Återtagstjänst ska göra det enklare för tryckerier att återvinna

PUBLICERAD: 26 oktober 2022
UPPDATERAD: 16 november
Kent Martinsson, försäljningschef för industri och reklam på Gop. Foto: Pressbild.

Som en del i sitt hållbarhetsarbete erbjuder den skandinaviska plastleverantören Gop tjänsten återtag. Den som har gammalt kampanjmaterial av polypropylen kan skicka tillbaka det till företaget för återvinning.

Polypropylen är ett slitstarkt material med goda printegenskaper som ofta används som grafiskt kampanjmaterial inom detaljhandeln och hos restauranger.

Genom den nya återtagstjänsten kan Gops kunder skicka tillbaka förbrukat kampanjmaterial, med eller utan tryck, till företaget som ser till att det återvinns.

Vill jobba cirkulärt

Tjänsten är en del av hållbarhetskampanjen Use.Reuse där Gops mål är att få in så många av sina produkter som möjligt i ett cirkulärt återvinningssystem.

– All producerad plast en viktig resurs som samhället behöver bli bättre på att ta vara på. Med vår återtagsservice av polypropylen kan vi hjälpa våra kunder med just det, säger Kent Martinsson, försäljningschef för industri och reklam på Gop, i ett pressmeddelande.

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1