Europapremiär för Kodaks nya Prosper-press

Foto: Pressbild
PUBLICERAD: 30 januari 2023
UPPDATERAD: 7 februari
På mässan visas Ultra Prosper 520 med en integrerad lösning med på- och avrullare.

I samband med Hunkeler Innovationdays i Schweiz om några veckor visar Kodak upp nya digitalpressen Prosper Ultra 520. Med denna rullmatade press utlovas hastighet och utskriftskvalitet som är likvärdig med offset.

Det är första gången som Prosper Ultra 520 visas i mässammanhang i Europa, skriver Kodak i ett pressmeddelande. Förutom offsetkvalitet och utskrifter i hög hastighet utlovas även en stor flexibilitet när det gäller applikationer och det ska ge ekonomiska argument för användaren att styra över från offset till digitaltryck.

Den nya pressen är utrustad med Kodaks Ultrastream-teknik med kontinuerlig bläckstråle där det genereras bläckdroppar i ett jämnt flöde. Det görs sedan en selektion av vilka bläckdroppar som ska fördelas på papperet och vilka som ska gå tillbaka i systemet och återanvändas. Detta urval sker med elektronisk laddning.

Mässbesökarna kan ta del av en kollektion av applikationer som tryckts i såväl Ultra Prosper 520 som supersnabba Prosper 7000 Turbo Press.
Trycker ”magalog” i montern

På mässan visas Ultra Prosper 520 med en integrerad rulle till rulle-lösning med Hunkelers av- och pårullningsenheter, UW8 unwinder och RW8 rewinder, samt Hunkelers W18 inspektionssystem. Pressen kommer att trycka tre olika versioner av en ”magalog”, det vill säga en blandning mellan ett magasin och en katalog. En applikation med högupplösta bilder och iögonfallande design för att visa maskinens förmåga att trycka med hög täckningsgrad på standardpapper för offset vid en hastighet på 150 meter i minuten.

Dessutom visas Kodak Prinergy On Demand Business Solutions, ett arbetsflödesprogrammet avsett för end-to-end-lösningar inom den grafiska industrin. Det ska hjälpa användaren att skapa koncept med ”smarta fabriker” där e-handelsplattformar, MIS/ERP och andra programvaror kan samlas på ett ställe.

Arbetsflödesprogrammet Kodak Prinergy ska hjälpa användarna att skapa ”smarta fabriker”.
”Kompletta lösningar”

Hunkeler Innovationdays pågår den 27 februari-2 mars i Lucerne, Schweiz.

– Vi ser fram emot den europeiska premiären av Kodak Prosper Ultra 520-pressen under Hunkeler Innovationdays. Denna banbrytande inkjetpress underlättar övergången från offset till digital produktion med dess kvalitet, produktivitet och applikationsmöjligheter, säger Jim Continenza, vd och styrelseordförande för Kodak, och avslutar:

– Kodak Prosper-pressarna, med sin kapacitet för höga hastigheter och användningen av det egenutvecklade vattenbaserade bläcket med nanopartikelpigment erbjuder kompletta lösningar för hög produktivitet, kostnadseffektiva utskrifter och ett brett spektrum av applikationer inom alla segment på marknaden.

Läs vidare

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg

Kodak stärker Prinergy i version 10

Kodak fortsätter att förbättra prestanda, funktionalitet och säkerhet för deras arbetsflödesprogram.
Kodak

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg