Flexibel skrivarhastighet i ny tonermodell

PUBLICERAD: 20 februari 2023
UPPDATERAD: 20 februari
I april i år släpps nya tonerskrivaren QUARTZ i varioPRINT 140-serien. Foto: Pressbild

Canons nya QUARTZ, en produktionsskrivare för tonerutskrifter i svartvitt, kommer med en ny licensstruktur som ska ge användaren större produktionsflexibilitet.

Serien varioPRINT 140 lanserades 2017. En skrivarserie för svartvita tonerutskrifter. Enligt Canon har mer än 2 200  enheter installerats i EMEA-området sedan starten. Nu släpps en ny modell, QUARTZ, anpassad för mellanstora produktionsmiljöer med i genomsnitt 80 000 till 800 000 A4-utskrifter per månad.

Tillfällig eller permanent

Med den nya skrivarmodellen har Canon valt att satsa på att göra en licensstruktur tillgänglig. En möjlighet för användare att uppgradera till en permanent eller tillfällig hastighetsuppgradering av skrivaren – från 115 sidor per minut till 130 eller 140 sidor per minut. Ett val som kan göras verksamheter såsom civiltryckerier eller interna utskriftsmiljöer från månad till månad. Enligt tillverkaren är det för att ge användare en större flexibilitet vid toppar och dalar i produktionen. För säsongsbetonade arbetstoppar når utskriftskapaciteten ända upp till 2,3 miljoner A4-sidor per månad.

Efterfrågan på svartvita utskrifter

Jennifer Kolloczek, senior Europachef inom affärsutveckling, planering och innovation på Canon inom divisionen produktionsprint, säger i ett pressmeddelande att den digitala utskriftssektorn verkar fokusera på färg, men svartvita utskrifter kommer fortfarande att representera en väsentlig del av de totala utskriftsvolymerna idag och under många år framöver.

– Många utskriftsleverantörer och interntryckerier behöver en robust svartvit skrivare som levererar den kvalitet, produktivitet och enkla användning de behöver för produktion av sina ofta tidskritiska tillämpningar.

– Genom att introducera ett uppgraderingsalternativ för tillfällig hastighetsökning besvarar vi den växande utmaningen att på rätt sätt kunna förutspå produktionsvolymer. Just den större flexibiliteten medför att kunder kan investera med stort förtroende och veta att de kan få ytterligare kapacitet vid produktionstoppar.

Ökad kapacitet med tillvalsmodul

I skrivarens pappersfack finns möjlighet att installera modulnyheten Form Assist. En tillvalsmodul som enligt Canon syftar till att bredda kapaciteten för specialpapper med oregelbunden tjocklek, till exempel falsat media eller media med flikar varioPRINT 140-seriens QUARTZ avger inget ozon och minimerar tonerspill. Med tillverkarens så kallade HeatXchange-teknik överförs värmen som uppstår när tonern fixeras till efterföljande sidor allt eftersom utskriften fortskrider.

Nya QUARTZ i varioPRINT 140-serien blir tillgänglig från Canon och ackrediterade partner från april 2023.

Läs vidare

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1