Skalbar tryckpress med nya formatmöjligheter

PUBLICERAD: 21 september 2022
UPPDATERAD: 2 november
Speedmaster SX 102 är Heidelbergs senaste offsetpress. Foto: Pressbild

Med sloganen “Perfekt från alla sidor” lanserar Heidelberg den nya generationen Speedmaster SX 102. Den nya tryckpressen riktar sig främst till kommersiella tryckerier som kräver en hög produktivitets- och kvalitetsnivå med tryck på båda sidor i en enda arbetsgång.

Typiska jobb för den nya tryckpressen är allt från diverse trycksaker såsom broschyrer till bipacksedlar för läkemedelsförpackningar. Det gäller alltså även tryckta produkter som består av mycket tunna material.

Enligt Heidelberg minskar det nya 92-formatet (650 x 940 millimeter) plåtkostnaderna med upp till 16 procent jämfört med det konventionella 102-formatet (720 x 1 020 millimeter), som också finns tillgängligt. Detta i en beräkning om priset är linjärt proportionellt mot materialförbrukningen vilket kan vara ett intressant ekonomiskt övervägande, särskilt med tanke på den kraftiga ökningen av råvarupriserna.

Standardmodell med modulärt tänk

Den nya offsetpressen Speedmaster SX 102 är skalbar. Beroende på användningsområde och krav gällande  produktion och automatisering kan grundmodellen utökas med många andra hjälpsystem som överförts från Speedmaster XL-tekniken. Dessa inkluderar Intellistart 3, Intelliline, Intellirun, Wash Assistant, Powder Assistant och många fler. Vid behov kan konfigurationen utökas helt till Push to Stop för helautomatiskt tryck.

Minimerar risker för fel

Med hjälp av artificiell intelligens ger de digitala assistanssystemen en betydande minskning av antalet manuella ingrepp från operatörerna, enligt tillverkaren. Förutom att spara tid innebär det också att risken för fel minskar.

Ärver Preset Plus

Speedmaster SX 102 kan integreras fullt ut i ett tryckeris processer via Prinect Press Center XL 3 och Prinect-arbetsflödet. Enligt Heidelberg säkerställer detta effektiv datahantering, korrekt förinställning, uppdaterade produktionsdata och informativa rapporter. Den nya tryckpressen ärver också Preset Plus, inmatning och utmatning, som i produktionsläget för högsta tryckkvalitet bidrar till en hastighet på 14 000 ark i timmen.

.

Läs vidare

Ricoh förbereder nyheter inför Hunkeler Innovation Days

Hunkeler Innovation Days har utvecklats till det största evenemanget globalt inom området rullbaserade produktionssystem. På mässan, som äger rum den 27 februari till 3 mars i Luzern, Schweiz, kommer Ricoh att presentera Pro VC70000e, som är en vidareutveckling av VC70000.
MGL7284-1

Två maskinnyheter med arkmatad inkjet

Den tillkännagavs i oktober och gjorde sin globala debut på IGAS-mässan i Tokyo i november och är nu klar för att ta över efter sin föregångare. Risos nya arkmatade inkjet-skrivare Valezus T2200.
Valezus_T2200

Spandex satsar på pvc-fri folie

Med målet att det ska vara precis lika enkelt och billigt att välja pvc-fria som traditionella folier så lanserade Spandex i dagarna sin nya serie print- och skärfolier, ImagePerfect EverGreen.
Screenshot 2022-12-07 at 12.01.51

Viva Magenta är årets Pantone-färg

Den beskrivs som full av kraft och energi, en djupröd nyans som balanserar perfekt mellan det varma och kalla. 2023 års Pantone-färg, kallad "Viva Magenta".
COY 2023 Hero Image.0,5

Senaste nytt

Standardiserade robotlösningar ska lyfta storformatsbranschen

Under de senaste åren har automatisering stått högt upp på önskelistan hos många skärbordskunder. Zünd Scandinavia har svarat genom att utveckla robotlösningar som kan uppfylla enskilda kunders specifika behov.
robot_zund_01a

Heidelberg Nordic: En kort svacka sen ljusnar det igen

Heidelberg Nordic rustar för en kort lågkonjunktur och förändringar på marknaden, men tror på en snabb vändning.
Heidelberg_01

Nize lägger många planer för 2023

Nize Equipment kom springande in i 2023 efter en hektisk avslutning på förra året. Det betyder att kursen ännu inte är satt för alla planer för det nya året, men en sak är säker, det blir fullt upp. 
nize_01

Screentryckarprofil har gått ur tiden

Jan Enberg, stark profil inom screentrycket i Sverige och internationellt, har gått bort. Föreningen Fespa Sweden minns sin hedersmedlem i en minnestext.
Jan-Enberg