Signcom breddar det pvc-fria utbudet

Foto: Pressbild
PUBLICERAD: 25 november 2022
UPPDATERAD: 25 november
Robert Nyblom, vd för Signcom, säger att kunderna nu är redo att gå över till pvc-fria alternativ.

Signcom blir återförsäljare för Taya Groups pvc-fria bannermaterial i Kavalan-serien. De två parterna har ingått ett distributionssamarbete som börjar gälla omgående.

Samarbetet gäller hela Kavalans pvc-fria sortiment för storformat, både för inomhus- och utomhusanvändning. Det kan till exempel handla om applikationer som reklamskyltar, banners, affischer och interiör.  Produkterna kommer att vara tillgängliga för Signcoms kunder i såväl Sverige som Danmark och Finland.

Kunderna är redo

Robert Nyblom, vd för Signcom, säger i ett pressuttalande att tiden var helt rätt för att utöka företagets pvc-fria utbud:

– Tajmingen är perfekt för dessa tre länderna. Våra kunder är redo att byta från standardmaterial med pvc till pvc-fria miljövänliga alternativ. Det har pågått diskussioner om detta i flera år, men nu är företagen villiga att ta nästa steg och göra något åt saken.

Mattias Söderberg.
Räkna på klimatavtrycket

Till produkterna i Kavalan-serien finns även ett webbaserat beräkningsverktyg, ”Eco Calculator”, som jämför klimatpåverkan. Detta ska hjälpa användaren att räkna ut hur mycket lägre klimatavtryck ett pvc-fritt material innebär jämfört med ett standardmaterial.

– Kavalans Eco Calculator är ett effektivt sätt att utbilda branschen. Möjligheten att mäta och jämföra klimatpåverkan är något som är väldigt viktigt för oss att prata om med våra kunder, och det är även något för kunderna att prata om med sina slutkunder, säger Mattias Söderberg, Business Area Manager inom viscom på Signcom.

Läs vidare

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar Scandraft

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar viscom-återförsäljaren Scandraft med huvudkontor i Mölnlycke. Samtidigt blir Anders Trillkott vd för hela koncernen.
Anders Trillkott

Signcom startar inspirerande evenemangsserie

Den grafiska återförsäljaren Signcom startar en serie med sammankomster för att inspirera skylt- print- och dekortillverkare till utveckling. Första temat handlar om hur UV-print kan revolutionera företagens arbete med fönsterdekor.
Simon-Nyman

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera