Designa direkt i mobilen

PUBLICERAD: 20 januari 2023
UPPDATERAD: 25 januari
Perry Sandell med den ”intelligenta brodyrmaskinen” Tajima TMEZ, som kan kopplas till SaaS-lösningen Pulse ID E-commerce. Foto: Anja Degerholm

Med en enkel plugin kan företag komplettera sin e-handelssida med kundanpassade produkter och på samma gång automatisera en del av arbetet. Under Nordic Profile Fair visar ACG Nyström denna lösning som kan kopplas till bland annat brodyrmaskiner och skrivare.

– Det är ett sätt att kunna erbjuda personaliserade produkter. Efter pandemin är det många som inte vill ta på skärmar, därför har vi utvecklat den här funktionen som gör att man enkelt kan göra designen i sin egen mobiltelefon, berättar Alexandros Papaioannou från företaget Tajima Software Solutions som står bakom denna SaaS-lösning, kallad Pulse ID E-commerce.

De är på plats i ACG Nyströms monter för att visa hur funktionen fungerar i praktiken. Kunden kan själv ta fram den design de önskar, till exempel namn och logga, och trycka, gravera eller brodera detta på olika material.

När ordern är lagd behöver operatören bara skanna en streckkod för att påbörja arbetet.
Rimlig investering

När designen är gjord och beställningen skickad till företaget läser operatören bara av en streckkod och arbetet kan börja när rätt material laddats i maskinen. Detta arbetssätt riktar sig både till fysiska butiker och renodlade e-handelsföretag.

– Det här är en lösning vi tror mycket på och som många små företag kan uppskatta, eftersom det inte handlar om en så stor investeringskostnad, säger Perry Sandell som är affärsområdesansvarig för brodyr och textilprint på ACG Nyström.

Intelligent brodyrmaskin

Pulse ID kan integreras med de flesta e-handelsplattformar och kopplas till olika typer av maskiner hos producenten. Som till exempel Tajimas TMEZ, den ”intelligenta brodyrmaskinen” som också visas i montern.

– Det är branschens Rolls Royce med automatisk trådspänning som mäter tjockleken på materialet och känner av vilket stygn som ska användas, berättar Perry Sandell.

Denna uppsättning med Pulse ID och bland annat Tajimas TMEZ kommer även att visas på Sign, Print & Promotion på X Meeting Point i Oslo, den 8–9 februari. Även då kommer Tajima Software Solutions att finnas på plats och visa sin lösning.

Läs vidare

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2

Scandinavian Print Group expanderar ytterligare

Tryckerikoncernen öppnar plånboken igen.
Esben_Mols_Kabell

Hon blir ny vice vd på Just Nu

Tryckerikedjan hämtar sin nya vice vd internt.
just-nu-3

Senaste nytt

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon visade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2

Scandinavian Print Group expanderar ytterligare

Tryckerikoncernen öppnar plånboken igen.
Esben_Mols_Kabell