaden i dag. Det gäller både Rollsrollers standardmodeller (Regular) och Premium-serien.

Per Wendel ser en stor potential för den motordrivna lösningen:

– Vi har 11 000 maskiner ute, och det här är eftermonterbart på alla, så det är en jättevolym.

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1