Alvöen stärker upp med förvärv

PUBLICERAD: 24 mars 2023
UPPDATERAD: 24 mars
Alvöens team i Sverige är teknikern Patrik Kivistö (tidigare CNC Sweden), Johan Millby, Sverigeansvarig, Katarina Millby, marknadsförare, och vd:n Hendrik Fasmer. Foto: Pressbild

Nyheter duggar redan tätt hos Alvöen i år. Ett genomfört förvärv, flytt till ny adress och ny skär- och fräsutrustning för demovisning på väg in ska bädda för en starkare organisation i Sverige.

Svenska Alvöen är dotterbolag till det norska företaget Alvøen, återförsäljare av skär- och fräsmaskiner, CNC- och gravyrmaskiner och lasersystem till kunder inom skylt-, trä- och verkstadsindustrin.

Klart med förvärv

Det svenska bolaget bildades 2019 och har enligt företaget under verksamhetens första år byggt upp en stadig bas i form av intressenter och samarbetspartners. Nu stärks både verksamheten och utbudet ytterligare när det står klart att Alvöen förvärvar återförsäljaren och tidigare servicepartnern CNC Sweden:

– Med dessa två bolag i ett kan vi skapa ett center där vi erbjuder kunden en komplett lösning bestående av fräs- och skärutrustning, service, rådgivning, frässtål samt övriga tillbehör och förbrukningsmaterial, säger Hendrik Fasmer, ägare och vd för Alvøen i Norge och Alvöen i Sverige.

Ett CNC-fräsbord från Multicam, modell Apex 3R. Foto Pressbild
Skärbord i demolokalerna

I februari flyttade Alvöen till nya lokaler i Sandared, strax utanför Borås. I utställningslokalen på den nya adressen är planen framöver att fylla upp med produkter för demovisning. I april ska en ny demomaskin ta plats, skär- och fräsbordet MultiCam Apex3 som Alvöen säljer på den svenska marknaden. Det kommer även visas upp tillbehör som frässtål och förbrukningsmaterial.

Satsar på e-handel

Inom kort sjösätter Alvöen även en webbshopp till sina kunder. Med detta följer också ett större lager och ett utökat serviceutbud, enligt företaget.

Läs vidare

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Canon vill vara en trygg storspelare i en osäker tid

Canon gjorde strålande affärer under mässan. De sålde till exempel alla maskiner de tog med sig. För Sign&Print berättar Matteus Celinski, Sverigechef på Canon Svenska att de vill vara en trygg affärspartner även om konjunkturen skulle vända neråt.
– Det finns hopp om den grafiska industrin framåt!
DSC_4725

”Länge sedan vi sålde så mycket på en mässa”

Mimakis rullbaserade DTF-printer var hett stoff i Signcoms monter under Sign&Print Scandinavia. Under mässan offentliggjordes även en annan rykande färsk nyhet från Mimaki: en print and cut-skrivare med UV LED i 330-serien.
2D96C53C-971F-4488-A861-63CD0E74549A_1_100_o

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959