Storformatsskrivare godkänd för garantiprogram

PUBLICERAD: 18 november 2022
UPPDATERAD: 18 november
Rulle till rulle-skrivaren Canon Colorado 1650. Foto: Pressbild

Storformatsskrivaren Canon Colorado 1650 och dess UVgel-bläck uppfyller nu de högsta kvalitetsstandarderna för utskrifter av 3M:s dekorprodukter.

Godkännandet kom efter att storformatsskrivaren Canon Colorado 1650 och bläckpaketet, UVgel 460, genomgått tester i enlighet med de höga krav som ställs i 3M: s garantiprogram 3M MCS.

Dessa tester gällande utskrifter på 3M:s olika mediatyper inkluderade även tester hur de printade dekorprodukterna stod emot slitage och vädrets påfrestningar över tid. Det gäller till exempel materialtillverkarens folier och vinyler för fordon och interiör, skyltar och affischer. Garantin täcker bland annat blekning, sprickor, blåsor och missfärgning under dekorprodukternas beräknade livslängd.

3M:s MCS-garanti anses vara industristandard och representera den mest omfattande och kompletta garantin för färdiga dekorativa produkter, enligt Canon.

Företaget skriver i ett pressmeddelande att godkännandet de nu fått ”ger tillverkare av dekorprodukter och deras kunder en garanti och ett förtroende för att de producerade dekorprodukterna kommer att fungera som förväntat under hela sin livslängd.”

Läs vidare

Lansering närmar sig för Ricohs B2-inkjet

Det har gått några år sedan Ricoh presenterade sin bläckstråleskrivare Pro Z75 i B2-formatet. Nu är betatestfasen inledd inför lanseringen nästa år.
RICOH-Pro-Z75

Förbättrat bläck till storformatsskrivare

Mutohs 64 tum breda toppmodell med dubbla skrivhuvuden släpps med en ny uppsättning bläck för att ge lång hållbarhet till utomhus- och inomhusskyltning.
XpertJet-1682SR-P

Tålig och vattenavvisande kartong för utomhusskyltning

Papyrus senaste nyhet i sortimentet är en displayboard för skyltning som alltid vinner över vädrets makter, enligt leverantören.
FotoJet (36)

Heidelberg vill slå världsrekord – lanserar uppdaterad offsetpress

Med målet att slå rekord i antal producerade ark har Heidelberg uppdaterat sin arkmatade offsetpress för att få den snabbare och effektivare.
SM_XL_106_21_k_1

Senaste nytt

Gibon bjuder in till öppet hus

Gibon i Borås bjuder in till Grafiska dagarna, 6–8 december, och bullar upp med förädlingsmöjligheter och efterbehandling till besökarna.
Gibon

Signcom breddar det pvc-fria utbudet

Signcom blir återförsäljare för Taya Groups pvc-fria bannermaterial i Kavalan-serien. De två parterna har ingått ett distributionssamarbete som börjar gälla omgående.
Signcom Kavalan

Först i Europa med prisbelönt flatbädd

Screenbolaget i Stockholm är först ut i Europa med Vanguards nya flatbäddsskrivare som premiärvisades på Fespa i maj. Investeringen ska möta förändrade marknadskrav och ett ökat behov av digital produktion i hög volym.
Oscar Lagerstedt_media

Gop utökar med pappersbaserat

Kungsbackaföretaget Gop får distributionsrätt i Skandinavien för två av Swedboards pappersbaserade premiumskivor för den grafiska displaybranschen. Avtalet ska innebära ett ännu bredare erbjudande av välkända varumärken inom detta segment. 
Gop Swedboard 2.1