Marabus maskinnyhet: ”Vi är otroligt stolta”

Foto: Claes Nordström
PUBLICERAD: 8 februari 2023
UPPDATERAD: 13 februari
Lina Thorsson och Victor Bildsten på Marabu Scandinavia.

Marabu Scandinavia introducerar en allt i ett-maskin för att producera transfer med DTF-teknik. Maskinnyheten fick premiär när dörrarna slogs upp till Oslo-mässan Sign, Print & Promotion, 8–9 februari.  

Marabu stoltserade på mässan med storformatstillverkaren Vanguards mest sålda enhet i det större formatet, VK300D-HS. Och givetvis stod även bläck- och färgprodukter uppradade för de flesta maskinmärken, färgtillverkare som Marabu är i botten.

– Vi har ett solventbläckserbjudande nu – köp en och få två, säger Victor Bildsten när vi träffar honom Sign, Print & Promotion.

Två modeller

Men det allra senaste tillskottet i Marabus maskinutbud är en ny DTF-maskin (Direct to film) som kommer i två storlekar. Victor Bildsten säger att de tyvärr inte hann få fram maskinen i tid till utställningen, men nyheten kommunicerades till mässpubliken desto mer.

– Det är vi otroligt stolta över att kunna presentera, säger han och tillägger att detta segment hittills varit ganska snårigt segment med oseriösa produkter med maskiner på marknaden som inte har varken CE-märkning eller OEKO Tex-godkännande.

Allt i ett

Marabus DTF Plus är en allt i ett-maskin för att producera mycket och flexibel transfer: printer, påföring av transferpulver, utsugning med luftrenare samt fixeringsenhet. Och ja, den har både CE-märkning och OEKO Tex-standarden.

Läs vidare

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Produktregn hos jubilaren Plockmatic

Plockmatic radar upp rekordmånga produktnyheter under årets Drupa. Inte minst en ny generation av trotjänaren Morgana DigiFold som fått tillägget Ultra.
Plockmatic 1

Senaste nytt

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2