Ricoh förbereder nyheter inför Hunkeler Innovation Days

PUBLICERAD: 11 januari 2023
UPPDATERAD: 19 januari
I samband med Hunkeler Innovation Days i Schweiz kommer Ricoh att presentera Pro VC70000e, som är en vidareutvecklad version av VC70000. Foto: Pressbild

Hunkeler Innovation Days har utvecklats till det största evenemanget globalt inom området rullbaserade produktionssystem. På mässan, som äger rum den 27 februari till 3 mars i Luzern, Schweiz, kommer Ricoh att presentera Pro VC70000e, som är en vidareutveckling av VC70000.

Enligt Ricoh handlar det om betydande uppgraderingar av både hårdvara, mjukvara och arbetsflöde. Uppgraderingar som förenklar produktionen, stödjer ökad produktivitet, förbättrad kvalitet och överflyttning av produktion från analoga till digitala plattformar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Programvaruutvecklingen inkluderar verktyg för automation samt funktioner för datorstödd affärsanalys via Ricoh Pro Scanner och Ricoh Supervisor. Ricohs Automation Suites med artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) förenklar driften och ger större feedback för effektivare beslutsfattande.

Ricohs egenutvecklade undercoating-teknologi utökar utbudet av applikationer som kan skrivas ut med inkjet, och det utlovas skarpare detaljer och mer levande färger. I en tid då medievalet är begränsat på grund av globala kriser säkerställer undercoatingen en standardiserad utskriftsyta som ger konsekventa resultat på ett ännu bredare mediautbud. Befintliga VC70000-modeller kan uppgraderas till Pro VC70000e.

Svartvita applikationer

Den kompakta monokroma Ricoh Pro V20100-skrivaren kommer också att visas på Hunkeler Innovation Days. En maskin som gör det möjligt för kommersiella tryckerier och boktryckerier att producera svartvita applikationer inklusive läkemedelsblad, transaktionstryck, böcker och direktreklam.

– Ricohs EDGE-konsultföretag erbjuder råd och löpande stöd när kunderna utforskar sina nästa steg. Det ger tryckerierna viktiga verktyg och utbildning för att utveckla effektiva affärs- och marknadsplaner och säkra nya affärsmöjligheter, säger Eef de Ridder, Vice President, Graphic Communications, Ricoh Europe, och avslutar:

– Med vår portfölj av relevanta och aktuella höghastighetsinkjet- och arkmatade produktionsprintsystem är det möjligt för tryckerierna att omvandla sina operativa kapaciteter effektivt och säkert. De kan utforska nya möjligheter och samtidigt garanteras kontinuerligt förbättrade mjukvarulösningar och expertinsikter från EDGE.

Läs vidare

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R