Canon lanserar två nya tillskott i sin V-serie

PUBLICERAD: 18 oktober 2022
UPPDATERAD: 3 november
Imagepress V1350 är Canons nya flaggskepp när det kommer till tryckpressar. Pressbild: Canon

Canon slår på stort och utökar sin Imagepress V-serie. Inom de kommande månaderna lanseras två nya arkmatade digitalpressar, det nya flaggskeppet V1350 samt en uppdaterad V900.

Under första halvåret av 2023 kommer Canon börja sälja sin nya Imagepress V1350. Med en topputskriftshastighet på 135 sidor per minut är det den mest produktiva av företagets digitala pressar.

Imagepress V1350 har flera uppdateringar bland annat mekanisk vacuuminmatning, rakare pappersbana och ett integrerat kylsystem. Allt för att skapa en effektiv arbetsprocess anpassad för till exempel broschyrer, reklamblad och exklusiva utskick och kort. Den arkmatade digitalpressen passar lika bra hos kommersiella som interna tryckerier enligt Canon.

Uppdaterad instegsmodell

Imagepress V900 är Canons nya uppdaterade instegsmodell. Den kan printa 90 sidor per minut och passar hos tryckerier som skriver ut upp till 500 000 A4-sidor per månad. Det är den mest kompakta enheten hos Canon i det segmentet och behöver ingen operatör utan har automatiserade funktioner för besparande av både tid och arbetskraft.

Imagepress V900 är en uppdatering från V700.

Redan i december 2022 finns den nya V900 ute på marknaden till försäljning.

Uppdaterad plattform

Canon har även släppt version sex av Prisma Production, deras plattform för högpresterande arbetsflöden och hantering av tryckproduktion. I den nysläppta versionen har plattformen bland annat fått förbättrad prepress-kapacitet.

Samtidigt som uppdateringen av Prisma Production släpper företaget även Prisma Simulate Ultra. En plattform för digitalt layoutprovtryck samt uppskattning av bläckåtgång och produktionssimuleringar för applikationer inom grafik och affärskommunikation.

Läs vidare

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Åtta produktionslinjer i HP:s smarta Drupafabrik

På Drupa ska HP:s grundläggande tryckteknologier Indigo LEP/LEPx, HP Thermal Inkjet och HP Latex fortsätta driva branschens utveckling framåt.
Haim-Levit

Världspremiär för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på Drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en ny egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)