Brover köper upp textiltryckeri: ”Ser fram emot att fortsätta utveckla bolaget”

Noll33:s grundare Mats och Sofia Crona tillsammans med nya vd:n David Jacobsson och Brover Groups koncernchef Jan Veres och styrelseordförande Peter Veres.

Investmentbolaget Brover Group, bildat ur Justnus moderbolag, blir majoritetsägare i ett textiltryckeri med huvudkontor i Borås.

Noll33 är ett textiltryckeri med huvudkontor, produktion och försäljning i Borås och har även dotterbolag i Stockholm med produktion och försäljning. Nu förvärvar Brover Group bolagen som har 30 medarbetare och omsätter cirka 35 miljoner kronor. Det framgår i ett pressmeddelande. Peter Veres, Brover Groups styrelseordförande, kommenterar uppköpet:

– Noll33 har haft en väldigt fin tillväxt de senaste åren och bland annat utsetts till DI Gasell. Under covid-åren har tillväxtresan bara fortsatt. Vi är väldigt glada att ha gjort den här affären och ser fram emot att fortsätta utveckla bolaget tillsammans med grundarna.

Ny vd tillsätts

David Jacobsson blir ny vd för Noll33. Han har fram tills nu varit ekonomichef (CFO) och en del av ledningsgruppen på Brover Group.

– David kommer omgående att tillträda som vd på Noll33. David har de senaste åtta åren varit en mycket värdefull medarbetare inom Brover och haft en ledande roll i Brovers ledningsgrupp”, säger Jan Veres, koncernchef för Brover Group.

”Påbörja nästa resa”

Enligt Brover kommer Noll33s grundare, Mats och Sofia Crona, att fortsätta arbeta som nyckelpersoner i företaget och förbli minoritetsägare.

– Med Brover Group i vårt team så kommer Noll33 att kunna nå de mål och bli det företag som vi alltid strävat efter, säger Mats Crona och tillägger att valet att ta in Brover som delägare i företaget känns helt rätt.

– Nu kan vi tillsammans påbörja nästa resa i bolagets utveckling, att bli ännu bättre, fortsätta vår fina tillväxt och inte minst bli ett riktigt stort företag.

I samband med förvärvet söker Brover Group efter en ny ekonomichef som ska ersätta David Jacobsson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *