Ink n Art: ”Vi tar mycket mark och växer”

PUBLICERAD: 6 oktober 2022
UPPDATERAD: 6 oktober

 

Rasmus Hammarstrand, Erik Svensson och Emmy Ljungvall höll ställningarna i Scanpack-montern. Foto: Claes Nordström

Digitaltryckta premiumförpackningar med exempelvis foliering eller blindprägling är Ink n Arts specialitet. Det förpackningssatsande tryckeriet gjorde debut på Scanpack.

Ink N Art är ett tryckeri i Göteborg som länge levererat storformat, skylt och tryck på kläder och profilprodukter. Men sedan 2020 är det satsningen på digitaltryckta förpackningar som varit mycket på företagets agenda. På Scanpack var det så dags för företaget att göra debut för att visa upp sin e-handelslösning och olika exempel på av förpackningar de kan producera.

Effektiv produktion

Ink N Art flyttade in i en nybyggd fastighet på Hisingen vid årsskiftet. Rasmus Hammarstrand säger att de nu kommit iordning och står rustade med ett produktionsflöde som ger en helt annan effektivitet och kapacitet än tidigare.

– Det är både när det gäller in och utleveranser och vi har kunnat bygga en anpassad lina som är bra mycket effektivare, säger säljaren Rasmus Hammarstrand.

En av alla premiumförpackningar som Ink n Art är stolta över. Foto: Claes Nordström
Trycker digitalt

Premiumförpackningar med exempelvis guldfoliering eller blindprägling är Ink n Arts specialitet. Under 2021 investerade företaget i en HP-indigo-press, levererad av Visutech. Till den har de en rejäl efterbehandlingslina. Digitaltryckta förpackningar i korta serier tar de sig gärna an.

– Vi har en produktion som går att anpassa därefter och vill gärna inte köra 100 000-tals utan vi vill gärna köra den lilla upplagan.

In n Art investerade i nya stans- och folieringsmaskiner under 2021. Foto: Claes Nordström
Har e-handelsplattform

Med webbshoppen riktar de sig till både B2C- och B2B-kunder som är i behov av förpackningar, även skräddarsydda och egendesignade sådana.

– Vi tar mycket mark och växer. Vi känner att man i dag inte vill beställa hur mycket förpackningar som helst utan det man behöver här och nu. Det är det som efterfrågas och vi kan leverera det.

Foto: Claes Nordström

 

Läs vidare

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Ruter kan köra stora bannerformat i sin nya press

Halländska tryckeriet investerar i en ny digitalpress från Fujifilm.
FotoJet-(92)

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper