Dubbelt upp med skyltskrivare

PUBLICERAD: 6 september 2022
UPPDATERAD: 2 november
Linus Johansson framför de två Epson-skrivarna som Elitdecor nu har i sin produktion. Foto: Elitdecor

Skylt- och dekorföretaget Elitdecor i Hisings Backa har en fulltecknad orderbok. Maskinparken har därför utökats med en Epson SureColor SC-S80600, levererad och installerad av Signcom.

Epsons storformatsskrivare är redan väl inkörd i produktionen. För 1,5 år sedan köpte Elitdecor in en SC-S80600, och nu kompletterar företaget alltså med ytterligare en.

– Vi testade den modellen och var väldigt nöjda med trycket, så vi bestämde oss för att köpa en till likadan. Det är smidigt att det är samma bläck till de två maskinerna, säger Thomas Johansson, grundare av Elitdecor.

Printar med rött bläck

Epson SureColor SC-S80600 är en bläckstråleskrivare för produktion av allt ifrån enkla skyltar till mer krävande och kreativa skyltlösningar. Skrivaren är utrustad med en dubbel uppsättning av Epsons egna PrecisionCore TFP-skrivhuvuden och Epsons GS3-bläck, inklusive rött bläck, samt möjlighet att printa Pantone-färger. Den kan hantera olika typer av material som transparenta folier, vinyl, canvas och fotopapper.

Elitdecor har tre anställda och är en helhetsleverantör av skylt-, expo- och dekorlösningar, med allt ifrån idé och design till produktion och montage. Det kan handla om olika typer av skyltmaterial såsom banderoller, vepor, skylt, display, beachflaggor och profilkläder, men även tryck på profilkläder. Och inte minst foliering.

– En stor anledning till att vi gjorde den här investeringen är att vi har fått nya kunder och mer jobb från befintliga kunder. Vi kommer att använda den nya skrivaren mycket till att trycka på folier.

“Bra ruljans”

Nu har Thomas Johansson och hans kollegor bråda dagar.

– Vi hade en liten nedgång under pandemin, men nu har vi bra ruljans. Eftersom vi har en del stora kunder inom byggbranschen som anställt mycket folk den senaste tiden har det varit positivt även för oss, säger han.

Läs vidare

Ricoh förbereder nyheter inför Hunkeler Innovation Days

Hunkeler Innovation Days har utvecklats till det största evenemanget globalt inom området rullbaserade produktionssystem. På mässan, som äger rum den 27 februari till 3 mars i Luzern, Schweiz, kommer Ricoh att presentera Pro VC70000e, som är en vidareutveckling av VC70000.
MGL7284-1

Två maskinnyheter med arkmatad inkjet

Den tillkännagavs i oktober och gjorde sin globala debut på IGAS-mässan i Tokyo i november och är nu klar för att ta över efter sin föregångare. Risos nya arkmatade inkjet-skrivare Valezus T2200.
Valezus_T2200

Spandex satsar på pvc-fri folie

Med målet att det ska vara precis lika enkelt och billigt att välja pvc-fria som traditionella folier så lanserade Spandex i dagarna sin nya serie print- och skärfolier, ImagePerfect EverGreen.
Screenshot 2022-12-07 at 12.01.51

Viva Magenta är årets Pantone-färg

Den beskrivs som full av kraft och energi, en djupröd nyans som balanserar perfekt mellan det varma och kalla. 2023 års Pantone-färg, kallad "Viva Magenta".
COY 2023 Hero Image.0,5

Senaste nytt

Standardiserade robotlösningar ska lyfta storformatsbranschen

Under de senaste åren har automatisering stått högt upp på önskelistan hos många skärbordskunder. Zünd Scandinavia har svarat genom att utveckla robotlösningar som kan uppfylla enskilda kunders specifika behov.
robot_zund_01a

Heidelberg Nordic: En kort svacka sen ljusnar det igen

Heidelberg Nordic rustar för en kort lågkonjunktur och förändringar på marknaden, men tror på en snabb vändning.
Heidelberg_01

Nize lägger många planer för 2023

Nize Equipment kom springande in i 2023 efter en hektisk avslutning på förra året. Det betyder att kursen ännu inte är satt för alla planer för det nya året, men en sak är säker, det blir fullt upp. 
nize_01

Screentryckarprofil har gått ur tiden

Jan Enberg, stark profil inom screentrycket i Sverige och internationellt, har gått bort. Föreningen Fespa Sweden minns sin hedersmedlem i en minnestext.
Jan-Enberg