Hexis gasar med färgsprakande textiltransfer

Foto: Claes Nordström
PUBLICERAD: 18 januari 2023
UPPDATERAD: 20 januari
Tommy Levin och Stefan Wallin, säljare på Hexis Graphics, träffar mässbesökare på Nordic Profile Fair under tre dagar, 17–19 januari.

Hexis Graphics lägger extra fokus på att visa massor av valmöjligheter inom skärtextiltransfer och textiltransfer på Nordic Profile Fair.
– De sista åren har det kommit nya produkter inom textiltransfer. Det har hänt väldigt mycket, säger Stefan Wallin. 

Det var några år sedan Hexis Graphics medverkade på promotionmässan Nordic Profil Fair. I år var det dags igen. Materialtillverkaren av folier och vinyler för car wrapping och annan grafik och visuell kommunikation visade upp sitt segment med värmetransfer i Jönköping på Elmia.

– Vi har inte varit så stora på transfer tidigare men försöker att gasa på i den här marknaden nu, säger Tommy Levin, säljare på Hexis, när vi är på besök under mässans första dag.

Många exempel på värmetransfer med bland annat glitter- och metalliska effekter visas på promotionmässan.
Transfer för skär och print

I mässmontern visade kommunicerade ut olika typer av textiltransfer, både skärtextiltransfer och textiltransfer för print. Två av de vanligaste produkterna i Hexis sortiment är Cutflex respektive Printflex.

Håller för många tvättar

Kännetecknande för transferprodukterna är att de är väldigt lättrensade, enligt Tommy Levin.

– Det finns mycket kulör att välja på, och specialtransfer med Metalcut, våra glitterserier så att säga. Tittar man på textiltransfern för print så är det väldigt hållbart. Vår textiltransfer klarar många tvättar, säger Stefan Wallin och fortsätter:

– De sista åren har det kommit nya produkter inom textiltransfer. Det har hänt väldigt mycket.

Hexis la också extra krut på att berätta för mässbesökarna om sina inredningvinyler i HEXPerience-serien.

 

Läs vidare

Screentryckarprofil har gått ur tiden

Jan Enberg, stark profil inom screentrycket i Sverige och internationellt, har gått bort. Föreningen Fespa Sweden minns sin hedersmedlem i en minnestext.
Jan-Enberg

Svensk mässpremiär för värmepress

Hos den grafiska leverantören Folier.se var det såväl värmepressar som DTF/DTG- och sublimeringsskrivare som stod i blickfånget under Nordic Profile Fair, men även skärplotters, kepspressar och vinyler.
Folier 1

Etikettryck: ”Övergången från analogt till digitalt fortsätter”

Digital etikettproduktion har blivit det normala, enligt Carsten Bamberg, affärsutvecklingschef på Konica Minolta. Han ger sin syn på etikettåret 2023, ett år han menar präglas av en fortsatt stark trend mot ökat digitaltryck.
Carsten_Bamberg

Bildkavalkad från promotionmässa

Missade du Nordic Profile Fair på Elmia i Jönköping? Här kan du se bilder från produktmediabranschens första mässdag.
Kollage_promotion

Senaste nytt

Standardiserade robotlösningar ska lyfta storformatsbranschen

Under de senaste åren har automatisering stått högt upp på önskelistan hos många skärbordskunder. Zünd Scandinavia har svarat genom att utveckla robotlösningar som kan uppfylla enskilda kunders specifika behov.
robot_zund_01a

Heidelberg Nordic: En kort svacka sen ljusnar det igen

Heidelberg Nordic rustar för en kort lågkonjunktur och förändringar på marknaden, men tror på en snabb vändning.
Heidelberg_01

Nize lägger många planer för 2023

Nize Equipment kom springande in i 2023 efter en hektisk avslutning på förra året. Det betyder att kursen ännu inte är satt för alla planer för det nya året, men en sak är säker, det blir fullt upp. 
nize_01

Screentryckarprofil har gått ur tiden

Jan Enberg, stark profil inom screentrycket i Sverige och internationellt, har gått bort. Föreningen Fespa Sweden minns sin hedersmedlem i en minnestext.
Jan-Enberg