Pecon Print lägger fram nytt affärskoncept

PUBLICERAD: 20 januari 2023
UPPDATERAD: 25 januari
Nicklas Lundin, vd på Pecon Print, på mässan Nordic Profile Fair, 17–19 januari

Boråstryckeriet Pecon Print har mejslat fram ett nytt koncept och fått en tydligare profil. Det blev också det stora samtalsämnet när de tog emot kunder och besökare på promotionmässan på Elmia i Jönköping.

– Vi vill förmedla att vi är mer än ett tryckeri. Vi är här för att lyfta fram ett koncept som vi kallar för Print as a Concept. Det betyder att visst, vi trycker, men vi kan också lösa en massa andra saker åt våra kunder.

Han säger bland annat att det betyder att de genom sina samarbeten med ett antal större leverantörer kan tillhandahålla kläder. Andra saker de kan rå om är att bistå med lagerhållning eller hjälpa kunder att bedriva handel med Asien.

Tryck på bland annat vattenflaskor och kläder visades upp hos Pecon Print.

– Vi kan göra fler saker för våra profilkunder och det är det vi vill lyfta fram och prata om med våra kunder här.

Det var många år sedan sist Pecon Print ställde ut på promotionmässan i Jönköping. Nicklas Lundin förklarar varför det återigen var dags att göra comeback.

– Vi kände att det var läge att vara med i år för det har hänt ganska mycket i bolaget. Vi har stakat ut en tydligare framtid och en tydligare profil.

Läs vidare

Screentryckarprofil har gått ur tiden

Jan Enberg, stark profil inom screentrycket i Sverige och internationellt, har gått bort. Föreningen Fespa Sweden minns sin hedersmedlem i en minnestext.
Jan-Enberg

Svensk mässpremiär för värmepress

Hos den grafiska leverantören Folier.se var det såväl värmepressar som DTF/DTG- och sublimeringsskrivare som stod i blickfånget under Nordic Profile Fair, men även skärplotters, kepspressar och vinyler.
Folier 1

Etikettryck: ”Övergången från analogt till digitalt fortsätter”

Digital etikettproduktion har blivit det normala, enligt Carsten Bamberg, affärsutvecklingschef på Konica Minolta. Han ger sin syn på etikettåret 2023, ett år han menar präglas av en fortsatt stark trend mot ökat digitaltryck.
Carsten_Bamberg

Bildkavalkad från promotionmässa

Missade du Nordic Profile Fair på Elmia i Jönköping? Här kan du se bilder från produktmediabranschens första mässdag.
Kollage_promotion

Senaste nytt

Standardiserade robotlösningar ska lyfta storformatsbranschen

Under de senaste åren har automatisering stått högt upp på önskelistan hos många skärbordskunder. Zünd Scandinavia har svarat genom att utveckla robotlösningar som kan uppfylla enskilda kunders specifika behov.
robot_zund_01a

Heidelberg Nordic: En kort svacka sen ljusnar det igen

Heidelberg Nordic rustar för en kort lågkonjunktur och förändringar på marknaden, men tror på en snabb vändning.
Heidelberg_01

Nize lägger många planer för 2023

Nize Equipment kom springande in i 2023 efter en hektisk avslutning på förra året. Det betyder att kursen ännu inte är satt för alla planer för det nya året, men en sak är säker, det blir fullt upp. 
nize_01

Screentryckarprofil har gått ur tiden

Jan Enberg, stark profil inom screentrycket i Sverige och internationellt, har gått bort. Föreningen Fespa Sweden minns sin hedersmedlem i en minnestext.
Jan-Enberg