Antalis tar över portfölj med finpapper

PUBLICERAD: 8 november 2022
UPPDATERAD: 8 november
Arjowiggins säljer sina varumärken till Antalis som tidigare har varit återförsäljare av dessa. Foto: Antalis

Antalis förvärvar den globala varumärkesportföljen med design- och premiumpapper från Arjowiggins.

Förvärvet avser varumärkena Conqueror, Curious Collection, Rives, Keaykolour och Pop’Set. Antalis tar över varumärkena från Arjowiggins Scotland Limited, som historiskt tillverkat dessa premium- och designpapper, men ställdes under förvaltarskap i september i år.

– Vi är glada över att kunna erbjuda en långsiktig framtid för dessa ikoniska varumärken, förklarar Xavier Jouvet, chef för Antalis Groups affärsområde Papers.

Förpackningar och trycksaker

Antalis har tillsammans med sitt befintliga varumärke Olin även tidigare erbjudit pappersportföljen från Arjowiggins. De olika varumärkena som ingår har historiskt använts av tryckerier, varumärkesägare och kreativa byråer för produktion av tryckmedia. Allt från brevpapper, inbjudningar och broschyrer till årsredovisningar och förpackningslösningar med mera.

Köpt omfattande lager

Antalis har redan börjat prata med leverantörer för att Arjowiggins-portföljen ska kunna leva vidare.

– Vi arbetar redan med att återlansera dessa varumärken med stöd av utvalda leverantörer för ett förnyat sortiment med fokus på hög kvalitet och god service. Parallellt med detta har vi även köpt ett omfattande lager av befintliga artiklar av dessa varumärken. Detta extralager, utöver vårt egna befintliga lager, kommer att göra det möjligt för våra kunder att få den hjälp de efterfrågar under de kommande månaderna fram till dess att återlanseringen planeras att genomföras under Q1 2023.

Läs vidare

"Oväntat kraftig" marknadsnedgång på pappersprodukter

Exportnedgången på massa- och pappersmarknaden är nu ett faktum, skriver Skogsindustrierna i sin senaste kvartalsrapport. Det ekonomiska läget har påverkat efterfrågan på grafiskt papper när annonsmarknaden viker. Men det finns tecken på återhämtning.
pappersindustrierna

Grafiska företagen prisar Berättarministeriet

Grafiska företagen prisar lässatsningen Berättarministeriet. De får branschpriset bland annat för att de lyfter de tryckta böckernas betydelse som läromedel.
berättarministeriet

Färgstarkt samarbete mellan Lessebo Paper och Addbrand

Ett nytt färgstark småländsk samarbete har sett dagens ljus sedan Lessebo paper skrivit ett grossistavtal med den grafiska återförsäljaren Addbrand. En bredare produktportfölj och starkare distributionskanaler ska bli resultatet av att företagen nu vänder blad tillsammans.
Addbrand-Lessebo

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R