Nyheter duggar tätt hos Signcom

Foto: Claes Nordström
PUBLICERAD: 8 februari 2023
UPPDATERAD: 15 februari
Robert Nyblom, Mattias Söderberg och Simon Nyman från Signcom hade mycket nytt att berätta för mässbesökarna.

Vi fick en pratstund med Signcoms vd Robert Nyblom på mässan Sign, Print & Promotion. Och det var gott om nyheter som avslöjades i företagets utställning.

IGEPA-ägda Signcom ställde ut upp med både storformatsskrivare från Mimaki, Yellotolls tillbehör- och verktygssortimentet för skyltillverkning och car wrapping och inte minst sitt stora utbud på materialsidan med folier, vinyler och laminat.

Många är kanske bekanta med Signcom som maskinleverantör av printrar, gravyr- och lasermaskiner med mera. Men faktum är att de faktiskt är en större försäljningsaktör på material med många varumärken i sitt sortiment.

Lanserar IGEPA-material i Norge

Den stora nyheten för Signcom Norge är att de nu lanserar IGEPA:s egenutvecklade material med printvinyler och tillhörande laminat. Och mer kommer, enligt Robert Nyblom, vd på Signcom.

– Det är ett första steg att vi nu kan introducera vårt sortiment med IGEPA-label för den norska marknaden, säger han.

Signcom tillsätter även en ny försäljningsansvarig på den norska marknaden. Information om vem det handlar om berättas vid senare tillfälle, men rekryteringen är klar. Signcom kan ännu inte gå ut med hela namnet, men ”Anders” med lång branschvana börjar sin tjänst i slutet av mars.

Signcom demonstrerade bland annat car wrapping med Orafol-folier i montern.
Ny nätbutik

Den tredje nyheten är att Signcom har sjösatt en ny webbshopp för hela sitt sortiment med maskiner, material, verktyg och förbrukningsvaror. Ett sortiment som fylls på löpande. I Sverige kom den nya webbplatsen på plats 7 februari. Norrmännen får vänta lite längre.

– Den norska kommer att gå live om ungefär en månad. Så tillsvidare kommer de norska kunderna dirigeras till den svenska sidan. Men de kommer inte kunna handla digitalt förrän den norska dyker upp.

Lanseringen av webbshoppen, med ny och förbättrad e-handel, är ett viktigt steg för att möta kunden, enligt Robert Nyblom:

– Vi har otroligt mycket kunder, allt från ägare, vd, maskinoperatör, säljare till installatör. De beställer inte bara rakt in i vår ordermottagning när den är öppen utan de vill kunna beställa dygnet runt. Och våra storkunder vill kunna integrera sitt affärssystem mot vår webbshopp. Alla dessa möjligheter får de nu, säger han.

Ur maskinsortimentet fick storformatsskrivare från Mimaki synlighet.

Fotnot: Mässan Sign, Print & Promotion pågår på X Meeting Point, Hellerudsletta, mellan Oslo och Gardermoen, 8-9 februari 2023. Mässan är gratis för registrerade besökare.

Läs vidare

Hundraåring knyter ihop etiketten och satsar vidare

Bok & Tryck i Bollnäs firar hundra år. En tryckerihistoria där nog ingen till en början hade trott att en stor del av verksamheten skulle vila på produktion av hängetiketter.
Bokotryck

Medvind för Vollsjö Tryck

Familjeföretaget har funnit sin nya grej med tryck av bipacksedlar. Nu backas satsningen upp med en ny tryckpress och en effektivare produktion.
Vollsjö_Jimmy

Rekyl växlar upp med t-shirttryck

Profilföretaget Rekyl är inte vilket företag som helst. Hjärtat finns hos alla veteraner som kämpat i krig och gjort utlandsinsatser för Sverige, men också hos Ukraina. T-shirttrycket är nu säkrat med egen produktion, och ett helt digitaliserat orderflöde från början till slut har tagit form.
framsidaRekyl

Framtidsutsikter och heta ämnen på printkonferens

Intergraf och NOPA:s årliga konferens Print Matters for the Future satte i år ljus på den senaste utvecklingen inom olika marknadssegment för trycksaker och förpackningar. Andra frågor i ropet var AI-utvecklingen och tryckeriernas miljöansvar.
Print-Matters-collage_webb

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg