Förvärv ska bredda utbud av skärlösningar

Geert Pierloot (till vänster), vd för Summa, och Nico Valiani, vd för Valiani ser fram emot ett fruktbart samarbete. Foto: Pressbild

Summa förvärvar Valiani för att stärka sin position inom efterbehandlingsutrustning. Båda företagen fortsätter att verka under sina nuvarande företagsnamn och kommer att komplettera varandra för att erbjuda kunderna ett ännu bredare utbud av skärlösningar.

Italienska Valiani utvecklar och tillverkar små och medelstora skärbord av flatbäddsmodell och har ett världsomspännande distributionsnätverk. Företaget har en lång historia inom traditionell tavelinramning och var pionjär när det gäller att omvandla detta hantverk till digitala lösningar. Det inkluderar design och skärning av kartongramar och att erbjuda passepartoutverktyg för skärning i vinkel.

Påskynda tillväxt

Nico Valiani, vd och son till företagets grundare, ser fram emot sammanslagningen av de två företagen.

– De senaste åren har vi förnyat vår portfölj med ett bredare utbud av lösningar. Nu börjar detta löna sig med en betydande tillväxt som följd. Jag tror dock att det finns en större potential. Därför är jag och min familj övertygade om att vara en del av Summa-gruppen kommer att påskynda vår tillväxt och ge våra kunder fler möjligheter, säger han.

“En absolut win-win”

Summa, med huvudkontor i Belgien, erbjuder en rad olika lösningar för vinyl-, flatbädds- och laserskärning, för applikationer inom tryck, skylt, display, textil och förpackningar. Förvärvet ska bredda det gemensamma utbudet och stärka Summas position inom förpackningsbranschen.

– I den här sammanslagningen ser jag en absolut win-win då den kombinerar de båda företagens styrkor. Vi kan hjälpa till att accelerera Valianis tillväxt och utöka vår portfölj med Valianis lösningar, säger Geert Pierloot, vd för Summa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *