Nu motordriven glidbom hos Rollsroller

Rollsroller-gänget på Fespa: David Ogenvall, Per Wendel och Sebastian Nilsson. Foto: Claes Nordström

Nu kan applikatorer utrustas med en motoriserad glidbom.
– Det här är perfekt när du laminerar för du får en kontrollerad rörelse på appliceringen, säger försäljningschef Per Wendel.

Karlstadföretaget Rollsroller presenterade en världsnyhet på Fespa i Berlin. Företagets monteringsbord kan nu fås  med en motordriven glidbom. För användaren blir fördelen en mer jämn hastighet vid laminering och foliering på en rad material, enligt Per Wendel på Rollsroller.

– Det här är perfekt när du laminerar för du får en kontrollerad rörelse på appliceringen. Detta i kombination med värmevalsen är väldigt bra speciellt när du laminerar, säger han och tillägger att monteringsbordets motoriserade glidbommen också reducerar den så kallade silvering-effekten – att det bildas små luftbubblor under lamineringsfilmen som ger ett fläckigt utseende på ett laminerat tryck.

Glidbom – nu med motor. Foto: Claes Nordström

Den motoriserade glidbommen som släpps är möjlig att eftermontera på applikatorer som kunder redan använder på marknaden i dag. Det gäller både Rollsrollers standardmodeller (Regular) och Premium-serien.

Per Wendel ser en stor potential för den motordrivna lösningen:

– Vi har 11 000 maskiner ute, och det här är eftermonterbart på alla, så det är en jättevolym.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *