Packnorth och Packnews går samman

PUBLICERAD: 5 januari 2023
UPPDATERAD: 19 januari
Tidningen nord emballage kommer i och med samgåendet att byta namn till Packnews.

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.

Förpackningstidningen nord emballage och nyhetssajten Packnews är från den 1 januari en del av det nybildade förlaget AGI Media, tidigare AGI Publishing House. AGI Media driver sedan tidigare förutom Sign&Print även Packnorth med nyheter om förpackningsbranschen.

Chefredaktören för nord emballage, Bo Wallteg, har sökt ett större sammanhang för sina kunskapsmedier inom förpackningsbranschen. Synergierna, både redaktionellt och marknadsföringsmässigt mellan informationskanaler som vänder sig till förpackningsindustrin och den grafiska industrin är uppenbara.

Tidningen får nytt namn

AGI Media har helt nya plattformar både för nyhetssajterna och för nyhetsbreven. Det innebär nya möjligheter att föra statistik över hur olika målgrupper öppnar och läser nyheter, något som ger en bra bild av vilka budskap som når fram till mottagarna.

Papperstidningen nord emballage byter samtidigt namn till Packnews, därigenom har både tidningen, sajten och nyhetsbreven samma namn. Nya Packnews-sajten kommer att gå live den 1 februari i alla länder.

Packnorth Award avgörs i höst

AGI Media har sedan tidigare nyhetsbrevet och sajten Packnorth. Detta kommer att integreras i Packnews som kommer att publicera förpackningsnyheter varje dag på svenska, norska och finska. Danska läsare får nyheterna som en del av Sign, Print & Pack, med Søren Winsløw som redaktör.

Namnet Packnorth lever kvar i den stora nordiska förpackningstävlingen Packnorth Award, som förra året hade sin prisutdelning under Scanpacks första dag. I år kommer prisutdelningen att bli den 14 september, i samband med ett Scanpack Pop-up på Svenska Mässan i Göteborg.

”Dra nytta av synergier”

Daniel Wahlgren, operativ chef på AGI Media, kommenterar sammanslagningen och den gemensamma vägen framåt så här:

– Det ska bli otroligt kul att får jobba med förpackningsnyheter på ett bredare plan. Att värva Bo Wallteg till organisationen med den kompetens och kunskap han besitter känns oerhört värdefullt. Tillsammans i denna gemensamma satsning med vår plattform, nya sajter och funktioner och den succéartade tävlingen Packnorth Award, så kommer det bli mycket spännande att följa utvecklingen framöver, säger han.

– Våra bägge förlag har haft en nära dialog och ett visst samarbete under flera år. Nu kändes tiden mogen för att effektivisera resurserna och samtidigt dra full nytta av synergierna mellan grafisk industri och förpackningsindustrin. Det här är ett samgående som både våra läsare och annonsörer kommer att ha glädje av, kommenterar Bo Wallteg.

De nya sajterna för förpackningsnyheter blir packnews.se, packnews.no, signprintpack.dk och packnews.fi. Förpackningstävlingen Packnorth Award nås på award.packnorth.se.

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959