Robotplockare fick premiär

Henrik Larsson Hedblom på Zünd säger att kunder är ute efter mer automation. Foto: Claes Nordström

Skärlösningar i all ära, men en robotlösning drog lite extra blickar till sig när Zünd ställde ut på Fespa-mässan i Berlin.

Den schweiziska skärspecialisten Zünd fortsätter sin resa att automatisera arbetsflödesprocessen så mycket som möjligt. En helt ny robotlösning tar nu plats i Zünds standardsortiment, något företaget både kommunicerade och demonstrerade live på Fespa.

– Den är dynamisk så den vet själv var de skurna delarna hamnar på bordet och kan plocka. Förr var det mer att den gick från punkt a till punkt b. Nu känner den av vart de skurna delarna hamnar och kan sortera efteråt på det sätt kunderna önskar, säger Henrik Larsson Hedblom, säljansvarig i Sverige för Zünd Skandinavien.

Roboten lägger upp de skurna delarna snyggt och prydligt. Foto: Claes Nordström

Enkelt att komma igång

Hedblom säger att de har gjort det smidigt för kunden att installera robotplockaren.

– Det är en plug and play-lösning – förprogrammerad när den kommer till kunderna så att den är väldigt enkel att starta igång.

 ”Let’s talk workflow” var budskapet i Zünds utställning. Foto: Claes. Nordström

Automation i hela kedjan

I utställningen stod de digitala skärlösningarna Zünd S3 och Zünd G3. Budskapet var att visa publiken på Fespa att Zünd kan automatisera hela skärflödet – från att förbereda tryckfiler inför skärning, övervaka och registrera skärjobben fram till att plocka av de skurna delarna.

– Det är mer automation man är ute efter, att kunna ha personal tillgänglig på andra ställen än just att stå och plocka vid skärbordet, säger han och tillägger att de även går att ha automation i bakre änden av bordet oavsett om det är rull- eller skivjobb som ska samlas upp.

– Du kan köra helt obevakat och det är det som är grejen – att du får ner personaltid och kan få personal till att göra annat.

Foto: Claes Nordström

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *