Pris för plåtsättare och digital printlösning

PUBLICERAD: 29 september 2022
UPPDATERAD: 14 november
Kodak vinner en 2022 Pinnacle Product Award i kategorin Digital Press Output för sin Nexfinity Digital Press. Foto: Pressbild

Kodak tilldelas 2022 Pinnacle InterTech Award för sin Magnus Q4800 plåtsättare, som erbjuder plattor i extra stora format (XLF), samt en 2022 Pinnacle Product Award i kategorin Digital Press Output för sin Nexfinity Digital Press med utbytbara färgenheter för ökad mångsidighet.

Pinnacle InterTech Awards uppmärksammar innovativ teknik som förväntas ha en stor inverkan på den grafiska kommunikationen och relaterade industrier. Pinnacle Product Awards uppmärksammar produkter som förbättrar eller främjar tryckeribranschen, i synnerhet när det gäller kvalitet, kapacitet och produktivitet.

Världens största CtP-system

Plåtsättaren Magnus Q4800 kan exponera plåtar upp till 1 600 x 2 870 millimeter för en 96-sidig offset-rotationspress med en kapacitet på 21 plåtar per timme, vilket gör den till världens största computer-to-plate-system (CtP).

Den högautomatiserade Magnus Q4800 stöder även exponering av dubbla plattor. Det är, enligt Kodak, den enda CtP-enheten som kan exponera två 1 650 millimeter breda plåtar samtidigt, med en maximal plåtstorlek på 1 650 x 1 600 millimeter. På så sätt kan upp till 46 plåtar per timme exponeras. Med sina avancerade alternativ för att mata ark via pallar har den en onlinekapacitet på upp till 4 800 ark i upp till åtta olika storlekar.

Magnus Q4800 med XPL 4 pallstation. Foto: Pressbild
Mångsidig digitalpress med hög färgprecision

Nexfinity Digital Press är en av marknadens mest mångsidiga digitala tryckpressar. Den kan skriva ut på en mängd olika mediatyper i olika storlekar och tjocklekar. Nexfinity har också, via sin femte färgstation, möjlighet till olika förädlingsalternativ.

Jim Continenza.

Dawn Nye, programchef för Printing United Alliance, som delar ut priset, säger:
– Priset går till den bästa av de bästa. Detta är den enda tävlingen jag känner till som rapporterar hur stor procentandel av Adobe RGB-färgrymden en skrivare kan träffa. Vissa kategorier avgjordes med tiondels poäng, så konkurrensen var hård i år.

– Vi är stolta över att Kodak har vunnit en Pinnacle InterTech Award och ett Pinnacle Product Award i år, säger Jim Continenza, Kodaks vd, och tillägger:

– Kodak Magnus Q4800-plåtsättaren har redan börjat förändra marknaden för utskrifter på stora CtP-plåtar genom att leverera oöverträffad produktivitet och kostnadsbesparingar i detta segment. Det har gett våra XLF offset-kunder en märkbar förbättring när det gäller effektivitet och tillväxt. Med Nexfinity har vi en arkmatad digitalpress i vår portfölj som är i en speciell klass vad gäller mångsidighet, kvalitet och produktivitet.

Läs vidare

Gibon bjuder in till öppet hus

Gibon i Borås bjuder in till Grafiska dagarna, 6–8 december, och bullar upp med förädlingsmöjligheter och efterbehandling till besökarna.
Gibon

Signcom breddar det pvc-fria utbudet

Signcom blir återförsäljare för Taya Groups pvc-fria bannermaterial i Kavalan-serien. De två parterna har ingått ett distributionssamarbete som börjar gälla omgående.
Signcom Kavalan

Först i Europa med prisbelönt flatbädd

Screenbolaget i Stockholm är först ut i Europa med Vanguards nya flatbäddsskrivare som premiärvisades på Fespa i maj. Investeringen ska möta förändrade marknadskrav och ett ökat behov av digital produktion i hög volym.
Oscar Lagerstedt_media

Gop utökar med pappersbaserat

Kungsbackaföretaget Gop får distributionsrätt i Skandinavien för två av Swedboards pappersbaserade premiumskivor för den grafiska displaybranschen. Avtalet ska innebära ett ännu bredare erbjudande av välkända varumärken inom detta segment. 
Gop Swedboard 2.1

Senaste nytt

Gibon bjuder in till öppet hus

Gibon i Borås bjuder in till Grafiska dagarna, 6–8 december, och bullar upp med förädlingsmöjligheter och efterbehandling till besökarna.
Gibon

Signcom breddar det pvc-fria utbudet

Signcom blir återförsäljare för Taya Groups pvc-fria bannermaterial i Kavalan-serien. De två parterna har ingått ett distributionssamarbete som börjar gälla omgående.
Signcom Kavalan

Först i Europa med prisbelönt flatbädd

Screenbolaget i Stockholm är först ut i Europa med Vanguards nya flatbäddsskrivare som premiärvisades på Fespa i maj. Investeringen ska möta förändrade marknadskrav och ett ökat behov av digital produktion i hög volym.
Oscar Lagerstedt_media

Gop utökar med pappersbaserat

Kungsbackaföretaget Gop får distributionsrätt i Skandinavien för två av Swedboards pappersbaserade premiumskivor för den grafiska displaybranschen. Avtalet ska innebära ett ännu bredare erbjudande av välkända varumärken inom detta segment. 
Gop Swedboard 2.1