Fiery avskiljs från EFI

PUBLICERAD: 13 februari 2023
UPPDATERAD: 13 februari

Fiery avknoppas från Electronics For Imaging (EFI) för att framgent fungera som ett separat bolag.

Fiery, som är känt som en leverantör av DFE-teknik (Digital Front End) för grafisk produktion och industriell utskrift, meddelar i ett pressmeddelande att det har knoppats av från EFI och etablerats som ett separat företag som kommer att fungera självständigt. De ägs dock fortfarande av riskkapitalbolaget Siris Fremont.

Foto: Pressbild
Fortsätter som vd

Toby Weiss, som länge varit operativ chef och general manager för Fiery, kommer att fortsätta att leda verksamheten som vd, medan Jeff Jacobson blir ny styrelseordförande, en roll som han också innehar på EFI.

– Fiery OEM-partners kommer att dra nytta av att veta att de arbetar med ett företag som är helt fokuserat på att öka värdet på deras utskriftsplattformar med färghantering i världsklass, högpresterande bildbehandling och automatiserade arbetsflöden, säger Toby Weiss.

Nära OEM-partners

Fiery kommer att fortsätta att arbeta nära sina OEM-partners, inklusive EFI, för att utveckla teknik som kommer att driva nästa generations DFE:er med ännu mer automatisering och precision. De anser att de nu har en bättre position som en neutral partner för att säkerställa att OEM-företag lyckas med digital utskrift.

– Vi ser fram emot att påskynda vår investering som ett oberoende företag när vi utökar vår produktportfölj, införlivar färgalgoritmer i världsklass och utvecklar avancerad molnteknik, säger Toby Weiss.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper