Rullmatad förpackningspress i ny skrud

HP PageWide 700i Press för pappersbaserade förpackningar väntas finnas tillgänglig på marknaden i slutet av nästa år. Foto: Pressbild

År 2015 släpptes HP PageWide T1100S, en digitalpress för att trycka pappersbaserade förpackningar. I samband med Corrugated Week 2022 i USA presenteras uppföljaren: HP PageWide T700i Press, som precis som sin föregångare är ett samarbete mellan HP och Koenig & Bauer.

Maskinen är ett led i HP:s fortsatta satsning inom förpackningsområdet och ska öka effektiviteten för producenter som trycker stora volymer på wellpapp och falskartong. Det skriver HP i ett pressmeddelande inför lanseringen under Corrugated Week, som pågår den 19-21 september.

Bearbetning inline

Den rullmatade 1,7 meter breda pressen har en produktionshastighet på upp emot 300 meter per minut. HP PageWide 700i har inline-möjligheter för både manuell och kontinuerlig matning, förbehandling med primer samt lack, oavsett om det är ark eller rulle som kommer ut ur maskinen.

Inuti pressen sitter den nya generationen av HP:s Thermal Inkjet-skrivhuvuden med sex färger, som enligt HP, skriver ut med offsetkvalitet. Det vattenbaserade bläcket som bygger på samma teknologi innebär att förpackningarna kan återvinnas efter användning.

Större flexibilitet

Tillverkarna lovar att HP PageWide 700i Press kan sänka produktionskostnaderna, ge avsevärt kortare ledtider och sänka kraven på minsta orderkvantitet, och därmed ge tryckerierna möjlighet att kunna ta sig an tryckjobb med högre avkastning.

– När vi designade T700i Press lyssnade vi på våra kunders och marknadens behov. Nu mer än någonsin behöver förpackningskonverterare större flexibilitet för att möta dynamiska marknadstrender och utmaningar, säger Annette Friskopp, chef för affärsområdet HP PageWide Industrial.

Nya HP PageWide T700i Press beräknas finnas tillgänglig för installation i slutet av 2023.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Slut med oadresserad reklam i brevlådan

Postnord avvecklar sin verksamhet för oadresserad direktreklam (ODR) som riktar sig till hushåll. Det är inte längre en lönsam affär för företaget, som pekar på en prispressad marknad och stigande papperspriser som bakgrund till beslutet. Istället ska fokus ligga på mer målgruppsanpassad adresserad reklam.

Publicerat av: 

Planprint: ”En plattform med stora möjligheter för användaren”

Fujifilm har kraftsamlat för att ta fram en helt egenutvecklad storformatsportfölj till marknaden globalt. Spandex är ensam återförsäljare av Fujifilms storformatsskrivare i Sverige och produktansvarige Tomas Källroos ser stor potential för flatbädden Acuity Prime.

Publicerat av: