Sign, Print & Promotion – allt inom grafisk bransch uppdukat på ett ställe

PUBLICERAD: 16 januari 2023
UPPDATERAD: 19 januari
Nedräkningen har börjat inför Sign, Print & Promotion- mässan 8-9 februari, på X Meeting Point, Hellerudsletta: Foto: Pressbild

”På väg mot hållbarhet” är temat för årets grafiska branschmässa, 8–9 februari, utanför Oslo. En mötesplats för nätverkande, inspiration och affärsmöjligheter bland alla utställarföretagens senaste maskin- och produktnyheter.

På X Meeting Point på Hellerudsletta utanför Oslo är 8–9 februari platsen för alla som arbetar med kommunikation och synlighet. Då arrangeras Sign, Print & Promotion, grafiska branschens största mässa i Norge, gratis för besökare att anmäla sig till.

Ett stort antal utställarföretag kommer att vara på plats för att visa upp sina senaste produktnyheter. Samtidigt är mässan ett tillfälle att nätverka, se möjligheter och göra affärer med branschproffs, tryckproducenter, leverantörer och kunder. Allt på ett ställe.

Print och efterbehandling

De viktigaste leverantörerna kommer att vara på plats inom digital produktionsprint, efterbehandling, förädling och arbetsflödeslösningar. Nya lösningar inom olika trycktekniker till allt högre automatiseringsgrad. Och det oavsett om det handlar om att producera stora eller små format, skriva ut på papper, förpackningar, folier, textil eller andra printmaterial.

Hållbarhet – på alla nivåer

Mässbudskapet som genomsyrar mässan i år är ”På väg mot hållbarhet”. Efter pandemin har såväl aktiviteter och verksamheter i samhället kommit igång igen. Det är därför nödvändigt att återuppta och fortsätta arbetet med att tänka på hållbarhet – så bärkraftigt som möjligt på alla nivåer, från valet av material och maskiner till reklammaterial och användning.

Det vankas massor med olika typer av skyltning på Sign, Print & Promtion-mässan.
Skylt och expolösningar

För skyltproduktion och visuell kommunikation visas lösningar för bannergrafik, mindre och större väggskyltar, car wrapping och upplysta led-skyltar. På den växande produktmediasidan får besökare möjlighet att se trycklösningar för att producera t-shirtar, golfbollar och plastflaskor och andra kreativa profilprodukter som är viktiga för att skapa en identitet på arbetsplatser och för att marknadsföra sig utåt som företag.

Mässbesökare kan se lösningar för brodyr och tryck på produktmedia av olika slag på mässan.
Norges bästa bilfolierare tävlar

En norsk mästare i car wrapping ska också koras under mässdagarna. 36 deltagare i stenhård konkurrens gör upp i World Wrap Masters för att testa sina färdigheter inom car wrapping. Den som går segrande ur tävlingen och blir Wrap Master of Norway kvalificerar sig till den stora finalen i München, Tyskland, som kommer att äga rum den 25–26 maj 2023.

Fotnot: X Meeting Point, Hellerudsletta, är beläget mitt emellan flygplatsen Gardermoen och Oslo centrum.

En Wrap Master of Norway ska utses på mässan utanför Oslo 8–9 februari.

 

Läs vidare

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2

Scandinavian Print Group expanderar ytterligare

Tryckerikoncernen öppnar plånboken igen.
Esben_Mols_Kabell

Senaste nytt

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2