Givande möten för Marabu

Victor Bildsten, digital sales manager, och Lars Nilsson, vd, på Marabu Scandinavia träffade kunder på Fespa. Foto: Claes Nordström

Den senaste tiden har Vanguard varit mycket i fokus för Marabu som landade agenturen i våras. Och under mässdagarna i Berlin fick Marabu för första gången möjlighet att demonstrera den amerikanska flatbäddsportföljen för svenska intressenter, men också många av de andra varumärkena de representerar.

Marabu Scandinavia, färgtillverkare och återförsäljare, gästade alla sina samarbetspartners inom screen-, tampo- och digitaltryck under mässdagarna på Fespa.

– Vi sätter alltid kunderna i centrum. Det kunderna vill se är det vi hjälper dem med, säger Victor Bildsten om betydelsen av att närvara på Fespa.

Sedan i våras

På digitaltryckssidan representerar Marabu leverantörerna Roland DG, Chemica, d.gen, EFI, Kala och Summa. Tidigare i våras blev det klart att Marabu även börjar sälja Vanguard-maskiner. Företaget är ett dotterbolag till Durst och erbjuder ett sortiment med uv-led-storformatsskrivare, modeller för både flatbädd och rulle till rulle. I utställningen på Fespa visades bland annat modellen VK300D-HS som även står i Marabus demorum i Malmö.

Positivt utfall

Sedan säljstarten har Marabu levererat tre maskiner till tryckeriadresser i Göteborg och Stockholm. Den första maskinen såldes till Screenbolaget i Hägersten. Victor är övertygad om att fler avtal kommer skrivas i en snar framtid.

– Vi har säkert 7–8 leads till som ligger med fingret på startknappen.

Han säger att han ser positivt på utfallet med Vanguard, något Marabu har lagt extra mycket fokus på senaste tiden.

– Det är ett jättepositivt resultat. Den tyngd som Durst för med sig i sammanhanget som ägare bakom tillsammans med vårt varumärke som är väl känt i både Europa och Skandinavien så hamnar vi i en bra position.

Nytt släpp väntar

Victor Bildsten säger att responsen de fått hittills gällande Vanguards produkter har varit god.

– Mycket positivt. Dels reagerar man över enkelheten med maskinen och kvaliteten som den ger, dels det positiva priset, säger han och tillägger att priset börjar från 650 000 kronor och sträcker sig upp till 2,2 miljoner kronor för en fullt utrustad maskin.

Härnäst laddar Marabu inför tredje kvartalet i år då ett nytt släpp från Vanguard väntar – en 2,5 meter bred flatbädd utrustad med 15 skrivhuvuden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *