Skalbar tryckpress med nya formatmöjligheter

PUBLICERAD: 21 september 2022
UPPDATERAD: 2 november
Speedmaster SX 102 är Heidelbergs senaste offsetpress. Foto: Pressbild

Med sloganen ”Perfekt från alla sidor” lanserar Heidelberg den nya generationen Speedmaster SX 102. Den nya tryckpressen riktar sig främst till kommersiella tryckerier som kräver en hög produktivitets- och kvalitetsnivå med tryck på båda sidor i en enda arbetsgång.

Typiska jobb för den nya tryckpressen är allt från diverse trycksaker såsom broschyrer till bipacksedlar för läkemedelsförpackningar. Det gäller alltså även tryckta produkter som består av mycket tunna material.

Enligt Heidelberg minskar det nya 92-formatet (650 x 940 millimeter) plåtkostnaderna med upp till 16 procent jämfört med det konventionella 102-formatet (720 x 1 020 millimeter), som också finns tillgängligt. Detta i en beräkning om priset är linjärt proportionellt mot materialförbrukningen vilket kan vara ett intressant ekonomiskt övervägande, särskilt med tanke på den kraftiga ökningen av råvarupriserna.

Standardmodell med modulärt tänk

Den nya offsetpressen Speedmaster SX 102 är skalbar. Beroende på användningsområde och krav gällande  produktion och automatisering kan grundmodellen utökas med många andra hjälpsystem som överförts från Speedmaster XL-tekniken. Dessa inkluderar Intellistart 3, Intelliline, Intellirun, Wash Assistant, Powder Assistant och många fler. Vid behov kan konfigurationen utökas helt till Push to Stop för helautomatiskt tryck.

Minimerar risker för fel

Med hjälp av artificiell intelligens ger de digitala assistanssystemen en betydande minskning av antalet manuella ingrepp från operatörerna, enligt tillverkaren. Förutom att spara tid innebär det också att risken för fel minskar.

Ärver Preset Plus

Speedmaster SX 102 kan integreras fullt ut i ett tryckeris processer via Prinect Press Center XL 3 och Prinect-arbetsflödet. Enligt Heidelberg säkerställer detta effektiv datahantering, korrekt förinställning, uppdaterade produktionsdata och informativa rapporter. Den nya tryckpressen ärver också Preset Plus, inmatning och utmatning, som i produktionsläget för högsta tryckkvalitet bidrar till en hastighet på 14 000 ark i timmen.

.

Läs vidare

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1