Designa direkt i mobilen

PUBLICERAD: 20 januari 2023
UPPDATERAD: 25 januari
Perry Sandell med den “intelligenta brodyrmaskinen” Tajima TMEZ, som kan kopplas till SaaS-lösningen Pulse ID E-commerce. Foto: Anja Degerholm

Med en enkel plugin kan företag komplettera sin e-handelssida med kundanpassade produkter och på samma gång automatisera en del av arbetet. Under Nordic Profile Fair visar ACG Nyström denna lösning som kan kopplas till bland annat brodyrmaskiner och skrivare.

– Det är ett sätt att kunna erbjuda personaliserade produkter. Efter pandemin är det många som inte vill ta på skärmar, därför har vi utvecklat den här funktionen som gör att man enkelt kan göra designen i sin egen mobiltelefon, berättar Alexandros Papaioannou från företaget Tajima Software Solutions som står bakom denna SaaS-lösning, kallad Pulse ID E-commerce.

De är på plats i ACG Nyströms monter för att visa hur funktionen fungerar i praktiken. Kunden kan själv ta fram den design de önskar, till exempel namn och logga, och trycka, gravera eller brodera detta på olika material.

När ordern är lagd behöver operatören bara skanna en streckkod för att påbörja arbetet.
Rimlig investering

När designen är gjord och beställningen skickad till företaget läser operatören bara av en streckkod och arbetet kan börja när rätt material laddats i maskinen. Detta arbetssätt riktar sig både till fysiska butiker och renodlade e-handelsföretag.

– Det här är en lösning vi tror mycket på och som många små företag kan uppskatta, eftersom det inte handlar om en så stor investeringskostnad, säger Perry Sandell som är affärsområdesansvarig för brodyr och textilprint på ACG Nyström.

Intelligent brodyrmaskin

Pulse ID kan integreras med de flesta e-handelsplattformar och kopplas till olika typer av maskiner hos producenten. Som till exempel Tajimas TMEZ, den ”intelligenta brodyrmaskinen” som också visas i montern.

– Det är branschens Rolls Royce med automatisk trådspänning som mäter tjockleken på materialet och känner av vilket stygn som ska användas, berättar Perry Sandell.

Denna uppsättning med Pulse ID och bland annat Tajimas TMEZ kommer även att visas på Sign, Print & Promotion på X Meeting Point i Oslo, den 8–9 februari. Även då kommer Tajima Software Solutions att finnas på plats och visa sin lösning.

Läs vidare

Screentryckarprofil har gått ur tiden

Jan Enberg, stark profil inom screentrycket i Sverige och internationellt, har gått bort. Föreningen Fespa Sweden minns sin hedersmedlem i en minnestext.
Jan-Enberg

Svensk mässpremiär för värmepress

Hos den grafiska leverantören Folier.se var det såväl värmepressar som DTF/DTG- och sublimeringsskrivare som stod i blickfånget under Nordic Profile Fair, men även skärplotters, kepspressar och vinyler.
Folier 1

Etikettryck: ”Övergången från analogt till digitalt fortsätter”

Digital etikettproduktion har blivit det normala, enligt Carsten Bamberg, affärsutvecklingschef på Konica Minolta. Han ger sin syn på etikettåret 2023, ett år han menar präglas av en fortsatt stark trend mot ökat digitaltryck.
Carsten_Bamberg

Bildkavalkad från promotionmässa

Missade du Nordic Profile Fair på Elmia i Jönköping? Här kan du se bilder från produktmediabranschens första mässdag.
Kollage_promotion

Senaste nytt

Standardiserade robotlösningar ska lyfta storformatsbranschen

Under de senaste åren har automatisering stått högt upp på önskelistan hos många skärbordskunder. Zünd Scandinavia har svarat genom att utveckla robotlösningar som kan uppfylla enskilda kunders specifika behov.
robot_zund_01a

Heidelberg Nordic: En kort svacka sen ljusnar det igen

Heidelberg Nordic rustar för en kort lågkonjunktur och förändringar på marknaden, men tror på en snabb vändning.
Heidelberg_01

Nize lägger många planer för 2023

Nize Equipment kom springande in i 2023 efter en hektisk avslutning på förra året. Det betyder att kursen ännu inte är satt för alla planer för det nya året, men en sak är säker, det blir fullt upp. 
nize_01

Screentryckarprofil har gått ur tiden

Jan Enberg, stark profil inom screentrycket i Sverige och internationellt, har gått bort. Föreningen Fespa Sweden minns sin hedersmedlem i en minnestext.
Jan-Enberg