Spandex satsar på pvc-fri folie

PUBLICERAD: 7 december 2022
UPPDATERAD: 13 januari
ImagePerfect Evergreen finns både som print- och skärfolie. Foto: Spandex.

Med målet att det ska vara precis lika enkelt och billigt att välja pvc-fria som traditionella folier så lanserade Spandex i dagarna sin nya serie print- och skärfolier, ImagePerfect EverGreen.

Enligt Spandex är det ofta priset som avskräcker kunden från att ta steget från traditionella folier till sådana som är producerade mer hållbart. Därför satte de upp målet för sig själva att skapa en folie med så låg miljöpåverkan som möjligt till samma pris och kvalitet som deras ursprungsprodukter.

Resultatet blev ImagePerfect Evergreen, en serie pvc-fria print- och skärfolier vars fästlim består av ett vattenbaserat adhesivsystem som är fritt från lösningsmedel.

Även förpackningen har Spandex försökt göra så hållbar som möjligt. Lådan som folien kommer i är gjord av oblekt FSC-märkt papp, den tillhörande påsen är biologiskt nedbrytbar och rullhållaren består av återvunnen papp.

Produkten produceras i Storbritannien med material från Europa, enligt Spandex är det för att få en så närproducerad folie som möjligt.

Läs vidare

Ricoh förbereder nyheter inför Hunkeler Innovation Days

Hunkeler Innovation Days har utvecklats till det största evenemanget globalt inom området rullbaserade produktionssystem. På mässan, som äger rum den 27 februari till 3 mars i Luzern, Schweiz, kommer Ricoh att presentera Pro VC70000e, som är en vidareutveckling av VC70000.
MGL7284-1

Två maskinnyheter med arkmatad inkjet

Den tillkännagavs i oktober och gjorde sin globala debut på IGAS-mässan i Tokyo i november och är nu klar för att ta över efter sin föregångare. Risos nya arkmatade inkjet-skrivare Valezus T2200.
Valezus_T2200

Viva Magenta är årets Pantone-färg

Den beskrivs som full av kraft och energi, en djupröd nyans som balanserar perfekt mellan det varma och kalla. 2023 års Pantone-färg, kallad "Viva Magenta".
COY 2023 Hero Image.0,5

Världens första B2-press med torrtoner

På IGAS-mässan som arrangerades nyligen i Japan presenterade Fujifilm en ny arkmatad digitalpress med torrtoner i B2-formatet. 
Revoria B2 press

Senaste nytt

Standardiserade robotlösningar ska lyfta storformatsbranschen

Under de senaste åren har automatisering stått högt upp på önskelistan hos många skärbordskunder. Zünd Scandinavia har svarat genom att utveckla robotlösningar som kan uppfylla enskilda kunders specifika behov.
robot_zund_01a

Heidelberg Nordic: En kort svacka sen ljusnar det igen

Heidelberg Nordic rustar för en kort lågkonjunktur och förändringar på marknaden, men tror på en snabb vändning.
Heidelberg_01

Nize lägger många planer för 2023

Nize Equipment kom springande in i 2023 efter en hektisk avslutning på förra året. Det betyder att kursen ännu inte är satt för alla planer för det nya året, men en sak är säker, det blir fullt upp. 
nize_01

Screentryckarprofil har gått ur tiden

Jan Enberg, stark profil inom screentrycket i Sverige och internationellt, har gått bort. Föreningen Fespa Sweden minns sin hedersmedlem i en minnestext.
Jan-Enberg