Återtagstjänst ska göra det enklare för tryckerier att återvinna

PUBLICERAD: 26 oktober 2022
UPPDATERAD: 16 november
Kent Martinsson, försäljningschef för industri och reklam på Gop. Foto: Pressbild.

Som en del i sitt hållbarhetsarbete erbjuder den skandinaviska plastleverantören Gop tjänsten återtag. Den som har gammalt kampanjmaterial av polypropylen kan skicka tillbaka det till företaget för återvinning.

Polypropylen är ett slitstarkt material med goda printegenskaper som ofta används som grafiskt kampanjmaterial inom detaljhandeln och hos restauranger.

Genom den nya återtagstjänsten kan Gops kunder skicka tillbaka förbrukat kampanjmaterial, med eller utan tryck, till företaget som ser till att det återvinns.

Vill jobba cirkulärt

Tjänsten är en del av hållbarhetskampanjen Use.Reuse där Gops mål är att få in så många av sina produkter som möjligt i ett cirkulärt återvinningssystem.

– All producerad plast en viktig resurs som samhället behöver bli bättre på att ta vara på. Med vår återtagsservice av polypropylen kan vi hjälpa våra kunder med just det, säger Kent Martinsson, försäljningschef för industri och reklam på Gop, i ett pressmeddelande.

Läs vidare

Screentryckarprofil har gått ur tiden

Jan Enberg, stark profil inom screentrycket i Sverige och internationellt, har gått bort. Föreningen Fespa Sweden minns sin hedersmedlem i en minnestext.
Jan-Enberg

Svensk mässpremiär för värmepress

Hos den grafiska leverantören Folier.se var det såväl värmepressar som DTF/DTG- och sublimeringsskrivare som stod i blickfånget under Nordic Profile Fair, men även skärplotters, kepspressar och vinyler.
Folier 1

Etikettryck: ”Övergången från analogt till digitalt fortsätter”

Digital etikettproduktion har blivit det normala, enligt Carsten Bamberg, affärsutvecklingschef på Konica Minolta. Han ger sin syn på etikettåret 2023, ett år han menar präglas av en fortsatt stark trend mot ökat digitaltryck.
Carsten_Bamberg

Bildkavalkad från promotionmässa

Missade du Nordic Profile Fair på Elmia i Jönköping? Här kan du se bilder från produktmediabranschens första mässdag.
Kollage_promotion

Senaste nytt

Standardiserade robotlösningar ska lyfta storformatsbranschen

Under de senaste åren har automatisering stått högt upp på önskelistan hos många skärbordskunder. Zünd Scandinavia har svarat genom att utveckla robotlösningar som kan uppfylla enskilda kunders specifika behov.
robot_zund_01a

Heidelberg Nordic: En kort svacka sen ljusnar det igen

Heidelberg Nordic rustar för en kort lågkonjunktur och förändringar på marknaden, men tror på en snabb vändning.
Heidelberg_01

Nize lägger många planer för 2023

Nize Equipment kom springande in i 2023 efter en hektisk avslutning på förra året. Det betyder att kursen ännu inte är satt för alla planer för det nya året, men en sak är säker, det blir fullt upp. 
nize_01

Screentryckarprofil har gått ur tiden

Jan Enberg, stark profil inom screentrycket i Sverige och internationellt, har gått bort. Föreningen Fespa Sweden minns sin hedersmedlem i en minnestext.
Jan-Enberg