Pecon Print lägger fram nytt affärskoncept

PUBLICERAD: 20 januari 2023
UPPDATERAD: 25 januari
Nicklas Lundin, vd på Pecon Print, på mässan Nordic Profile Fair, 17–19 januari

Boråstryckeriet Pecon Print har mejslat fram ett nytt koncept och fått en tydligare profil. Det blev också det stora samtalsämnet när de tog emot kunder och besökare på promotionmässan på Elmia i Jönköping.

– Vi vill förmedla att vi är mer än ett tryckeri. Vi är här för att lyfta fram ett koncept som vi kallar för Print as a Concept. Det betyder att visst, vi trycker, men vi kan också lösa en massa andra saker åt våra kunder.

Han säger bland annat att det betyder att de genom sina samarbeten med ett antal större leverantörer kan tillhandahålla kläder. Andra saker de kan rå om är att bistå med lagerhållning eller hjälpa kunder att bedriva handel med Asien.

Tryck på bland annat vattenflaskor och kläder visades upp hos Pecon Print.

– Vi kan göra fler saker för våra profilkunder och det är det vi vill lyfta fram och prata om med våra kunder här.

Det var många år sedan sist Pecon Print ställde ut på promotionmässan i Jönköping. Nicklas Lundin förklarar varför det återigen var dags att göra comeback.

– Vi kände att det var läge att vara med i år för det har hänt ganska mycket i bolaget. Vi har stakat ut en tydligare framtid och en tydligare profil.

Läs vidare

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar Scandraft

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar viscom-återförsäljaren Scandraft med huvudkontor i Mölnlycke. Samtidigt blir Anders Trillkott vd för hela koncernen.
Anders Trillkott

Signcom startar inspirerande evenemangsserie

Den grafiska återförsäljaren Signcom startar en serie med sammankomster för att inspirera skylt- print- och dekortillverkare till utveckling. Första temat handlar om hur UV-print kan revolutionera företagens arbete med fönsterdekor.
Simon-Nyman

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera