Canon lanserar två nya tillskott i sin V-serie

PUBLICERAD: 18 oktober 2022
UPPDATERAD: 3 november
Imagepress V1350 är Canons nya flaggskepp när det kommer till tryckpressar. Pressbild: Canon

Canon slår på stort och utökar sin Imagepress V-serie. Inom de kommande månaderna lanseras två nya arkmatade digitalpressar, det nya flaggskeppet V1350 samt en uppdaterad V900.

Under första halvåret av 2023 kommer Canon börja sälja sin nya Imagepress V1350. Med en topputskriftshastighet på 135 sidor per minut är det den mest produktiva av företagets digitala pressar.

Imagepress V1350 har flera uppdateringar bland annat mekanisk vacuuminmatning, rakare pappersbana och ett integrerat kylsystem. Allt för att skapa en effektiv arbetsprocess anpassad för till exempel broschyrer, reklamblad och exklusiva utskick och kort. Den arkmatade digitalpressen passar lika bra hos kommersiella som interna tryckerier enligt Canon.

Uppdaterad instegsmodell

Imagepress V900 är Canons nya uppdaterade instegsmodell. Den kan printa 90 sidor per minut och passar hos tryckerier som skriver ut upp till 500 000 A4-sidor per månad. Det är den mest kompakta enheten hos Canon i det segmentet och behöver ingen operatör utan har automatiserade funktioner för besparande av både tid och arbetskraft.

Imagepress V900 är en uppdatering från V700.

Redan i december 2022 finns den nya V900 ute på marknaden till försäljning.

Uppdaterad plattform

Canon har även släppt version sex av Prisma Production, deras plattform för högpresterande arbetsflöden och hantering av tryckproduktion. I den nysläppta versionen har plattformen bland annat fått förbättrad prepress-kapacitet.

Samtidigt som uppdateringen av Prisma Production släpper företaget även Prisma Simulate Ultra. En plattform för digitalt layoutprovtryck samt uppskattning av bläckåtgång och produktionssimuleringar för applikationer inom grafik och affärskommunikation.

Läs vidare

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449