FocusNeo får ny vd och försäljningschef

PUBLICERAD: 13 januari 2023
UPPDATERAD: 19 januari
Nya vd:n Carl Granöö (till vänster) med Johan Söderman som blir ny försäljningschef för den svenska marknaden. Foto: Pressbild

Skyltföretaget FocusNeo gör en rockad i ledningen. Carl Granöö tar över vd-posten och ersätter Magnus Näslund som innehaft rollen sedan 2013. Företaget har även tillsatt en ny försäljningschef för den svenska marknaden.

Carl Granöö har varit verksam i företaget i drygt 20 år och sedan 2017 har han varit chef över säljorganisationen. Johan Söderman tar nu över som försäljningschef och han kommer närmast från en liknande roll på Sensor Control Nordic. Han kommer även att ingå i företagets ledningsgrupp.

De senaste åren har FocusNeo genomgått en stor förändringsresa, bland annat byttes namn, logotyp, symbol och grafisk profil under hösten 2018. I samband med att man bytte namn från Focus Neon till FocusNeo vässades även organisationen för att bli mer effektiv och anpassad efter marknadssituationen. Något som lett till starka resultat trots pandemi och en oförutsägbar marknad.

”Bygga lönsam tillväxt”

Carl Granöö uttalar sig i ett pressmeddelande och säger att han tycker det är både spännande och hedrande att få förtroendet att leda FocusNeo.

– Magnus har med stor framgång drivit FocusNeo till den position vi har idag och nu är det dags att rusta verksamheten ytterligare för att kunna möta framtidens krav och utmaningar. Vårt fokus framåt är nu att fortsätta bygga lönsam tillväxt och vidareutveckla vårt erbjudande på fastighetssidan. Som ett led i detta arbete är jag mycket glad att vi lyckas få in Johan i organisationen. Med sin erfarenhet av säljledning och sitt driv är han rätt person att ta nästa steg med säljorganisationen, säger Carl Granöö.

Fokus på nyckelkunder

Tidigare vd:n Magnus Näslund kommer att arbeta vidare inom bolaget och fokusera på viktiga nyckelkunder. Han kommer även ha kvar sina roller i styrelsen och koncernledningen.

Samtliga organisationsförändringar trädde i kraft vid årsskiftet.

Läs vidare

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar Scandraft

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar viscom-återförsäljaren Scandraft med huvudkontor i Mölnlycke. Samtidigt blir Anders Trillkott vd för hela koncernen.
Anders Trillkott

Signcom startar inspirerande evenemangsserie

Den grafiska återförsäljaren Signcom startar en serie med sammankomster för att inspirera skylt- print- och dekortillverkare till utveckling. Första temat handlar om hur UV-print kan revolutionera företagens arbete med fönsterdekor.
Simon-Nyman

Han prisas för arbete med kompetensförsörjning

Grafiska företagen tilldelar läraren Roger Kristiansson 2023 års utbildningspris. Han får utmärkelsen för sitt engagemang för eleverna och branschens kompetensförsörjning.
Utbildning2

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R