Marabus maskinnyhet: ”Vi är otroligt stolta”

Foto: Claes Nordström
PUBLICERAD: 8 februari 2023
UPPDATERAD: 13 februari
Lina Thorsson och Victor Bildsten på Marabu Scandinavia.

Marabu Scandinavia introducerar en allt i ett-maskin för att producera transfer med DTF-teknik. Maskinnyheten fick premiär när dörrarna slogs upp till Oslo-mässan Sign, Print & Promotion, 8–9 februari.  

Marabu stoltserade på mässan med storformatstillverkaren Vanguards mest sålda enhet i det större formatet, VK300D-HS. Och givetvis stod även bläck- och färgprodukter uppradade för de flesta maskinmärken, färgtillverkare som Marabu är i botten.

– Vi har ett solventbläckserbjudande nu – köp en och få två, säger Victor Bildsten när vi träffar honom Sign, Print & Promotion.

Två modeller

Men det allra senaste tillskottet i Marabus maskinutbud är en ny DTF-maskin (Direct to film) som kommer i två storlekar. Victor Bildsten säger att de tyvärr inte hann få fram maskinen i tid till utställningen, men nyheten kommunicerades till mässpubliken desto mer.

– Det är vi otroligt stolta över att kunna presentera, säger han och tillägger att detta segment hittills varit ganska snårigt segment med oseriösa produkter med maskiner på marknaden som inte har varken CE-märkning eller OEKO Tex-godkännande.

Allt i ett

Marabus DTF Plus är en allt i ett-maskin för att producera mycket och flexibel transfer: printer, påföring av transferpulver, utsugning med luftrenare samt fixeringsenhet. Och ja, den har både CE-märkning och OEKO Tex-standarden.

Läs vidare

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Signtools tog med nytt monteringsbord från Värmland

Signtools hade en helt färsk nyhet på Sign&Print-mässan med sitt nya monteringsbord från CWT. I montern stod också flera Tractus 3D-skrivare och arbetade vilket fick många att stanna till och titta.
512D6397-8667-47B9-AE9B-5FE97FE36F5F

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449