Nu motordriven glidbom hos Rollsroller

PUBLICERAD: 3 juni 2022
UPPDATERAD: 3 juni
Rollsroller-gänget på Fespa: David Ogenvall, Per Wendel och Sebastian Nilsson. Foto: Claes Nordström

Nu kan applikatorer utrustas med en motoriserad glidbom.
– Det här är perfekt när du laminerar för du får en kontrollerad rörelse på appliceringen, säger försäljningschef Per Wendel.

Karlstadföretaget Rollsroller presenterade en världsnyhet på Fespa i Berlin. Företagets monteringsbord kan nu fås  med en motordriven glidbom. För användaren blir fördelen en mer jämn hastighet vid laminering och foliering på en rad material, enligt Per Wendel på Rollsroller.

– Det här är perfekt när du laminerar för du får en kontrollerad rörelse på appliceringen. Detta i kombination med värmevalsen är väldigt bra speciellt när du laminerar, säger han och tillägger att monteringsbordets motoriserade glidbommen också reducerar den så kallade silvering-effekten – att det bildas små luftbubblor under lamineringsfilmen som ger ett fläckigt utseende på ett laminerat tryck.

Glidbom – nu med motor. Foto: Claes Nordström

Den motoriserade glidbommen som släpps är möjlig att eftermontera på applikatorer som kunder redan använder på marknaden i dag. Det gäller både Rollsrollers standardmodeller (Regular) och Premium-serien.

Per Wendel ser en stor potential för den motordrivna lösningen:

– Vi har 11 000 maskiner ute, och det här är eftermonterbart på alla, så det är en jättevolym.

Läs vidare

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Stor skärbordsspecial: Borden blir större och mer automatiska

Skärbord återfinns hos allt fler grafiska företag. Flatbed-skärteknologin rymmer många möjligheter för efterbehandling av specialmedier. Effektiviseringen och automatiseringen ger snabb tillväxt.
cut_02

Senaste nytt

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2