Gop utökar med pappersbaserat

PUBLICERAD: 23 november 2022
UPPDATERAD: 23 november
Gop blir distributör av Swedboard på den skandinaviska marknaden. Foto: Kollage/Pressbild

Kungsbackaföretaget Gop får distributionsrätt i Skandinavien för två av Swedboards pappersbaserade premiumskivor för den grafiska displaybranschen. Avtalet ska innebära ett ännu bredare erbjudande av välkända varumärken inom detta segment. 

Det handlar om Swedboards produkter SB Fibre och SB Composite.

– Vi är otroligt stolta över att addera Swedboard till vårt produktsortiment. För oss innebär det att vi lägger en stor och viktig pusselbit i vårt arbete för att fortsätta vara den ledande materialleverantören inom visuell kommunikation, säger Martin Gut, produktchef på Gop i ett pressmeddelande.

Hålbarhet i fokus

Swedboard International ingår sedan april 2022 i 3A Composites, ett globalt företag med många välkända varumärken i sin portfölj som Gop redan är distributör för, bland andra Forex, Dispa och Dibond. Nu breddas alltså Gops erbjudande ytterligare.

Swedboards produkter tillverkas i Sverige och enligt Gop ligger detta i linje med företagets fokus på att erbjuda fler hållbara och återvunna material. Till exempel har Swedboard Fibre en mycket energieffektiv tillverkningsprocess, är 100 procent återvinningsbar och upp till 30 procent av materialet är återvunnet avfall antingen från konsumentledet eller från industrin.

Kortare ledtider

Martin Carlshamre, COO på Swedboard, ser flera fördelar med att Gop blir ny distributör för företagets produkter. Han säger att man nu kan nå ut på en bredare front eftersom Gop har stark position inom den grafiska industrin.

– Att vi går via Gop gör även att produkterna blir mer lättillgängliga och kommer ha signifikant kortare ledtider då materialen lagerhålls vilket är väldigt positivt. Man behöver heller inte köpa samma kvantitet som tidigare och detta ser vi som en stor fördel för kunderna, säger Martin Carlshamre, COO Swedboard.

Swedboards sortiment kommer att finnas tillgängligt för beställning hos Gop Sverige från och med den 1 december, och i Norge och Danmark från den 9 januari 2023.

Läs vidare

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar Scandraft

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar viscom-återförsäljaren Scandraft med huvudkontor i Mölnlycke. Samtidigt blir Anders Trillkott vd för hela koncernen.
Anders Trillkott

Signcom startar inspirerande evenemangsserie

Den grafiska återförsäljaren Signcom startar en serie med sammankomster för att inspirera skylt- print- och dekortillverkare till utveckling. Första temat handlar om hur UV-print kan revolutionera företagens arbete med fönsterdekor.
Simon-Nyman

Han prisas för arbete med kompetensförsörjning

Grafiska företagen tilldelar läraren Roger Kristiansson 2023 års utbildningspris. Han får utmärkelsen för sitt engagemang för eleverna och branschens kompetensförsörjning.
Utbildning2

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R