Dubbelt upp med skyltskrivare

PUBLICERAD: 6 september 2022
UPPDATERAD: 2 november
Linus Johansson framför de två Epson-skrivarna som Elitdecor nu har i sin produktion. Foto: Elitdecor

Skylt- och dekorföretaget Elitdecor i Hisings Backa har en fulltecknad orderbok. Maskinparken har därför utökats med en Epson SureColor SC-S80600, levererad och installerad av Signcom.

Epsons storformatsskrivare är redan väl inkörd i produktionen. För 1,5 år sedan köpte Elitdecor in en SC-S80600, och nu kompletterar företaget alltså med ytterligare en.

– Vi testade den modellen och var väldigt nöjda med trycket, så vi bestämde oss för att köpa en till likadan. Det är smidigt att det är samma bläck till de två maskinerna, säger Thomas Johansson, grundare av Elitdecor.

Printar med rött bläck

Epson SureColor SC-S80600 är en bläckstråleskrivare för produktion av allt ifrån enkla skyltar till mer krävande och kreativa skyltlösningar. Skrivaren är utrustad med en dubbel uppsättning av Epsons egna PrecisionCore TFP-skrivhuvuden och Epsons GS3-bläck, inklusive rött bläck, samt möjlighet att printa Pantone-färger. Den kan hantera olika typer av material som transparenta folier, vinyl, canvas och fotopapper.

Elitdecor har tre anställda och är en helhetsleverantör av skylt-, expo- och dekorlösningar, med allt ifrån idé och design till produktion och montage. Det kan handla om olika typer av skyltmaterial såsom banderoller, vepor, skylt, display, beachflaggor och profilkläder, men även tryck på profilkläder. Och inte minst foliering.

– En stor anledning till att vi gjorde den här investeringen är att vi har fått nya kunder och mer jobb från befintliga kunder. Vi kommer att använda den nya skrivaren mycket till att trycka på folier.

”Bra ruljans”

Nu har Thomas Johansson och hans kollegor bråda dagar.

– Vi hade en liten nedgång under pandemin, men nu har vi bra ruljans. Eftersom vi har en del stora kunder inom byggbranschen som anställt mycket folk den senaste tiden har det varit positivt även för oss, säger han.

Läs vidare

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)