Gop utökar med pappersbaserat

PUBLICERAD: 23 november 2022
UPPDATERAD: 23 november
Gop blir distributör av Swedboard på den skandinaviska marknaden. Foto: Kollage/Pressbild

Kungsbackaföretaget Gop får distributionsrätt i Skandinavien för två av Swedboards pappersbaserade premiumskivor för den grafiska displaybranschen. Avtalet ska innebära ett ännu bredare erbjudande av välkända varumärken inom detta segment. 

Det handlar om Swedboards produkter SB Fibre och SB Composite.

– Vi är otroligt stolta över att addera Swedboard till vårt produktsortiment. För oss innebär det att vi lägger en stor och viktig pusselbit i vårt arbete för att fortsätta vara den ledande materialleverantören inom visuell kommunikation, säger Martin Gut, produktchef på Gop i ett pressmeddelande.

Hålbarhet i fokus

Swedboard International ingår sedan april 2022 i 3A Composites, ett globalt företag med många välkända varumärken i sin portfölj som Gop redan är distributör för, bland andra Forex, Dispa och Dibond. Nu breddas alltså Gops erbjudande ytterligare.

Swedboards produkter tillverkas i Sverige och enligt Gop ligger detta i linje med företagets fokus på att erbjuda fler hållbara och återvunna material. Till exempel har Swedboard Fibre en mycket energieffektiv tillverkningsprocess, är 100 procent återvinningsbar och upp till 30 procent av materialet är återvunnet avfall antingen från konsumentledet eller från industrin.

Kortare ledtider

Martin Carlshamre, COO på Swedboard, ser flera fördelar med att Gop blir ny distributör för företagets produkter. Han säger att man nu kan nå ut på en bredare front eftersom Gop har stark position inom den grafiska industrin.

– Att vi går via Gop gör även att produkterna blir mer lättillgängliga och kommer ha signifikant kortare ledtider då materialen lagerhålls vilket är väldigt positivt. Man behöver heller inte köpa samma kvantitet som tidigare och detta ser vi som en stor fördel för kunderna, säger Martin Carlshamre, COO Swedboard.

Swedboards sortiment kommer att finnas tillgängligt för beställning hos Gop Sverige från och med den 1 december, och i Norge och Danmark från den 9 januari 2023.

Läs vidare

Gibon bjuder in till öppet hus

Gibon i Borås bjuder in till Grafiska dagarna, 6–8 december, och bullar upp med förädlingsmöjligheter och efterbehandling till besökarna.
Gibon

Signcom breddar det pvc-fria utbudet

Signcom blir återförsäljare för Taya Groups pvc-fria bannermaterial i Kavalan-serien. De två parterna har ingått ett distributionssamarbete som börjar gälla omgående.
Signcom Kavalan

Först i Europa med prisbelönt flatbädd

Screenbolaget i Stockholm är först ut i Europa med Vanguards nya flatbäddsskrivare som premiärvisades på Fespa i maj. Investeringen ska möta förändrade marknadskrav och ett ökat behov av digital produktion i hög volym.
Oscar Lagerstedt_media

HP: Så sticker du ut i konkurrensen

HP bjuder in till ett gratis webbinarium för att visa hur användare kan få konkurrensfördelar med vitt bläck.
FotoJet (38)

Senaste nytt

Gibon bjuder in till öppet hus

Gibon i Borås bjuder in till Grafiska dagarna, 6–8 december, och bullar upp med förädlingsmöjligheter och efterbehandling till besökarna.
Gibon

Signcom breddar det pvc-fria utbudet

Signcom blir återförsäljare för Taya Groups pvc-fria bannermaterial i Kavalan-serien. De två parterna har ingått ett distributionssamarbete som börjar gälla omgående.
Signcom Kavalan

Först i Europa med prisbelönt flatbädd

Screenbolaget i Stockholm är först ut i Europa med Vanguards nya flatbäddsskrivare som premiärvisades på Fespa i maj. Investeringen ska möta förändrade marknadskrav och ett ökat behov av digital produktion i hög volym.
Oscar Lagerstedt_media

HP: Så sticker du ut i konkurrensen

HP bjuder in till ett gratis webbinarium för att visa hur användare kan få konkurrensfördelar med vitt bläck.
FotoJet (38)