Spandex satsar på pvc-fri folie

PUBLICERAD: 7 december 2022
UPPDATERAD: 13 januari
ImagePerfect Evergreen finns både som print- och skärfolie. Foto: Spandex.

Med målet att det ska vara precis lika enkelt och billigt att välja pvc-fria som traditionella folier så lanserade Spandex i dagarna sin nya serie print- och skärfolier, ImagePerfect EverGreen.

Enligt Spandex är det ofta priset som avskräcker kunden från att ta steget från traditionella folier till sådana som är producerade mer hållbart. Därför satte de upp målet för sig själva att skapa en folie med så låg miljöpåverkan som möjligt till samma pris och kvalitet som deras ursprungsprodukter.

Resultatet blev ImagePerfect Evergreen, en serie pvc-fria print- och skärfolier vars fästlim består av ett vattenbaserat adhesivsystem som är fritt från lösningsmedel.

Även förpackningen har Spandex försökt göra så hållbar som möjligt. Lådan som folien kommer i är gjord av oblekt FSC-märkt papp, den tillhörande påsen är biologiskt nedbrytbar och rullhållaren består av återvunnen papp.

Produkten produceras i Storbritannien med material från Europa, enligt Spandex är det för att få en så närproducerad folie som möjligt.

Läs vidare

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon visade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Produktregn hos jubilaren Plockmatic

Plockmatic radar upp rekordmånga produktnyheter under årets Drupa. Inte minst en ny generation av trotjänaren Morgana DigiFold som fått tillägget Ultra.
Plockmatic 1

Senaste nytt

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon visade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2

Scandinavian Print Group expanderar ytterligare

Tryckerikoncernen öppnar plånboken igen.
Esben_Mols_Kabell