VBS vässar sitt erbjudande

Foto: Claes Nordström
PUBLICERAD: 1 mars 2023
UPPDATERAD: 1 mars

 

Björn Olsson, vd på VBS.

VBS lägger allt mer fokus på grafiska efterbehandlingsutrustningar och släpper nu all försäljning och support av Cloudlabs affärs- och e-handelslösningar. Den tyska mjukvaruutvecklaren kommer framöver själv leda arbetet i Norden.

VBS utläses Visual Business systems och har funnits sedan 1987. Företaget är en aktör i den nordiska grafiska branschen och har sedan starten haft ett erbjudande med mjukvarulösningar inom bland annat web-to-print, crossmedia och fotoboksproduktion. Under 2021 tog VBS ett nytt kliv genom att utöka sortiment med försäljning och support av utrustningar inom grafisk efterbehandling.

Cloudlab tar över

På mjukvarusidan har VBS erbjudit Cloudlabs produkter sedan drygt tre år tillbaka, bland annat web to print- och e-commerce-lösningarna PrintQ och PackQ. VBS väljer nu att sluta sälja och supportera dessa produkter. Det säger företagets vd Björn Olsson till Sign&Print.

Anders Eriksson blir nordisk chef på Cloudlab. Foto: Privat

– VBS har under senaste året haft stark tillväxt på försäljning av förbrukning och maskiner för grafisk efterbehandling och med det också lagt fokus på det affärsområdet. CloudLabs produkter, å sin sida, kräver även de ett fokus i fråga om support och engagemang. Därför föll det sig naturligt när Cloudlab erbjöd sig att själva marknadsföra sig i Norden samt att Anders Eriksson (tidigare försäljningsansvarig inom mjukvara på VBS, reds anm), som går över till Cloudlab, kommer axla rollen som nordisk chef.

Tar över 1 mars

Från och med 1 mars 2023 tar Cloudlab vid och hanterar all försäljning och support samt blir avsändare av supportfakturor till befintliga kunder i Norden. Enligt Björn Olsson kommer framledes ändå en fortsatt kontakt med Cloudlab  finnas kvar för vidare samarbete kring segmentet ”e-commerce” för den grafiska branschen.

Vad får det här för betydelse för VBS verksamhet?

– VBS kommer fortsättningsvis erbjuda mjukvaror för grafisk bransch men programerbjudandet kommer vara mer inriktat på produktion och styrning av skärbord och skrivare, snarare än e-commerce som PackQ och PrintQ. Men i sak kommer vi fortsätta med att förstärka oss inom områdena förbrukning samt försäljning av maskiner för grafisk bransch och just nu handlar det väldigt mycket om olika typer av skärbord samt plantäckande uv-led skrivare, säger Björn Olsson.

Läs vidare

Horizon vänder blad med tre nya samarbeten

Efterbehandlingsleverantören Horizon skriver nya kapitel med tre färska samarbeten. Nu kan de hjälpa tryckerier från tryck till färdig bok i både mjuk- eller hårdpärm.
FotoJet-(82)

Mjukvarusamarbete för bättre flyt

ECO3 och eProductivity Software (ePS) har ingått ett strategiskt partnerskap med målet att ta automationen hos tryckerierna till nästa nivå.
ECO3 ePS

18 tips på vad du kan se på Drupa

Sign&Print lyfter fram några av godbitarna som visas på mässan.
Kollage-18-tips-1536x1011

Alvöen förstärker teamet efter ökad orderingång

Alvöen är inne på sitt femte verksamhetsår i Sverige och utvecklingen har gått i snabb takt. Nästa steg är att stärka serviceteamet och utöka lokalerna utanför Borås. 
alvoen_kennethnilsson ver 2

Senaste nytt

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Horizon vänder blad med tre nya samarbeten

Efterbehandlingsleverantören Horizon skriver nya kapitel med tre färska samarbeten. Nu kan de hjälpa tryckerier från tryck till färdig bok i både mjuk- eller hårdpärm.
FotoJet-(82)

Helautomatiskt skärsystem som förflyttar gränserna

Elitron bjuder under Drupa in till en förhandstitt på den uppgraderade Kombo TAV – ett anmärkningsvärt framsteg inom digital skärteknik.
elitron_01

Mjukvarusamarbete för bättre flyt

ECO3 och eProductivity Software (ePS) har ingått ett strategiskt partnerskap med målet att ta automationen hos tryckerierna till nästa nivå.
ECO3 ePS