Förbättrat bläck till storformatsskrivare

PUBLICERAD: 15 november 2022
UPPDATERAD: 16 november
XPJ-1682SR Pro har fått en ny uppsättning med bläck. Foto: Pressbild

Mutohs 64 tum breda toppmodell med dubbla skrivhuvuden släpps med en ny uppsättning bläck för att ge lång hållbarhet till utomhus- och inomhusskyltning.

Den nya XPJ-1682SR Pro är en 1,6 meter bred storformatsskrivare. Toppmodellen har två AccuFine HD-skrivhuvuden med 3 200 munstycken vardera, en ny weave-algoritm och Mutohs egenutvecklade VerteLith RIP-programvara som tillsammans ger en betydande förbättring av både utskriftskvalitet och utskriftshastighet, enligt tillverkaren. Skrivaren kan nå produktionshastigheter upp till 35 kvadratmeter per timme och har även automatiska justeringar för att säkerställa oavbruten produktion och jämn kvalitet.

XPJ-1682SR Pro-skrivaren med dubbla skrivarhuvuden är ett tillägg till Mutohs befintliga XPJ-1341SRP- och XPJ-1641SRP-modeller med enkla huvuden som lanserades i januari. Skrivaren säljs av Spandex i Sverige.

Ny uppsättning bläck

Särskilt intressant är att skrivaren nu finns tillgänglig med Mutohs nya bläckuppsättning MS51 Quick Dry CMYK. Enligt Mutoh uppfyller Mutoh MS51-bläcken alla vanliga krav för skyltning inomhus och utomhus, utan att det krävs piktogram för hälsa och säkerhet. Färgerna kan därför användas på kontor, i hemmet och i butiksmiljöer.

Jämfört med traditionella bläck för skyltar och displayer erbjuder den nya bläckuppsättningen samma färgomfång, utmärkt glanshållning, väderbeständighet, nötning och kemisk beständighet samt uv-beständighet i upp till tre år utan laminering, enligt Mutoh. Inget särskilt underhåll krävs heller. Bläcket har också fått en Greenguard Gold-certifiering för tapeter, vilket innebär att dessa kan användas för att täcka hela rum, även i känsliga miljöer som skolor och sjukhus.

Placering av bläckdroppar

Teknikerna (Accufine-skrivarhuvuden, Weave-algoritmen, Vertelith RIP och QuickDry-bläck) är utformade för att ge en så exakt placering av bläckdropparna som möjligt och alla dessa tekniker finns med i den nya XPJ-1682SR Pro, enligt Mutoh. Även det nya skrivarhuvudet ska garantera förbättrad kvalitet på dropparna och noggrannare positionering av dropparna.

De weave-algoritmer som implementerats i den fasta programvaran drar nytta av den förbättrade droppkvaliteten för att motverka att det blir en bandingeffekt. VerteLiths egenutvecklade Mutoh-rip, kallad Clear Tone, utnyttjar förbättringarna i skrivaren och skrivarhuvudet för att ge ännu bättre gradienter och hudtoner, även i fyrfärg. Enligt Mutoh kommer användaren se betydande kvalitets- och hastighetsfördelar jämfört med tidigare modeller.

Läs vidare

Lansering närmar sig för Ricohs B2-inkjet

Det har gått några år sedan Ricoh presenterade sin bläckstråleskrivare Pro Z75 i B2-formatet. Nu är betatestfasen inledd inför lanseringen nästa år.
RICOH-Pro-Z75

Storformatsskrivare godkänd för garantiprogram

Storformatsskrivaren Canon Colorado 1650 och dess UVgel-bläck uppfyller nu de högsta kvalitetsstandarderna för utskrifter av 3M:s dekorprodukter.
Océ_Colorado

Tålig och vattenavvisande kartong för utomhusskyltning

Papyrus senaste nyhet i sortimentet är en displayboard för skyltning som alltid vinner över vädrets makter, enligt leverantören.
FotoJet (36)

Heidelberg vill slå världsrekord – lanserar uppdaterad offsetpress

Med målet att slå rekord i antal producerade ark har Heidelberg uppdaterat sin arkmatade offsetpress för att få den snabbare och effektivare.
SM_XL_106_21_k_1

Senaste nytt

Gibon bjuder in till öppet hus

Gibon i Borås bjuder in till Grafiska dagarna, 6–8 december, och bullar upp med förädlingsmöjligheter och efterbehandling till besökarna.
Gibon

Signcom breddar det pvc-fria utbudet

Signcom blir återförsäljare för Taya Groups pvc-fria bannermaterial i Kavalan-serien. De två parterna har ingått ett distributionssamarbete som börjar gälla omgående.
Signcom Kavalan

Först i Europa med prisbelönt flatbädd

Screenbolaget i Stockholm är först ut i Europa med Vanguards nya flatbäddsskrivare som premiärvisades på Fespa i maj. Investeringen ska möta förändrade marknadskrav och ett ökat behov av digital produktion i hög volym.
Oscar Lagerstedt_media

Gop utökar med pappersbaserat

Kungsbackaföretaget Gop får distributionsrätt i Skandinavien för två av Swedboards pappersbaserade premiumskivor för den grafiska displaybranschen. Avtalet ska innebära ett ännu bredare erbjudande av välkända varumärken inom detta segment. 
Gop Swedboard 2.1