En matchning med nya marknader i sikte

PUBLICERAD: 11 oktober 2022
UPPDATERAD: 3 november
Daniel Pettersson och Peter Lofthag mötte förpackningspubliken på Scanpack-mässan i Göteborg. Foto: Claes Nordström

1 oktober gick NI Solutions ut med att de förvärvat Uniprint, en leverantör av bland annat mindre etikett- och specialskrivare. När det var dags för utställningen på Scanpack var det, förutom produkterna, också ett av de stora samtalsämnena. 

Uniprint är bland annat en leverantör av etikettlösningar för mindre företag som inte köper de stora etikettmaskinerna utan snarare upp till 100 000 etiketter i taget. Nyligen stod det klart att skylt- och storformatsleverantören NI Solutions förvärvar företaget vilket det också skyltades med på förpackningsmässan Scanpack.

Ser synergier

Vi träffar Peter Lofthag, produktansvarig på NI Solutions. Han säger att de nu går en spännande tid till mötes, att det blir intressant att komma in på nya marknader och nu även hjälpa helt nya kunder med problemlösningar och maskiner såsom DTF- och DTG-skrivare, etikettskrivare och andra specialskrivare.

– Vi har väldigt många kunder som är i behov av etikettlösningar och vi hoppas att många av Uniprints kunder också är i behov av våra skrivare eller workflow-lösningar, säger Peter Lofthag, produktansvarig på NI Solutions.

Arbetar redan med Epson-skrivare

På Scanpack visades bland annat etikettskrivare från Oki och Epson. Han säger att Uniprints sortiment kommer matcha NI Solutions på ett bra sätt.

– En stor del av etikettskrivarna kommer från Epson som vi redan har som en stor spelare på storformatsmarknaden. Det passar oss väldigt bra.

Etikettskrivaren OKI Pro 1050 var ett dragplåster i montern. Foto: Claes Nordström

Implementeringen av Uniprints verksamhet kommer att ske gradvis under året. Daniel Pettersson som drivit Uniprint följer i samband med förvärvet med över till NI Solutions. Han kommer att fortsätta serva kunder med samma produktflora som tidigare.

– Det är allt från små kafferosterier som behöver göra lite etiketter till ganska stora tryckerier som gör hundratusentals etiketter i månaden, säger Peter Lofthag och lägger demonstrativt handen på OKI-skrivaren Pro 1050 i mässmontern som printar med CMYK plus vitt. En skrivare som kan komma i fråga för etikettvolymer av detta slag.

 

Läs vidare

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Ingen sammanslagning med PWA – SBPR kan läggas ner

Den kommunicerade sammanslagningen av profil- och promotionföreningarna SBPR och PWA är ingen sammanslagning. Rent teknisk kan SBPR läggas ner samtidigt som PWA byter namn och öppnar upp för en ny typ av medlemmar. 
Roger-Nilsson

Förvärvar maskinverksamheten från Signcom

I slutet av 2023 blev det klart att Signcoms ägare, representerat av Igepa Group, förvärvat Scandraft. Nu meddelar Signcoms vd Robert Nyblom att han startat bolaget Signcore som skrivit under en avsiktsförklaring med Igepa om att köpa loss maskinverksamheten i Sverige.
signcore-robert-simon-ucjv330

Krögare startar ny Partbutik med tryckeri

Krögarprofilerna Sebastian Eriksson och Daniel Johansson i Västerås startar butik med yrkes- och profilkläder och tryckeriverksamhet. Till satsningen anställer de tidigare medarbetare på HMK Yrkeskläder.
FotoJet (58)

Senaste nytt

Mycket DTF men inte så mycket AI på FESPA

FESPA-mässan är slut för den här gången och förväntningarna inför Drupa ökar. Sign&Print pratade med Kim Harris på Vikiallo om vilka trender han såg på mässan.
Fespa

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Ingen sammanslagning med PWA – SBPR kan läggas ner

Den kommunicerade sammanslagningen av profil- och promotionföreningarna SBPR och PWA är ingen sammanslagning. Rent teknisk kan SBPR läggas ner samtidigt som PWA byter namn och öppnar upp för en ny typ av medlemmar. 
Roger-Nilsson

Zünd visar automatisering med robotar

Robotarna blir allt mer avancerade och Zünds skyltlösningar erbjuder skylttillverkare betydande möjligheter till effektivitet.
zund-fespa_01