VBS vässar sitt erbjudande

Foto: Claes Nordström
PUBLICERAD: 1 mars 2023
UPPDATERAD: 1 mars

 

Björn Olsson, vd på VBS.

VBS lägger allt mer fokus på grafiska efterbehandlingsutrustningar och släpper nu all försäljning och support av Cloudlabs affärs- och e-handelslösningar. Den tyska mjukvaruutvecklaren kommer framöver själv leda arbetet i Norden.

VBS utläses Visual Business systems och har funnits sedan 1987. Företaget är en aktör i den nordiska grafiska branschen och har sedan starten haft ett erbjudande med mjukvarulösningar inom bland annat web-to-print, crossmedia och fotoboksproduktion. Under 2021 tog VBS ett nytt kliv genom att utöka sortiment med försäljning och support av utrustningar inom grafisk efterbehandling.

Cloudlab tar över

På mjukvarusidan har VBS erbjudit Cloudlabs produkter sedan drygt tre år tillbaka, bland annat web to print- och e-commerce-lösningarna PrintQ och PackQ. VBS väljer nu att sluta sälja och supportera dessa produkter. Det säger företagets vd Björn Olsson till Sign&Print.

Anders Eriksson blir nordisk chef på Cloudlab. Foto: Privat

– VBS har under senaste året haft stark tillväxt på försäljning av förbrukning och maskiner för grafisk efterbehandling och med det också lagt fokus på det affärsområdet. CloudLabs produkter, å sin sida, kräver även de ett fokus i fråga om support och engagemang. Därför föll det sig naturligt när Cloudlab erbjöd sig att själva marknadsföra sig i Norden samt att Anders Eriksson (tidigare försäljningsansvarig inom mjukvara på VBS, reds anm), som går över till Cloudlab, kommer axla rollen som nordisk chef.

Tar över 1 mars

Från och med 1 mars 2023 tar Cloudlab vid och hanterar all försäljning och support samt blir avsändare av supportfakturor till befintliga kunder i Norden. Enligt Björn Olsson kommer framledes ändå en fortsatt kontakt med Cloudlab  finnas kvar för vidare samarbete kring segmentet ”e-commerce” för den grafiska branschen.

Vad får det här för betydelse för VBS verksamhet?

– VBS kommer fortsättningsvis erbjuda mjukvaror för grafisk bransch men programerbjudandet kommer vara mer inriktat på produktion och styrning av skärbord och skrivare, snarare än e-commerce som PackQ och PrintQ. Men i sak kommer vi fortsätta med att förstärka oss inom områdena förbrukning samt försäljning av maskiner för grafisk bransch och just nu handlar det väldigt mycket om olika typer av skärbord samt plantäckande uv-led skrivare, säger Björn Olsson.

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1