Sign, Print & Promotion – allt inom grafisk bransch uppdukat på ett ställe

PUBLICERAD: 16 januari 2023
UPPDATERAD: 19 januari
Nedräkningen har börjat inför Sign, Print & Promotion- mässan 8-9 februari, på X Meeting Point, Hellerudsletta: Foto: Pressbild

”På väg mot hållbarhet” är temat för årets grafiska branschmässa, 8–9 februari, utanför Oslo. En mötesplats för nätverkande, inspiration och affärsmöjligheter bland alla utställarföretagens senaste maskin- och produktnyheter.

På X Meeting Point på Hellerudsletta utanför Oslo är 8–9 februari platsen för alla som arbetar med kommunikation och synlighet. Då arrangeras Sign, Print & Promotion, grafiska branschens största mässa i Norge, gratis för besökare att anmäla sig till.

Ett stort antal utställarföretag kommer att vara på plats för att visa upp sina senaste produktnyheter. Samtidigt är mässan ett tillfälle att nätverka, se möjligheter och göra affärer med branschproffs, tryckproducenter, leverantörer och kunder. Allt på ett ställe.

Print och efterbehandling

De viktigaste leverantörerna kommer att vara på plats inom digital produktionsprint, efterbehandling, förädling och arbetsflödeslösningar. Nya lösningar inom olika trycktekniker till allt högre automatiseringsgrad. Och det oavsett om det handlar om att producera stora eller små format, skriva ut på papper, förpackningar, folier, textil eller andra printmaterial.

Hållbarhet – på alla nivåer

Mässbudskapet som genomsyrar mässan i år är “På väg mot hållbarhet”. Efter pandemin har såväl aktiviteter och verksamheter i samhället kommit igång igen. Det är därför nödvändigt att återuppta och fortsätta arbetet med att tänka på hållbarhet – så bärkraftigt som möjligt på alla nivåer, från valet av material och maskiner till reklammaterial och användning.

Det vankas massor med olika typer av skyltning på Sign, Print & Promtion-mässan.
Skylt och expolösningar

För skyltproduktion och visuell kommunikation visas lösningar för bannergrafik, mindre och större väggskyltar, car wrapping och upplysta led-skyltar. På den växande produktmediasidan får besökare möjlighet att se trycklösningar för att producera t-shirtar, golfbollar och plastflaskor och andra kreativa profilprodukter som är viktiga för att skapa en identitet på arbetsplatser och för att marknadsföra sig utåt som företag.

Mässbesökare kan se lösningar för brodyr och tryck på produktmedia av olika slag på mässan.
Norges bästa bilfolierare tävlar

En norsk mästare i car wrapping ska också koras under mässdagarna. 36 deltagare i stenhård konkurrens gör upp i World Wrap Masters för att testa sina färdigheter inom car wrapping. Den som går segrande ur tävlingen och blir Wrap Master of Norway kvalificerar sig till den stora finalen i München, Tyskland, som kommer att äga rum den 25–26 maj 2023.

Fotnot: X Meeting Point, Hellerudsletta, är beläget mitt emellan flygplatsen Gardermoen och Oslo centrum.

En Wrap Master of Norway ska utses på mässan utanför Oslo 8–9 februari.

 

Läs vidare

Screentryckarprofil har gått ur tiden

Jan Enberg, stark profil inom screentrycket i Sverige och internationellt, har gått bort. Föreningen Fespa Sweden minns sin hedersmedlem i en minnestext.
Jan-Enberg

Svensk mässpremiär för värmepress

Hos den grafiska leverantören Folier.se var det såväl värmepressar som DTF/DTG- och sublimeringsskrivare som stod i blickfånget under Nordic Profile Fair, men även skärplotters, kepspressar och vinyler.
Folier 1

Etikettryck: ”Övergången från analogt till digitalt fortsätter”

Digital etikettproduktion har blivit det normala, enligt Carsten Bamberg, affärsutvecklingschef på Konica Minolta. Han ger sin syn på etikettåret 2023, ett år han menar präglas av en fortsatt stark trend mot ökat digitaltryck.
Carsten_Bamberg

Bildkavalkad från promotionmässa

Missade du Nordic Profile Fair på Elmia i Jönköping? Här kan du se bilder från produktmediabranschens första mässdag.
Kollage_promotion

Senaste nytt

Standardiserade robotlösningar ska lyfta storformatsbranschen

Under de senaste åren har automatisering stått högt upp på önskelistan hos många skärbordskunder. Zünd Scandinavia har svarat genom att utveckla robotlösningar som kan uppfylla enskilda kunders specifika behov.
robot_zund_01a

Heidelberg Nordic: En kort svacka sen ljusnar det igen

Heidelberg Nordic rustar för en kort lågkonjunktur och förändringar på marknaden, men tror på en snabb vändning.
Heidelberg_01

Nize lägger många planer för 2023

Nize Equipment kom springande in i 2023 efter en hektisk avslutning på förra året. Det betyder att kursen ännu inte är satt för alla planer för det nya året, men en sak är säker, det blir fullt upp. 
nize_01

Screentryckarprofil har gått ur tiden

Jan Enberg, stark profil inom screentrycket i Sverige och internationellt, har gått bort. Föreningen Fespa Sweden minns sin hedersmedlem i en minnestext.
Jan-Enberg