Profilfokus i nya Sign&Print-tidningen

Foto: Anja Degerholm
PUBLICERAD: 23 mars 2023
UPPDATERAD: 23 mars
Ett rykande färskt nummer av Sign&Print har lämnat tryckeriet.

Sign&Prints senaste tidning andas promotion. Vi har besökt flera profilföretag och tryckerier i denna bransch.

Hobby Reklam i Gällstad pryder omslaget till tidningen. Ett textiltryckeri som trycker t-shirtar och andra plagg. Screentrycket är navet i produktionen men på drygt ett år har företaget investerat i digitala tryckmaskiner för att print direkt på textil och för att printa transfer. Allt för att bli mer snabbfotade och för att säkerställa leveranser on demand via företagets olika webbshoppar.

Sign&Print möter även det anrika Eskilstunaföretaget Svenska Medalj, ett företag i förändring som numera levererar mycket mer än ädla medaljer.

Framtid och tryck

Det blir också en titt in framtiden i en längre intervju med Canon Svenskas chef för affärsområdet produktionsprint, Matteus Celinski. Han ger han sin syn på hur tryckeriproduktioner, inkjetens framfart samt hur trender och tryckköpsmarknaden kommer att förändras i ett tioårsperspektiv.

Vi träffar även Europachefer hos Fujifilm som berättar om företagets snabba expansion inom print on demand och den stundande förpackningssatsningen för att trycka etiketter och flexibla förpackningslösningar digitalt.

Reklamåret 2023

Det blir också en analys av årets reklamår i stort. IRM:s vd Madeleine Thor redogör för annonstrenderna.

Ovanstående är ett axplock av branschnyheter som ryms i tidningen. Missa inte vad som händer i den föränderliga grafiska industrin. Beställ det senaste numret av Sign&Print eller teckna en helårsprenumeration via vår webbshop.

Trevlig läsning önskar Sign&Print-redaktionen.

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg