Visutech installerar andra Kyoceran i Norge

Grafisk Digital i norska Bergen investerar i en Kyocera TASKalfa Pro 15000c. Pressen ska levereras och installeras i slutet av juni.

Norska Grafisk Digital i Bergen satsar på vattenbaserad arkinkjet och investerar i en Kyocera TASKalfa Pro 15000c. Den nya pressen levereras och installeras av Visutech i slutet av juni.

Grafisk Digital är specialiserade inom tryck, kuvertering och elektronisk distribution av affärsdokument till företagsmarknaden. Företagets nya tryckpress är utrustad med EFI Fiery RIP, treliters bläcksystem, dubbla feeders och stackers för att effektivt kunna hantera höga volymer.

Jarle Lysebo.

Varje dag tar Grafisk Digital emot cirka 36 000 filer som ska göras om till postscriptfiler med unika kommandon och skickas till Fiery RIP:en. Avläggaren har en kapacitet på 10 000 ark, vilket innebär att maskinen kan producera i drygt två timmar obemannad.

– Arkbaserad produktion har gett oss en nödvändig flexibilitet när vi hanterar många små uppdrag i kombination med varierande papperstyper och leverans samma dag som kunden beställer. Nu har vi hittat en maskin som kombinerar arkmaskinens flexibilitet med inkjet-teknologins driftssäkerhet. Den nya maskinen ger oss nödvändig kapacitet och TASKalfa kommer att passa väl in i vår Fiery-miljö, säger Jarle Lysebo, vd för Grafisk Digital, i ett pressmeddelande.

Kyocera TASKalfa Pro 15000c lanserades i våras och Visutech har sedan tidigare sålt ytterligare en maskin till Norge. Läs mer om det här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *