Flexibel skrivarhastighet i ny tonermodell

PUBLICERAD: 20 februari 2023
UPPDATERAD: 20 februari
I april i år släpps nya tonerskrivaren QUARTZ i varioPRINT 140-serien. Foto: Pressbild

Canons nya QUARTZ, en produktionsskrivare för tonerutskrifter i svartvitt, kommer med en ny licensstruktur som ska ge användaren större produktionsflexibilitet.

Serien varioPRINT 140 lanserades 2017. En skrivarserie för svartvita tonerutskrifter. Enligt Canon har mer än 2 200  enheter installerats i EMEA-området sedan starten. Nu släpps en ny modell, QUARTZ, anpassad för mellanstora produktionsmiljöer med i genomsnitt 80 000 till 800 000 A4-utskrifter per månad.

Tillfällig eller permanent

Med den nya skrivarmodellen har Canon valt att satsa på att göra en licensstruktur tillgänglig. En möjlighet för användare att uppgradera till en permanent eller tillfällig hastighetsuppgradering av skrivaren – från 115 sidor per minut till 130 eller 140 sidor per minut. Ett val som kan göras verksamheter såsom civiltryckerier eller interna utskriftsmiljöer från månad till månad. Enligt tillverkaren är det för att ge användare en större flexibilitet vid toppar och dalar i produktionen. För säsongsbetonade arbetstoppar når utskriftskapaciteten ända upp till 2,3 miljoner A4-sidor per månad.

Efterfrågan på svartvita utskrifter

Jennifer Kolloczek, senior Europachef inom affärsutveckling, planering och innovation på Canon inom divisionen produktionsprint, säger i ett pressmeddelande att den digitala utskriftssektorn verkar fokusera på färg, men svartvita utskrifter kommer fortfarande att representera en väsentlig del av de totala utskriftsvolymerna idag och under många år framöver.

– Många utskriftsleverantörer och interntryckerier behöver en robust svartvit skrivare som levererar den kvalitet, produktivitet och enkla användning de behöver för produktion av sina ofta tidskritiska tillämpningar.

– Genom att introducera ett uppgraderingsalternativ för tillfällig hastighetsökning besvarar vi den växande utmaningen att på rätt sätt kunna förutspå produktionsvolymer. Just den större flexibiliteten medför att kunder kan investera med stort förtroende och veta att de kan få ytterligare kapacitet vid produktionstoppar.

Ökad kapacitet med tillvalsmodul

I skrivarens pappersfack finns möjlighet att installera modulnyheten Form Assist. En tillvalsmodul som enligt Canon syftar till att bredda kapaciteten för specialpapper med oregelbunden tjocklek, till exempel falsat media eller media med flikar varioPRINT 140-seriens QUARTZ avger inget ozon och minimerar tonerspill. Med tillverkarens så kallade HeatXchange-teknik överförs värmen som uppstår när tonern fixeras till efterföljande sidor allt eftersom utskriften fortskrider.

Nya QUARTZ i varioPRINT 140-serien blir tillgänglig från Canon och ackrediterade partner från april 2023.

Läs vidare

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Åtta produktionslinjer i HP:s smarta Drupafabrik

På Drupa ska HP:s grundläggande tryckteknologier Indigo LEP/LEPx, HP Thermal Inkjet och HP Latex fortsätta driva branschens utveckling framåt.
Haim-Levit

Världspremiär för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på Drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en ny egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)