Först i Europa med prisbelönt flatbädd

PUBLICERAD: 25 november 2022
UPPDATERAD: 25 november
Oscar Lagerstedt, produktionschef på Screenbolaget, med planprintern från Vanguard.

Screenbolaget i Stockholm är först ut i Europa med Vanguards nya flatbäddsskrivare som premiärvisades på Fespa i maj. Investeringen ska möta förändrade marknadskrav och ett ökat behov av digital produktion i hög volym.

Storformatsskrivaren VK300D-HS med uv-led och tio skrivhuvuden är utvecklad för produktion av stora volymer. Vanguard skriver i ett pressmeddelande att Screenbolagets investering är resultatet av en kraftigt ökad efterfrågan av trycksaker som kan produceras i en flatbäddsskrivare.

Patrick Nermark.

– Fram till i somras var 90 procent av vår produktion rulle till rulle och bara 10 procent planprint. Men planprintvolymerna fyrdubblades i och med valet i september och är fortfarande minst dubbelt så stora, säger Patrick Nermark, vd för Screenbolaget.

Fem gånger så snabb

I Sverige säljs Vanguard av Marabu Scandinavia. Screenbolaget är en trogen kund och det här är den femte maskinen som företaget köper av Marabu. Patrick Nermark poängterar att det hade varit omöjligt att ta på sig så mycket jobb utan denna investering. Han är imponerad av maskinens kapacitet och kvalitet:

– Vanguard producerar toppmoderna maskiner och skrivhuvuden med en enorm volymkapacitet. Det är en stabil maskin och innebär en revolution för oss. Den är minst fem gånger snabbare än vår gamla maskin. Nu har vi många fler affärsmöjligheter, säger han.

Prisbelönt serie

Vanguard har sitt huvudkontor i Georgia, USA. Det europeiska bolaget bildades 2021 med säte i italienska Brixen, nära moderbolaget Durst Groups globala huvudkontor. Därifrån koordineras distribution och service genom återförsäljare, distributörer och andra partners.

VK 300D-serien har belönats med Specialty Graphic Imaging Association (SGIA) Product of the Year fyra år i rad. VK300D-HS är en fullt utrustad flatbäddsprinter med en hastighet upp till 1,8 meter per sekund för 60 skivor i timmen.

Läs vidare

Gibon bjuder in till öppet hus

Gibon i Borås bjuder in till Grafiska dagarna, 6–8 december, och bullar upp med förädlingsmöjligheter och efterbehandling till besökarna.
Gibon

Signcom breddar det pvc-fria utbudet

Signcom blir återförsäljare för Taya Groups pvc-fria bannermaterial i Kavalan-serien. De två parterna har ingått ett distributionssamarbete som börjar gälla omgående.
Signcom Kavalan

Gop utökar med pappersbaserat

Kungsbackaföretaget Gop får distributionsrätt i Skandinavien för två av Swedboards pappersbaserade premiumskivor för den grafiska displaybranschen. Avtalet ska innebära ett ännu bredare erbjudande av välkända varumärken inom detta segment. 
Gop Swedboard 2.1

HP: Så sticker du ut i konkurrensen

HP bjuder in till ett gratis webbinarium för att visa hur användare kan få konkurrensfördelar med vitt bläck.
FotoJet (38)

Senaste nytt

Gibon bjuder in till öppet hus

Gibon i Borås bjuder in till Grafiska dagarna, 6–8 december, och bullar upp med förädlingsmöjligheter och efterbehandling till besökarna.
Gibon

Signcom breddar det pvc-fria utbudet

Signcom blir återförsäljare för Taya Groups pvc-fria bannermaterial i Kavalan-serien. De två parterna har ingått ett distributionssamarbete som börjar gälla omgående.
Signcom Kavalan

Gop utökar med pappersbaserat

Kungsbackaföretaget Gop får distributionsrätt i Skandinavien för två av Swedboards pappersbaserade premiumskivor för den grafiska displaybranschen. Avtalet ska innebära ett ännu bredare erbjudande av välkända varumärken inom detta segment. 
Gop Swedboard 2.1

HP: Så sticker du ut i konkurrensen

HP bjuder in till ett gratis webbinarium för att visa hur användare kan få konkurrensfördelar med vitt bläck.
FotoJet (38)