Designa direkt i mobilen

PUBLICERAD: 20 januari 2023
UPPDATERAD: 25 januari
Perry Sandell med den ”intelligenta brodyrmaskinen” Tajima TMEZ, som kan kopplas till SaaS-lösningen Pulse ID E-commerce. Foto: Anja Degerholm

Med en enkel plugin kan företag komplettera sin e-handelssida med kundanpassade produkter och på samma gång automatisera en del av arbetet. Under Nordic Profile Fair visar ACG Nyström denna lösning som kan kopplas till bland annat brodyrmaskiner och skrivare.

– Det är ett sätt att kunna erbjuda personaliserade produkter. Efter pandemin är det många som inte vill ta på skärmar, därför har vi utvecklat den här funktionen som gör att man enkelt kan göra designen i sin egen mobiltelefon, berättar Alexandros Papaioannou från företaget Tajima Software Solutions som står bakom denna SaaS-lösning, kallad Pulse ID E-commerce.

De är på plats i ACG Nyströms monter för att visa hur funktionen fungerar i praktiken. Kunden kan själv ta fram den design de önskar, till exempel namn och logga, och trycka, gravera eller brodera detta på olika material.

När ordern är lagd behöver operatören bara skanna en streckkod för att påbörja arbetet.
Rimlig investering

När designen är gjord och beställningen skickad till företaget läser operatören bara av en streckkod och arbetet kan börja när rätt material laddats i maskinen. Detta arbetssätt riktar sig både till fysiska butiker och renodlade e-handelsföretag.

– Det här är en lösning vi tror mycket på och som många små företag kan uppskatta, eftersom det inte handlar om en så stor investeringskostnad, säger Perry Sandell som är affärsområdesansvarig för brodyr och textilprint på ACG Nyström.

Intelligent brodyrmaskin

Pulse ID kan integreras med de flesta e-handelsplattformar och kopplas till olika typer av maskiner hos producenten. Som till exempel Tajimas TMEZ, den ”intelligenta brodyrmaskinen” som också visas i montern.

– Det är branschens Rolls Royce med automatisk trådspänning som mäter tjockleken på materialet och känner av vilket stygn som ska användas, berättar Perry Sandell.

Denna uppsättning med Pulse ID och bland annat Tajimas TMEZ kommer även att visas på Sign, Print & Promotion på X Meeting Point i Oslo, den 8–9 februari. Även då kommer Tajima Software Solutions att finnas på plats och visa sin lösning.

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1