Vinnarna klara i folietävling

Foto: Hexis
PUBLICERAD: 7 december 2022
UPPDATERAD: 13 januari
Totalsegrare i Hexis-tävlingen, med en helfolierad segelbåt, blev Decosail.

Den årliga Hexis-fototävlingen fick in fler än 450 bidrag. Nu har vinnarna utsetts.

I Hexis globala fototävling, Hexis Worldwide Photo Contest, ges yrkesverksamma chansen att visa upp sitt bästa arbeten med Hexis produkter för världen.

Använder Hexis produkter

Det enda kriteriet för att få delta i tävlingen är att någon av alla materialtillverkarens självhäftande vinyler, folier och filmer används i projekten. Tävlingen har sju kategorier och inom var och en av dem finns det en vinnare. Det finns också en totalvinnare för hela tävlingen. Årets vinnare blev Decosail.

Olika kriterier

Hexis syfte med tävlingen är att premiera de mest fulländade projekten med materialtillverkarens självhäftande material. Projekten bedömdes med framför allt visuell kommunikation i åtanke och hur de överensstämde med temat för kategorin de tävlar i, designens unika karaktär, det övergripande visuella utseendet, projektets tekniska utmaningar, tryckkvalitet och installationskvalitet.

Sju vinnare i olika klasser:

I fordonsklassen Automotive gick segern till Vinyl labs.

 

Coever Producción Creativa kammade hem tävlingskategorin Decoration.

 

I den fria tävlingskategorin vann Radin d.o.o för sin folierade elgitarr.

 

För arbetet med den antimikrobiella skyddsfilmen Pure Zone som även bekämpar aktivt coronavirus vann COM-UNICK.

 

I skyltningskategorin Sign stod Megamark som segrare.

 

Solar film-kategorin vanns av Tri state window tinting.

 

I textilklassen Textile var det Maik Zimmer Car Design som föll juryn i smaken.

 

Läs vidare

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar Scandraft

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar viscom-återförsäljaren Scandraft med huvudkontor i Mölnlycke. Samtidigt blir Anders Trillkott vd för hela koncernen.
Anders Trillkott

Signcom startar inspirerande evenemangsserie

Den grafiska återförsäljaren Signcom startar en serie med sammankomster för att inspirera skylt- print- och dekortillverkare till utveckling. Första temat handlar om hur UV-print kan revolutionera företagens arbete med fönsterdekor.
Simon-Nyman

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera