Sign, Print & Promotion – allt inom grafisk bransch uppdukat på ett ställe

PUBLICERAD: 16 januari 2023
UPPDATERAD: 19 januari
Nedräkningen har börjat inför Sign, Print & Promotion- mässan 8-9 februari, på X Meeting Point, Hellerudsletta: Foto: Pressbild

”På väg mot hållbarhet” är temat för årets grafiska branschmässa, 8–9 februari, utanför Oslo. En mötesplats för nätverkande, inspiration och affärsmöjligheter bland alla utställarföretagens senaste maskin- och produktnyheter.

På X Meeting Point på Hellerudsletta utanför Oslo är 8–9 februari platsen för alla som arbetar med kommunikation och synlighet. Då arrangeras Sign, Print & Promotion, grafiska branschens största mässa i Norge, gratis för besökare att anmäla sig till.

Ett stort antal utställarföretag kommer att vara på plats för att visa upp sina senaste produktnyheter. Samtidigt är mässan ett tillfälle att nätverka, se möjligheter och göra affärer med branschproffs, tryckproducenter, leverantörer och kunder. Allt på ett ställe.

Print och efterbehandling

De viktigaste leverantörerna kommer att vara på plats inom digital produktionsprint, efterbehandling, förädling och arbetsflödeslösningar. Nya lösningar inom olika trycktekniker till allt högre automatiseringsgrad. Och det oavsett om det handlar om att producera stora eller små format, skriva ut på papper, förpackningar, folier, textil eller andra printmaterial.

Hållbarhet – på alla nivåer

Mässbudskapet som genomsyrar mässan i år är ”På väg mot hållbarhet”. Efter pandemin har såväl aktiviteter och verksamheter i samhället kommit igång igen. Det är därför nödvändigt att återuppta och fortsätta arbetet med att tänka på hållbarhet – så bärkraftigt som möjligt på alla nivåer, från valet av material och maskiner till reklammaterial och användning.

Det vankas massor med olika typer av skyltning på Sign, Print & Promtion-mässan.
Skylt och expolösningar

För skyltproduktion och visuell kommunikation visas lösningar för bannergrafik, mindre och större väggskyltar, car wrapping och upplysta led-skyltar. På den växande produktmediasidan får besökare möjlighet att se trycklösningar för att producera t-shirtar, golfbollar och plastflaskor och andra kreativa profilprodukter som är viktiga för att skapa en identitet på arbetsplatser och för att marknadsföra sig utåt som företag.

Mässbesökare kan se lösningar för brodyr och tryck på produktmedia av olika slag på mässan.
Norges bästa bilfolierare tävlar

En norsk mästare i car wrapping ska också koras under mässdagarna. 36 deltagare i stenhård konkurrens gör upp i World Wrap Masters för att testa sina färdigheter inom car wrapping. Den som går segrande ur tävlingen och blir Wrap Master of Norway kvalificerar sig till den stora finalen i München, Tyskland, som kommer att äga rum den 25–26 maj 2023.

Fotnot: X Meeting Point, Hellerudsletta, är beläget mitt emellan flygplatsen Gardermoen och Oslo centrum.

En Wrap Master of Norway ska utses på mässan utanför Oslo 8–9 februari.

 

Läs vidare

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar Scandraft

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar viscom-återförsäljaren Scandraft med huvudkontor i Mölnlycke. Samtidigt blir Anders Trillkott vd för hela koncernen.
Anders Trillkott

Signcom startar inspirerande evenemangsserie

Den grafiska återförsäljaren Signcom startar en serie med sammankomster för att inspirera skylt- print- och dekortillverkare till utveckling. Första temat handlar om hur UV-print kan revolutionera företagens arbete med fönsterdekor.
Simon-Nyman

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera