H–Tryck växer med tryckta pappersbägare

Foto: Claes Nordström
PUBLICERAD: 20 januari 2023
UPPDATERAD: 26 januari
Bröderna Sam och Per Hansson på H-Tryck visade upp förpackningssortimentet med färgglada pappersbaserade muggar och bägare på Nordic Profile Fair.

Tryckeriet i Markaryd har investerat stort för att utveckla maskinparken för att bredda produktsegmentet inom muggar och bägare med lock. I år ska satsningen visas upp för de stora massorna på mässor i Skandinavien.

Sign&Print har tidigare berättat om underleverantören H-Trycks satsning på pappersbaserade muggar och bägare till on the go-marknaden som tog fart i slutet av 2019. I fjol tog de ytterligare kliv. Allt för att utveckla verksamheten så att de kan producera ett större urval av produkter. Det traditionella tryckeriets förpackningssatsning blir allt tydligare.

Utställning i tre dagar

Alla inläggVi träffar Per och Sam Hansson på H–tryck under promotionmässan på Elmia, 17–19 januari. I företagets utställning visade de upp det allra senaste i produktutbudet, tryckta pappersmuggar och pappersbägare i olika format som kan fås med tillhörande lock. Besökarna i montern bjöds på smoothie i de nya bägarna med lock.

– Vi har köpt ett flertal maskiner till så att vi kan köra ännu fler storlekar och olika varianter. Även med lock – Single layer lid – i två olika storlekar, säger Per Hansson och tillägger att bägarna kan användas för exempelvis torr mat och glass.

Sju nya maskiner i fjol

Är det många maskiner ni har köpt in?

– Det har blivit väldigt många. Det har i alla fall kommit in sju maskiner under förra året, säger han och tillägger att det bland annat är för att kunna producera lock men också för att kunna få bättre effektivitet i stansningen.

– Så det har krävts en del. Vi måste tillgodose våra kunders behov. Vi vill ju utvecklas med dem.

– Det har varit hektiskt, men roligt.

Syns på flera mässor 2023

H–Tryck har beslutat sig för att synas på uppåt fem mässor under 2023. Efter promotionmässan i Jönköping bär det av till Sign, Print & Promotion-mässan i Oslo, 8–9 februari. I Sverige kommer tryckeriet ställa ut på två förpackningsmässor samt Sign&Print Scandinavia på Kistamässan, 19–21 september. En mässa i Danmark kan också bli aktuell.

– Det är där våra stora kunder finns – i Sverige, Norge och Danmark.

 

 

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1