HP lanserar 3,2 meter breda storformatsskrivare

PUBLICERAD: 19 oktober 2022
UPPDATERAD: 3 november
Användaren får många fördelar med de nya bredare skrivarmodellerna, enligt HP. Foto: Pressbild

I den nya Latex 2700-serien får användaren möjlighet att printa med vitt och ta sig an jobb med 30 procent större färgomfång. Allt i hög printhastighet, enligt tillverkaren.

I 2700-sortimentet finns två storformatsskrivare, båda 3,2 meter (126 tum) breda. De är utrustade med symmetriska dubbla skrivarhuvuden, utrustade med HP:s automatiska teknik för rengöring av skrivarhuvudena. Maskinerna är anpassade för att skriva ut skyltning och inredningsgrafik samt tunna filmer, vinyl och papper.

Enligt HP kan maskinanvändaren ta sig an jobb med hög marginal och med 30 procent bredare färgskala i en hastighet upp till upp till 89 kvadratmeter i timmen utan att tumma på mediets glans eller känsla. Det vattenbaserade bläcket är fjärde generationens HP Latex-bläck som innehar certifieringarna UL ECOLOGO och UL GREENGUARD GOLD och lever även upp till kraven som ställs i leksaksdirektivet Toy Safety.

W för vitt bläck

HP Latex 2700W är modellen utrustad med vitt bläck. Det vitaste bläcket på marknaden, enligt tillverkaren och likt alla andra maskiner, flatbäddsskrivare och rullskrivare, i portföljen är den nya 3,2 meter breda skrivaren utrustad med automatisk recirkulation av det vita bläcket liksom att vita printhuvuden kan lagras i en roterande kammare så att de inte täpps till och behöver bytas ut så ofta. Utskrifter med vitt når hastigheter upp till 54 kvadratmeter i timmen.

HP avslöjade sina nya storformatsskrivare på Las Vegas-mässan Printing United. Foto: Pressbild
Kan ta in fler jobb

För att reducera plastanvändningen använder HP återvunnen plast i sina bläckpatroner med tillhörande kartong, 100 procent återvunnen, enligt företaget.

– För att nå högre marginaler är printleverantörer alltid på jakt efter effektivitetsvinster och teknik som gör att de kan säga ja till fler jobb med självförtroende och leverera exceptionella resultat, säger Daniel Martinez, General Manager för HP Large Format i ett pressmeddelande, och menar att det är just vad de nya bredare latexmaskinerna erbjuder:

– HP Latex 2700-familjen ger ökad utskriftskvalitet, hastighet och kapacitet för vitt bläck som kommer att förvåna kunderna, säger han och slår också ett slag för de nya support- och servicepaketen med print- och mjukvarulösningar, Basic och Plus, som är valbara. Dessa innehåller en rad stödfunktioner som ryms under namnet Professional Print Service Plans, utformade för att övervaka och förbättra arbetsflöden i tryckeriernas verksamheter.

 

 

Läs vidare

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959