Åtta45 visar upp förpackningssidan

PUBLICERAD: 4 oktober 2022
UPPDATERAD: 4 oktober
Stefan Nordin och Bjurbäck på i Åtta.45:s utställning på Scanpack-mässan i Göteborg. Foto: Claes Nordström

Åtta45 gör debut på Scanpack. Förpackningar är ett växande område för företaget, säger försäljningsansvarige Henrik Bjurbäck när vi träffar honom på mässan.

Åtta45 har haft haft full rulle i år, bland annat med det stora tryckeriuppdraget de fick att trycka över 680 miljoner valsedlar till kommun-, region- och riksdagsvalet. När Sign&Print träffade företaget på Scanpack la de fokus på att visa upp allt de kan göra inom förpackningar. Ett växande område för företaget, enligt Henrik Bjurbäck.

– Vi visar vår bredd och att vi kan tillverka förpackningar också. Det kanske inte är något vi är så kända för. Det är ett växande område vi har. Vi visar också lite på miljösidan – vårt miljöarbete

”Växer hela tiden”

Han säger att sett till Åtta.45:s totala försäljning är affärsområdet inte speciellt stort, men de ser definitivt att förpackningsområdet har stor potential.

– Vi växer hela tiden där och det är väldigt intressant för oss för framtiden.

Debut på mässan

Tidigare har Åtta45 ställt ut på Empack-mässan. I år blev det debut på Scanpack-mässan i Göteborg. I förpackningsväg är det pappersbaserat och Åtta45 kan tillverka och trycka det mesta, enligt Henrik Bjurbäck.

– Vi kan göra allt från konsumentförpackningar till displayförpackningar och så vidare.

Tidigare har Åtta45 ställt ut på Empack-mässan. I år blev det debut på Scanpack-mässan i Göteborg.

Och, förväntningarna?

– De är höga så klart! Vi hoppas kunna träffa lite nya kunder, få lite leads och visa att vi finns.

Fotnot: Förpackningsmässan Scanpack pågår 4–7 oktober.

 

Läs vidare

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Senaste nytt

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon visade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2

Scandinavian Print Group expanderar ytterligare

Tryckerikoncernen öppnar plånboken igen.
Esben_Mols_Kabell