Nize lägger många planer för 2023

Foto: Søren Winsløw
PUBLICERAD: 24 januari 2023
UPPDATERAD: 3 februari
Nize Equipment tar med sig bland annat Swissqprints storformatsskrivare Nyala 4 till Sign Print & Promotion i Oslo den 8-9 februari.

Nize Equipment kom springande in i 2023 efter en hektisk avslutning på förra året. Det betyder att kursen ännu inte är satt för alla planer för det nya året, men en sak är säker, det blir fullt upp. 

Anneka Lisby Berg är marknadschef på Nize Equipment och hon berättar att förberedelserna inför årets första mässa är i full gång. Det är Sign Print & Promotion-mässan i Oslo som hålls den 8-9 februari på X Meeting Point. De laddar med det ”tunga artilleriet” inför mässan:

– Vi kommer att visa Swissqprints Nyala 4, som är utrustad med de nya skrivhuvudena som säkerställer betydligt högre produktivitet. Vi tar även med oss ​​en skyltskrivare som är utvecklad speciellt för framställning av taktila tryck, till exempel braille (punktskrift). Det är en uv-skrivare från det amerikanska företaget Direct Color Systems och den kan skriva ut på de flesta skyltmaterial. Äntligen har vi också bjudit in nederländska Dataline till vår monter. De utvecklar ett fantastiskt informations- och planeringssystem för skyltföretag. Vi tror att detta kommer att bli mer efterfrågat i en hektisk bransch med många olika uppdragstyper, säger Anneka Lisby Berg.

Det blir givetvis norsk representation i montern, men danskarna Lars Nikolajsen och Rasmus Boss kommer också att finnas på plats tillsammans med administrationsstudenten Maja, som efter sin utbildning fortsätter i en säljfunktion på Nize Equipment, då hon visat både intresse och talang för detta.

Många konkreta projekt

Förra året lanserade Swissqprint skrivaren Kudu. Det har varit en stor framgång med tre sålda enheter hittills i Norge, som ska levereras i början av 2023. Ännu har ingen maskin sålts i Danmark, men det är något de ska fokusera på under 2023.

År 2020 öppnade Nize Equipment ett nytt kontor med ett imponerande democenter i danska Odder. Här skulle det hållits demos, tester, kurser och seminarier, men på grund av pandemin har aktiviteterna varit begränsade. Det ska det bli ändring på under 2023, då bland annat Academy-kurserna kommer tillbaka liksom Nize Days, säger Anneka Lisby Berg.

Det är många planer som ska förverkligas under 2023 för Anneka Lisby Berg och resten av teamet på Nize Equipment.
Digitalisering av kundrelationen

Förra året inleddes också ett digitaliseringsprojekt för en närmare och effektivare kundrelation. Detta innefattar bland annat en B2B-butik anpassad för varje enskild kund, så att de bara kan se och köpa det som är relevant för dem. Det innebär också att till exempel prisavtal är inlagda och därmed individuella för varje kund.

Systemet innehåller även information om förbrukning och beställningar som kunden själv har direktåtkomst till. På sikt kommer både maskininformation och miljöparametrar att ingå i systemet och på så sätt ge såväl kunden som Nize värdefull information för att utveckla samarbetet.

Som med alla utvecklingsprojekt tar det lite tid att nå målet, men Anneka Lisby Berg räknar med att de redan i år kommer mycket närmare målet och att kunderna redan nu kan dra nytta av systemet.

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

De vill erövra världen med designtapeter

Nystartade Belarte Studio designar och printar konstnärliga väggtapeter med premiumkänsla för en internationell marknad. Duon bakom bolaget, Anna och Fredrik Appelqvist, har omfattande expansionsplaner för sin onlinebaserade affärsidé och samarbetar med inredare för att öka försäljningen.
belarte-collage

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1