Gallus går helt digitalt med ny etikettpress

PUBLICERAD: 23 augusti 2022
UPPDATERAD: 23 augusti
Heidelberg och Gallus har utvecklat Gallus One för digital etikettproduktion. Foto: Pressbild

Gallus och Heidelberg presenterar sin första helt digitala etikettpress – Gallus One – för att möta det växande behovet av etiketter på rulle.

Enligt Gallus är det nya maskinsläppet ett banbrytande tillägg till företagets traditionella konventionella och hybrida tryckpressar. Gallus One är tillverkarens första helt digitala etikettpress och har utvecklats särskilt för att ge användaren låga produktionskostnader. Gallus skriver i ett pressmeddelande att digitalpressen har tagits fram med en konkurrenskraftig total ägandekostnad (TCO) – en låg tröskel för att kunna producera kostnadseffektiva digitala etiketter med hög automation, molnbaserad teknik och integrering till produktionsflödet Prinect.

70 meter i timmen

Den nya digitalpressen är en vidareutveckling av plattformen Gallus Labelmaster. Ett samarbete mellan Heidelberg och Gallus. Det handlar om en 340 millimeter bred rulle till rulle-maskin med uv-inkjetteknik (CMYK med vitt som tillval) som skriver ut upp till 70 meter i minuten. Pressen erbjuder variabeldata med 1200 x 1200 dpi som högsta upplösning. Den är också utrustad med en inlinekamera som mäter hela bredden på rullen för att säkerställa register, färg och kvalitet.

För olika tryckeriverksamheter

Enligt Gallus passar den nya digitalpressen i verksamheter som ett komplement till befintliga analoga Gallus-pressar, för offsettryckare eller helt fristående för de som vill ta steget in på digital etikettproduktion.

– Med lanseringen av Gallus One gör vi mer än att bara lansera en ny tryckpress på marknaden. Vi erbjuder en unik lösning som har kapacitet att driva nästa stora möjlighet inom etiketter, säger Dario Urbinati, chief sales och service director hos Gallus Group, i ett pressmeddelande.

– Med molnfunktioner inbyggda i Gallus One kan du inte bara njuta av fjärrkonfigurering, utan också övervaka maskinens prestanda och standardisering över hela din pressportfölj och dina produktionsanläggningar.

Gallus One, tillsammans med all programvara och hårdvara, går redan nu att förbeställa.

 

Läs vidare

Etikettryck: ”Övergången från analogt till digitalt fortsätter”

Digital etikettproduktion har blivit det normala, enligt Carsten Bamberg, affärsutvecklingschef på Konica Minolta. Han ger sin syn på etikettåret 2023, ett år han menar präglas av en fortsatt stark trend mot ökat digitaltryck.
Carsten_Bamberg

Eskils ökar tryckkapaciteten med B2-press

Lagom till jul levereras Eskils nya digitalpress. En investering som bäddar för variabeltryckta kartongförpackningar och mångsidigt tryck i stort.
Eskils kopia

TMG investerar i sin fjärde HP Indigo

I oktober installerade Visutech den fjärde HP Indigo 15K hos Taberg Media group, TMG, denna gång i deras lokaler i Bromma.
HP-indigo-Tomas-eklund

Kniper eftertraktat avtal med Fujifilm

Gibon har sedan tidigare Konica Minoltas och Ricohs digitalpressar och skrivare i sitt utbud. Nyligen blev det klart att företaget även blir svensk återförsäljare för Fujifilm.
Daniel_Nyström_Gibon

Senaste nytt

Standardiserade robotlösningar ska lyfta storformatsbranschen

Under de senaste åren har automatisering stått högt upp på önskelistan hos många skärbordskunder. Zünd Scandinavia har svarat genom att utveckla robotlösningar som kan uppfylla enskilda kunders specifika behov.
robot_zund_01a

Heidelberg Nordic: En kort svacka sen ljusnar det igen

Heidelberg Nordic rustar för en kort lågkonjunktur och förändringar på marknaden, men tror på en snabb vändning.
Heidelberg_01

Nize lägger många planer för 2023

Nize Equipment kom springande in i 2023 efter en hektisk avslutning på förra året. Det betyder att kursen ännu inte är satt för alla planer för det nya året, men en sak är säker, det blir fullt upp. 
nize_01

Screentryckarprofil har gått ur tiden

Jan Enberg, stark profil inom screentrycket i Sverige och internationellt, har gått bort. Föreningen Fespa Sweden minns sin hedersmedlem i en minnestext.
Jan-Enberg