Nize lägger många planer för 2023

Foto: Søren Winsløw
PUBLICERAD: 24 januari 2023
UPPDATERAD: 24 januari
Nize Equipment tar med sig bland annat Swissqprints storformatsskrivare Nyala 4 till Sign Print & Promotion i Oslo den 8-9 februari.

Nize Equipment kom springande in i 2023 efter en hektisk avslutning på förra året. Det betyder att kursen ännu inte är satt för alla planer för det nya året, men en sak är säker, det blir fullt upp. 

Anneka Lisby Berg är marknadschef på Nize Equipment och hon berättar att förberedelserna inför årets första mässa är i full gång. Det är Sign Print & Promotion-mässan i Oslo som hålls den 8-9 februari på X Meeting Point. De laddar med det “tunga artilleriet” inför mässan:

– Vi kommer att visa Swissqprints Nyala 4, som är utrustad med de nya skrivhuvudena som säkerställer betydligt högre produktivitet. Vi tar även med oss ​​en skyltskrivare som är utvecklad speciellt för framställning av taktila tryck, till exempel braille (punktskrift). Det är en uv-skrivare från det amerikanska företaget Direct Color Systems och den kan skriva ut på de flesta skyltmaterial. Äntligen har vi också bjudit in nederländska Dataline till vår monter. De utvecklar ett fantastiskt informations- och planeringssystem för skyltföretag. Vi tror att detta kommer att bli mer efterfrågat i en hektisk bransch med många olika uppdragstyper, säger Anneka Lisby Berg.

Det blir givetvis norsk representation i montern, men danskarna Lars Nikolajsen och Rasmus Boss kommer också att finnas på plats tillsammans med administrationsstudenten Maja, som efter sin utbildning fortsätter i en säljfunktion på Nize Equipment, då hon visat både intresse och talang för detta.

Många konkreta projekt

Förra året lanserade Swissqprint skrivaren Kudu. Det har varit en stor framgång med tre sålda enheter hittills i Norge, som ska levereras i början av 2023. Ännu har ingen maskin sålts i Danmark, men det är något de ska fokusera på under 2023.

År 2020 öppnade Nize Equipment ett nytt kontor med ett imponerande democenter i danska Odder. Här skulle det hållits demos, tester, kurser och seminarier, men på grund av pandemin har aktiviteterna varit begränsade. Det ska det bli ändring på under 2023, då bland annat Academy-kurserna kommer tillbaka liksom Nize Days, säger Anneka Lisby Berg.

Det är många planer som ska förverkligas under 2023 för Anneka Lisby Berg och resten av teamet på Nize Equipment.
Digitalisering av kundrelationen

Förra året inleddes också ett digitaliseringsprojekt för en närmare och effektivare kundrelation. Detta innefattar bland annat en B2B-butik anpassad för varje enskild kund, så att de bara kan se och köpa det som är relevant för dem. Det innebär också att till exempel prisavtal är inlagda och därmed individuella för varje kund.

Systemet innehåller även information om förbrukning och beställningar som kunden själv har direktåtkomst till. På sikt kommer både maskininformation och miljöparametrar att ingå i systemet och på så sätt ge såväl kunden som Nize värdefull information för att utveckla samarbetet.

Som med alla utvecklingsprojekt tar det lite tid att nå målet, men Anneka Lisby Berg räknar med att de redan i år kommer mycket närmare målet och att kunderna redan nu kan dra nytta av systemet.

Läs vidare

Standardiserade robotlösningar ska lyfta storformatsbranschen

Under de senaste åren har automatisering stått högt upp på önskelistan hos många skärbordskunder. Zünd Scandinavia har svarat genom att utveckla robotlösningar som kan uppfylla enskilda kunders specifika behov.
robot_zund_01a

Heidelberg Nordic: En kort svacka sen ljusnar det igen

Heidelberg Nordic rustar för en kort lågkonjunktur och förändringar på marknaden, men tror på en snabb vändning.
Heidelberg_01

Lägesrapport: Utsikter för pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden. Vi intervjuar IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche för att få hans analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
pappersbruk

De la om kursen när bankerna försvann

F4-Print vet hur det känns att åka på en riktig smäll. När de trygga bankkunderna fick ett abrupt slut fick tryckeriet tänka om. Bokproduktion on demand, maskinsatsningar och ett bredare tryckerbjudande är nu receptet för framtiden.
F4printny

Senaste nytt

Standardiserade robotlösningar ska lyfta storformatsbranschen

Under de senaste åren har automatisering stått högt upp på önskelistan hos många skärbordskunder. Zünd Scandinavia har svarat genom att utveckla robotlösningar som kan uppfylla enskilda kunders specifika behov.
robot_zund_01a

Heidelberg Nordic: En kort svacka sen ljusnar det igen

Heidelberg Nordic rustar för en kort lågkonjunktur och förändringar på marknaden, men tror på en snabb vändning.
Heidelberg_01

Screentryckarprofil har gått ur tiden

Jan Enberg, stark profil inom screentrycket i Sverige och internationellt, har gått bort. Föreningen Fespa Sweden minns sin hedersmedlem i en minnestext.
Jan-Enberg

Svensk mässpremiär för värmepress

Hos den grafiska leverantören Folier.se var det såväl värmepressar som DTF/DTG- och sublimeringsskrivare som stod i blickfånget under Nordic Profile Fair, men även skärplotters, kepspressar och vinyler.
Folier 1