Lessebo blir medlem i grönt initiativ

PUBLICERAD: 19 oktober 2022
UPPDATERAD: 3 november
Medlemskapet i Paper Profile ska stärka Lessebo Pappers engagemang för att sänka brukets klimatpåverkan. Foto: Arkiv/Claes Nordström

Lessebo Paper har gått med i Paper Profile som är ett samarbete mellan distributörer och branschorganisationer samt massa-, pappers- och kartongtillverkare. Tillsammans har de tagit fram en enhetlig deklaration för viktig produktinformation när det gäller miljöpåverkan.

Jens Olson, vd Lessebo Paper.

Paper Profile har utvecklats av europeiska papperstillverkare som använder ett standardformat för produktdeklarationer och gemensamt överenskomna beräkningsregler. Den ensidiga varudeklarationen, som utfärdas för enskilda produkter, ger viktig information om sammansättning, viktiga miljöparametrar, miljöledning och virkesanskaffning.

I slutet av augusti gick Lessebo Paper ut med att de stoppade produktionen på grund av höga elkostnader. Bruket stod stilla i två dagar och har därefter varit igång eftersom elpriserna sjunkit något.

–  Lessebo Papers fabrik är i full fart och vi är stolta över att vara en del av Paper Profile-communityt och arbeta tillsammans med andra papperstillverkare för att minimera miljöpåverkan, säger Jens Olson, vd på Lessebo Paper i ett pressmeddelande från företaget.

Läs vidare

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)