Uppdaterad sublimeringsskrivare med fyra och sex färger

PUBLICERAD: 23 september 2022
UPPDATERAD: 14 november
Epsons nya SureColor-skrivare kommer i både fyr- och sexfärg – vilket passar extra bra för textilbranschen.

Under hösten har Epson lanserat två nya 44-tums färgsublimeringsskrivare. En i fyrfärg, SC-F6400, och en i sexfärg, SC-F6400H, som båda ska vara mer mångsidiga och effektivare än sina föregångare.

De nya SureColor-skrivarna är till för små och medelstora volymer och ska passa bra för textilproduktion, personligt anpassade produkter och fotoreproduktioner.

Båda skrivarna har en liknande konstruktion som utgår från Epsons Micro TFP PrecisionCore-teknik. Enligt företaget ska fyrfärgsskrivaren öka produktionen med 20 procent jämfört med dess föregångare SC-F6300.

Passar för textiltryck

För den som jobbar inom mode och konfektion passar sexfärgsskrivaren bättre enligt Epson. Den har nämligen en utökad färgskala, CMYK, med möjligheten att välja antingen fluorescerande rosa och fluorescerande gult, ljus cyan och ljus magenta eller orange och violett, vilket betyder att den är anpassad för avancerade tryck på tyg. Utöver textil passar den även för mjuka skyltmaterial, reklamartiklar och andra hårda substrat.

Mindre spill

Epson har även gjort om bläckförpackningarna som nu innehåller 1,6 liter bläck vilket är 45 procent mer än tidigare. De nya förpackningarna behöver bara skakas och sättas i stället för att röra om, något som minskar risken för spill. Båda skrivarna har en integrerad pekskärm och förenklade underhållsrutiner för att minimera driftunderhåll.

Läs vidare

Gibon bjuder in till öppet hus

Gibon i Borås bjuder in till Grafiska dagarna, 6–8 december, och bullar upp med förädlingsmöjligheter och efterbehandling till besökarna.
Gibon

Signcom breddar det pvc-fria utbudet

Signcom blir återförsäljare för Taya Groups pvc-fria bannermaterial i Kavalan-serien. De två parterna har ingått ett distributionssamarbete som börjar gälla omgående.
Signcom Kavalan

Först i Europa med prisbelönt flatbädd

Screenbolaget i Stockholm är först ut i Europa med Vanguards nya flatbäddsskrivare som premiärvisades på Fespa i maj. Investeringen ska möta förändrade marknadskrav och ett ökat behov av digital produktion i hög volym.
Oscar Lagerstedt_media

Gop utökar med pappersbaserat

Kungsbackaföretaget Gop får distributionsrätt i Skandinavien för två av Swedboards pappersbaserade premiumskivor för den grafiska displaybranschen. Avtalet ska innebära ett ännu bredare erbjudande av välkända varumärken inom detta segment. 
Gop Swedboard 2.1

Senaste nytt

Gibon bjuder in till öppet hus

Gibon i Borås bjuder in till Grafiska dagarna, 6–8 december, och bullar upp med förädlingsmöjligheter och efterbehandling till besökarna.
Gibon

Signcom breddar det pvc-fria utbudet

Signcom blir återförsäljare för Taya Groups pvc-fria bannermaterial i Kavalan-serien. De två parterna har ingått ett distributionssamarbete som börjar gälla omgående.
Signcom Kavalan

Först i Europa med prisbelönt flatbädd

Screenbolaget i Stockholm är först ut i Europa med Vanguards nya flatbäddsskrivare som premiärvisades på Fespa i maj. Investeringen ska möta förändrade marknadskrav och ett ökat behov av digital produktion i hög volym.
Oscar Lagerstedt_media

Gop utökar med pappersbaserat

Kungsbackaföretaget Gop får distributionsrätt i Skandinavien för två av Swedboards pappersbaserade premiumskivor för den grafiska displaybranschen. Avtalet ska innebära ett ännu bredare erbjudande av välkända varumärken inom detta segment. 
Gop Swedboard 2.1