Färgplotter släpps i ny modell

PUBLICERAD: 22 mars 2023
UPPDATERAD: 22 mars
Det utlovas snabb och flexibel produktion med Ricohs nya digitala färgplotter för storformat. Foto: Pressbild

En färgplotterskrivare avsedd för att printa CAD-ritningar och andra stora dokument lanseras av Ricoh.

Enligt Ricoh kommer den nya modellen IP CW2200 att göra det smidigare och enklare för användare att producera CAD-ritningar och andra stora dokument (A1/A0). Det handlar om en multifunktionsskrivare för stora format med skanningsfunktion upp till pappersformatet A0 (841 x 1189 millimeter).

33 meters utskriftslängd

Den nya modellen är baserad på en nyligen lanserad multifunktionsmaskin, IM CW2200. Även den har möjligheten att skanna dokument upp till A0-format.

Maximal utskriftslängd är 33 meter med möjlighet att skriva ut A0 upp till 1200 x 1200 dpi. Antingen 3,8 sidor per minut i svartvitt eller 2,1 sidor per minut i färg.

Inom olika branscher

Tillverkaren ser att färgplotterskrivaren kan komma i fråga för inte bara för tryckerier, utan även för statliga myndigheter och företag verksamma inom bland annat arkitektur-, teknik-, tillverknings- och byggnadssektorn.

Variabla bläckdroppar

I maskinen sitter Ricohs egna GELJET Ricoh Piezo-skrivhuvuden med variabel bläckstorlek, permanenta huvuden som inte behöver bytas ut. Bläcket är pigmentbaserat. Kombinationen ihop med uv-härdning gör att utskrifterna får ett vattenbeständigt resultat – snabb torkning för att kunna användas direkt inomhus eller utomhus, enligt Ricoh.

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1