Ricoh förbereder nyheter inför Hunkeler Innovation Days

PUBLICERAD: 11 januari 2023
UPPDATERAD: 19 januari
I samband med Hunkeler Innovation Days i Schweiz kommer Ricoh att presentera Pro VC70000e, som är en vidareutvecklad version av VC70000. Foto: Pressbild

Hunkeler Innovation Days har utvecklats till det största evenemanget globalt inom området rullbaserade produktionssystem. På mässan, som äger rum den 27 februari till 3 mars i Luzern, Schweiz, kommer Ricoh att presentera Pro VC70000e, som är en vidareutveckling av VC70000.

Enligt Ricoh handlar det om betydande uppgraderingar av både hårdvara, mjukvara och arbetsflöde. Uppgraderingar som förenklar produktionen, stödjer ökad produktivitet, förbättrad kvalitet och överflyttning av produktion från analoga till digitala plattformar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Programvaruutvecklingen inkluderar verktyg för automation samt funktioner för datorstödd affärsanalys via Ricoh Pro Scanner och Ricoh Supervisor. Ricohs Automation Suites med artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) förenklar driften och ger större feedback för effektivare beslutsfattande.

Ricohs egenutvecklade undercoating-teknologi utökar utbudet av applikationer som kan skrivas ut med inkjet, och det utlovas skarpare detaljer och mer levande färger. I en tid då medievalet är begränsat på grund av globala kriser säkerställer undercoatingen en standardiserad utskriftsyta som ger konsekventa resultat på ett ännu bredare mediautbud. Befintliga VC70000-modeller kan uppgraderas till Pro VC70000e.

Svartvita applikationer

Den kompakta monokroma Ricoh Pro V20100-skrivaren kommer också att visas på Hunkeler Innovation Days. En maskin som gör det möjligt för kommersiella tryckerier och boktryckerier att producera svartvita applikationer inklusive läkemedelsblad, transaktionstryck, böcker och direktreklam.

– Ricohs EDGE-konsultföretag erbjuder råd och löpande stöd när kunderna utforskar sina nästa steg. Det ger tryckerierna viktiga verktyg och utbildning för att utveckla effektiva affärs- och marknadsplaner och säkra nya affärsmöjligheter, säger Eef de Ridder, Vice President, Graphic Communications, Ricoh Europe, och avslutar:

– Med vår portfölj av relevanta och aktuella höghastighetsinkjet- och arkmatade produktionsprintsystem är det möjligt för tryckerierna att omvandla sina operativa kapaciteter effektivt och säkert. De kan utforska nya möjligheter och samtidigt garanteras kontinuerligt förbättrade mjukvarulösningar och expertinsikter från EDGE.

Läs vidare

Två maskinnyheter med arkmatad inkjet

Den tillkännagavs i oktober och gjorde sin globala debut på IGAS-mässan i Tokyo i november och är nu klar för att ta över efter sin föregångare. Risos nya arkmatade inkjet-skrivare Valezus T2200.
Valezus_T2200

Spandex satsar på pvc-fri folie

Med målet att det ska vara precis lika enkelt och billigt att välja pvc-fria som traditionella folier så lanserade Spandex i dagarna sin nya serie print- och skärfolier, ImagePerfect EverGreen.
Screenshot 2022-12-07 at 12.01.51

Viva Magenta är årets Pantone-färg

Den beskrivs som full av kraft och energi, en djupröd nyans som balanserar perfekt mellan det varma och kalla. 2023 års Pantone-färg, kallad "Viva Magenta".
COY 2023 Hero Image.0,5

Världens första B2-press med torrtoner

På IGAS-mässan som arrangerades nyligen i Japan presenterade Fujifilm en ny arkmatad digitalpress med torrtoner i B2-formatet. 
Revoria B2 press

Senaste nytt

Standardiserade robotlösningar ska lyfta storformatsbranschen

Under de senaste åren har automatisering stått högt upp på önskelistan hos många skärbordskunder. Zünd Scandinavia har svarat genom att utveckla robotlösningar som kan uppfylla enskilda kunders specifika behov.
robot_zund_01a

Heidelberg Nordic: En kort svacka sen ljusnar det igen

Heidelberg Nordic rustar för en kort lågkonjunktur och förändringar på marknaden, men tror på en snabb vändning.
Heidelberg_01

Nize lägger många planer för 2023

Nize Equipment kom springande in i 2023 efter en hektisk avslutning på förra året. Det betyder att kursen ännu inte är satt för alla planer för det nya året, men en sak är säker, det blir fullt upp. 
nize_01

Screentryckarprofil har gått ur tiden

Jan Enberg, stark profil inom screentrycket i Sverige och internationellt, har gått bort. Föreningen Fespa Sweden minns sin hedersmedlem i en minnestext.
Jan-Enberg