Två maskinnyheter med arkmatad inkjet

Foto: Pressbild
PUBLICERAD: 22 december 2022
UPPDATERAD: 13 januari
Den nya Riso Valezus T2200 med två printstationer.

Den tillkännagavs i oktober och gjorde sin globala debut på IGAS-mässan i Tokyo i november och är nu klar för att ta över efter sin föregångare. Risos nya arkmatade inkjet-skrivare Valezus T2200.

Det är en inkjetskrivare med fem färger och två uppsättningar skrivhuvuden, så den kan skriva ut på båda sidor av papperet i samma arbetsflöde och utan att tappa hastighet. Den kan alltså skriva ut 165 A4-ark på båda sidor per minut, vilket motsvarar en utskriftshastighet på 330 sidor per minut. Det är en liten hastighetsökning jämfört med föregångaren T2100 som kunde skriva ut 320 sidor per minut.

Egenutvecklat bläck

Riso använder sitt egenutvecklade oljebaserade, pigmenterade bläck som inte kräver torkning. Det gör att papperet aldrig utsätts för värme och att det därför är mindre risk för statisk elektricitet, pappersstopp och att körningen inte ger problem med efterbehandlingen. Den maximala utskriftsytan 314 x 458 millimeter.

Utan att avslöja priset uppger Riso att det är en produktionsskrivare med låg investeringströskel, och som är så kompakt i konstruktionen att den kan passa in i de flesta produktionsanläggningar.

Maskin för transaktionsmarknaden

Riso lanserar även Valezus T1200, som är ett nytt tillskott i Riso-portföljen. Den har, till skillnad från Valezus T2200, bara en uppsättning skrivhuvuden. Den skriver också ut 165 ark per minut, men bara på ena sidan av papperet och är lämpad till exempel för transaktionsutskrift. Det är också en femfärgsmaskin och den är utrustad med en matare och staplare för 4 000 ark.

Båda skrivarna använder ett nytt bläck med hög densitet som ytterligare förbättrar kvaliteten på utskriften.

De nya maskinerna kommer att presenteras i Europa på Hunkeler Innovationdays 2023, som kommer att hållas i Luzern, Schweiz från 27 februari till 2 mars.

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Signtools tog med nytt monteringsbord från Värmland

Signtools hade en helt färsk nyhet på Sign&Print-mässan med sitt nya monteringsbord från CWT. I montern stod också flera Tractus 3D-skrivare och arbetade vilket fick många att stanna till och titta.
512D6397-8667-47B9-AE9B-5FE97FE36F5F

Papyrus visade upp wrappingfolier och ny canvas av plast från haven

Papyrus som riktar sig till hela den grafiska branschen visade bland annat upp sina wrappingfolier  som tagits fram efter intervjuer med användare. De visade också en canvas av återvunnen plast från haven.
F4725B8D-C27F-464C-A8DD-2F9F1652B6E6

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449