Hexis gasar med färgsprakande textiltransfer

Foto: Claes Nordström
PUBLICERAD: 18 januari 2023
UPPDATERAD: 20 januari
Tommy Levin och Stefan Wallin, säljare på Hexis Graphics, träffar mässbesökare på Nordic Profile Fair under tre dagar, 17–19 januari.

Hexis Graphics lägger extra fokus på att visa massor av valmöjligheter inom skärtextiltransfer och textiltransfer på Nordic Profile Fair.
– De sista åren har det kommit nya produkter inom textiltransfer. Det har hänt väldigt mycket, säger Stefan Wallin. 

Det var några år sedan Hexis Graphics medverkade på promotionmässan Nordic Profil Fair. I år var det dags igen. Materialtillverkaren av folier och vinyler för car wrapping och annan grafik och visuell kommunikation visade upp sitt segment med värmetransfer i Jönköping på Elmia.

– Vi har inte varit så stora på transfer tidigare men försöker att gasa på i den här marknaden nu, säger Tommy Levin, säljare på Hexis, när vi är på besök under mässans första dag.

Många exempel på värmetransfer med bland annat glitter- och metalliska effekter visas på promotionmässan.
Transfer för skär och print

I mässmontern visade kommunicerade ut olika typer av textiltransfer, både skärtextiltransfer och textiltransfer för print. Två av de vanligaste produkterna i Hexis sortiment är Cutflex respektive Printflex.

Håller för många tvättar

Kännetecknande för transferprodukterna är att de är väldigt lättrensade, enligt Tommy Levin.

– Det finns mycket kulör att välja på, och specialtransfer med Metalcut, våra glitterserier så att säga. Tittar man på textiltransfern för print så är det väldigt hållbart. Vår textiltransfer klarar många tvättar, säger Stefan Wallin och fortsätter:

– De sista åren har det kommit nya produkter inom textiltransfer. Det har hänt väldigt mycket.

Hexis la också extra krut på att berätta för mässbesökarna om sina inredningvinyler i HEXPerience-serien.

 

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1