Fujifilm släpper större variant av flatbädd

PUBLICERAD: 17 mars 2023
UPPDATERAD: 17 mars
Fujifilm Acuity Prime L premiärvisades på Fespa 2022. Foto: Arkiv/Anja Degerholm

I samband med Fespa i Berlin förra våren visade Fujifilm Acuity Prime L för första gången. En planprinter modell större som nu lanseras på marknaden.

Fujifilm har sedan tidigare Acuity Prime 20 och 30 i sin produktportfölj. Nya Acuity Prime L är större än sina föregångare och har en utskriftsyta på 3,2 x 2,0 meter och kan skriva ut i en hastighet av 202 kvadratmeter i timmen. Med den så kallade Dual Zone-funktionen är det även möjligt att printa två jobb samtidigt, sida vid sida.

– Efter framgångarna med Acuity Prime 20- och 30-skrivarna är vi glada att kunna meddela att Acuity Prime L är kommersiellt tillgänglig. Den är större i storlek och gör det möjligt för företag att öka sin produktivitet utan att kompromissa med hastighet eller kvalitet, säger Anda Baboi, marknadschef för Fujifilm Wide Format Inkjet Systems i ett pressuttalande.

Acuity Prime L kommer med bläcksystemet Uvijet HM som är utvecklat för Acuity Prime-serien. Skrivaren kan ha upp till sju bläckkanaler: CMYK plus vitt, transparent och primer. Den sistnämnda är en ny primer som kan sprutas på särskilt utmanande underlag för bättre vidhäftning och som tar bort behovet av förbehandling offline innan utskriften.

Läs vidare

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1