Gallus går helt digitalt med ny etikettpress

PUBLICERAD: 23 augusti 2022
UPPDATERAD: 23 augusti
Heidelberg och Gallus har utvecklat Gallus One för digital etikettproduktion. Foto: Pressbild

Gallus och Heidelberg presenterar sin första helt digitala etikettpress – Gallus One – för att möta det växande behovet av etiketter på rulle.

Enligt Gallus är det nya maskinsläppet ett banbrytande tillägg till företagets traditionella konventionella och hybrida tryckpressar. Gallus One är tillverkarens första helt digitala etikettpress och har utvecklats särskilt för att ge användaren låga produktionskostnader. Gallus skriver i ett pressmeddelande att digitalpressen har tagits fram med en konkurrenskraftig total ägandekostnad (TCO) – en låg tröskel för att kunna producera kostnadseffektiva digitala etiketter med hög automation, molnbaserad teknik och integrering till produktionsflödet Prinect.

70 meter i timmen

Den nya digitalpressen är en vidareutveckling av plattformen Gallus Labelmaster. Ett samarbete mellan Heidelberg och Gallus. Det handlar om en 340 millimeter bred rulle till rulle-maskin med uv-inkjetteknik (CMYK med vitt som tillval) som skriver ut upp till 70 meter i minuten. Pressen erbjuder variabeldata med 1200 x 1200 dpi som högsta upplösning. Den är också utrustad med en inlinekamera som mäter hela bredden på rullen för att säkerställa register, färg och kvalitet.

För olika tryckeriverksamheter

Enligt Gallus passar den nya digitalpressen i verksamheter som ett komplement till befintliga analoga Gallus-pressar, för offsettryckare eller helt fristående för de som vill ta steget in på digital etikettproduktion.

– Med lanseringen av Gallus One gör vi mer än att bara lansera en ny tryckpress på marknaden. Vi erbjuder en unik lösning som har kapacitet att driva nästa stora möjlighet inom etiketter, säger Dario Urbinati, chief sales och service director hos Gallus Group, i ett pressmeddelande.

– Med molnfunktioner inbyggda i Gallus One kan du inte bara njuta av fjärrkonfigurering, utan också övervaka maskinens prestanda och standardisering över hela din pressportfölj och dina produktionsanläggningar.

Gallus One, tillsammans med all programvara och hårdvara, går redan nu att förbeställa.

 

Läs vidare

Profilföretaget Printer gör satsning i Finland

Brover Group-ägda Printer, e-handlare inom reklam- och trycksaker, har verkat på den svenska marknaden under några år. Nu tar företaget steget över Östersjön och går in i grannlandet Finland.
Printer Finland

Direct Color Systems visar LED-printers på Fespa

Direct Color Systems ska demonstrera sina LED-printers på Fespa. Flatbädden UV-44 DTS släpptes förra året och är en mångsidig printer i mellanformat.
3_4View2_3846-1536x1119

Milstolpen: 300 sålda DTF-skrivare

Mimakis första DTF-skrivare släpptes för nästan exakt ett år sedan. Nu har antalet sålda maskiner i EMEA-regionen passerat 300 enheter.
TXF-150-75

Tåligare utskrifter med nya imagePROGRAF

Canon släpper nya modeller i två av sina serier med storformatsskrivare, imagePROGRAF GP respektive PRO. Bland nyheterna kan nämnas förbättrad ljusbeständighet och reptålighet. 
LC10_GP6600S_PFP2_CEL_660x372

Senaste nytt

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Tryckcentrum växer digitalt genom förvärv

Tryckcentrum i Blekinge förvärvar Altefur Development och den 1 mars öppnas en ny avdelning som kommer att fokusera på digital kommunikation.
Tryckcentrum

Profilföretaget Printer gör satsning i Finland

Brover Group-ägda Printer, e-handlare inom reklam- och trycksaker, har verkat på den svenska marknaden under några år. Nu tar företaget steget över Östersjön och går in i grannlandet Finland.
Printer Finland