En matchning med nya marknader i sikte

PUBLICERAD: 11 oktober 2022
UPPDATERAD: 3 november
Daniel Pettersson och Peter Lofthag mötte förpackningspubliken på Scanpack-mässan i Göteborg. Foto: Claes Nordström

1 oktober gick NI Solutions ut med att de förvärvat Uniprint, en leverantör av bland annat mindre etikett- och specialskrivare. När det var dags för utställningen på Scanpack var det, förutom produkterna, också ett av de stora samtalsämnena. 

Uniprint är bland annat en leverantör av etikettlösningar för mindre företag som inte köper de stora etikettmaskinerna utan snarare upp till 100 000 etiketter i taget. Nyligen stod det klart att skylt- och storformatsleverantören NI Solutions förvärvar företaget vilket det också skyltades med på förpackningsmässan Scanpack.

Ser synergier

Vi träffar Peter Lofthag, produktansvarig på NI Solutions. Han säger att de nu går en spännande tid till mötes, att det blir intressant att komma in på nya marknader och nu även hjälpa helt nya kunder med problemlösningar och maskiner såsom DTF- och DTG-skrivare, etikettskrivare och andra specialskrivare.

– Vi har väldigt många kunder som är i behov av etikettlösningar och vi hoppas att många av Uniprints kunder också är i behov av våra skrivare eller workflow-lösningar, säger Peter Lofthag, produktansvarig på NI Solutions.

Arbetar redan med Epson-skrivare

På Scanpack visades bland annat etikettskrivare från Oki och Epson. Han säger att Uniprints sortiment kommer matcha NI Solutions på ett bra sätt.

– En stor del av etikettskrivarna kommer från Epson som vi redan har som en stor spelare på storformatsmarknaden. Det passar oss väldigt bra.

Etikettskrivaren OKI Pro 1050 var ett dragplåster i montern. Foto: Claes Nordström

Implementeringen av Uniprints verksamhet kommer att ske gradvis under året. Daniel Pettersson som drivit Uniprint följer i samband med förvärvet med över till NI Solutions. Han kommer att fortsätta serva kunder med samma produktflora som tidigare.

– Det är allt från små kafferosterier som behöver göra lite etiketter till ganska stora tryckerier som gör hundratusentals etiketter i månaden, säger Peter Lofthag och lägger demonstrativt handen på OKI-skrivaren Pro 1050 i mässmontern som printar med CMYK plus vitt. En skrivare som kan komma i fråga för etikettvolymer av detta slag.

 

Läs vidare

Screentryckarprofil har gått ur tiden

Jan Enberg, stark profil inom screentrycket i Sverige och internationellt, har gått bort. Föreningen Fespa Sweden minns sin hedersmedlem i en minnestext.
Jan-Enberg

Svensk mässpremiär för värmepress

Hos den grafiska leverantören Folier.se var det såväl värmepressar som DTF/DTG- och sublimeringsskrivare som stod i blickfånget under Nordic Profile Fair, men även skärplotters, kepspressar och vinyler.
Folier 1

Etikettryck: ”Övergången från analogt till digitalt fortsätter”

Digital etikettproduktion har blivit det normala, enligt Carsten Bamberg, affärsutvecklingschef på Konica Minolta. Han ger sin syn på etikettåret 2023, ett år han menar präglas av en fortsatt stark trend mot ökat digitaltryck.
Carsten_Bamberg

Bildkavalkad från promotionmässa

Missade du Nordic Profile Fair på Elmia i Jönköping? Här kan du se bilder från produktmediabranschens första mässdag.
Kollage_promotion

Senaste nytt

Standardiserade robotlösningar ska lyfta storformatsbranschen

Under de senaste åren har automatisering stått högt upp på önskelistan hos många skärbordskunder. Zünd Scandinavia har svarat genom att utveckla robotlösningar som kan uppfylla enskilda kunders specifika behov.
robot_zund_01a

Heidelberg Nordic: En kort svacka sen ljusnar det igen

Heidelberg Nordic rustar för en kort lågkonjunktur och förändringar på marknaden, men tror på en snabb vändning.
Heidelberg_01

Nize lägger många planer för 2023

Nize Equipment kom springande in i 2023 efter en hektisk avslutning på förra året. Det betyder att kursen ännu inte är satt för alla planer för det nya året, men en sak är säker, det blir fullt upp. 
nize_01

Screentryckarprofil har gått ur tiden

Jan Enberg, stark profil inom screentrycket i Sverige och internationellt, har gått bort. Föreningen Fespa Sweden minns sin hedersmedlem i en minnestext.
Jan-Enberg